Video

09 Nov, 2023 Ώρα 14:17

Ken Block: Δείτε το trailer του αδημοσίευτου Electrikhana Two στο Μεξικό, με το ηλεκτρικό Audi S1

Thumbnail

Ήταν Ιανουάριος του 2023 όταν ο ταλαντούχος και πασίγνωστος Ken Block έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με snowmobile. Η κληρονομιά που άφησε στον χώρο της αυτοκίνησης, τεράστια και όπως φαίνεται, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Close

Ο Ken Block τα τελευταία δύο χρόνια είχε συνάψει συνεργασία με τη Audi και όπως αποκαλύφθηκε, το Δεκέμβριο του 2022 είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα για το Electrikhana Two, στο οποίο λιώνει ατελείωτο λάστιχο στη πόλη του Μεξικού.

Είναι το δεύτερο βίντεο που γυρίζει με το εντυπωσιακό και αμιγώς ηλεκτρικό Audi S1 το οποίο με δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδει 680 άλογα 640 Nm ροπής. Μπορεί η ιπποδύναμη να είναι σημαντικά μικρότερη από τη Noonicorn Mustang Block που είχε προηγουμένως, όμως η άμεση ροπή που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες, άνοιξαν την πόρτα για καλύτερη και πιο αποδοτικά stunts.

Close

Το τρέιλερ του Electrikhana Two ξεκινά με τον Block να πηγαίνει με το Hoonitron στην Plaza de Toros του Μεξικού. Μετά από ένα σύντομο μοντάζ προηγούμενων Gymkhana, το τρέιλερ παρουσιάζει στιγμιότυπα από την Πόλη του Μεξικού με τον Block να κάνει τα δικά του. Με αυτό, εννοούμε άφθονες πλαγιολισθήσεις,  άλματα, και πολύ καπνό από λάστιχα.

Παρά την γλυκόπικρη γεύση που αφήνει το νέο βίντεο (η επίσημη κυκλοφορία του Elektrikhana Two θα έρθει τον Δεκέμβριο), είναι ωραίο να βλέπουμε ξανά τον Ken Block σε νέα κόλπα.

Close

 

14 Jun, 2024 Ώρα 13:31

Aspark SP600: Έσπασε το ρεκόρ για το ηλεκτρικό με τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (βίντεο)

Thumbnail

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι ένα άλλο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο να διεκδικήσει ένα από τα 24 ρεκόρ που κατέχει το κορυφαίο EV, Rimac Nevera. Μια λιγότερο γνωστή μάρκα κατέρριψε τώρα το παντοδύναμο κροατικό θηρίο. Στις 8 Ιουνίου, η ιαπωνική Aspark με το νέο SP600 πέτυχε ταχύτητα 438,7χλμ./ώρα σύμφωνα με το ενσωματωμένο Racelogic V-Box (26χλμ./ώρα περισσότερα από το Nevera).

Close

Κατασκευασμένο στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino, το Aspark SP600 έφτασε στα όριά του στο πεδίο δοκιμών της ATP στο Papenburg. Πρόκειται για την ίδια γερμανική πίστα δοκιμών όπου το Nevera σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας το 2022 και 23 επιπλέον ρεκόρ την επόμενη χρονιά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες ενός hypercar χάρη σε ένα ζευγάρι ευθειών μήκους 3.8χλμ.

Πίσω από το τιμόνι του νέου βασιλιά της ταχύτητας του EV ήταν ο Marc Basseng, ο 45χρονος Γερμανός οδηγός αγώνων που έκανε ρεκόρ γύρου στο Nürburgring το 2010 με μια Pagani Zonda R, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Αυτός ο χρόνος γύρου βελτιώθηκε στη συνέχεια από άλλα αυτοκίνητα, και το AMG One κατέχει σήμερα τον τίτλο με γύρο 6:35. Το 2012, ο ίδιος Marc Basseng κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής οδηγώντας ένα Audi R8 LMS ultra.

Close

 

 

Λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά διαφημίζεται ως ένα νέο εξελιγμένο όχημα και όχι ως παραλλαγή του προηγούμενου Owl. Περιγράφεται ως ένα πρωτότυπο με σκοπό την παραγωγή, εξοπλισμένο με ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza Race. Η απουσία πλευρικών καθρεπτών για να ξεκλειδώσει περισσότερη ταχύτητα μειώνοντας την αντίσταση, μας λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για όχημα με άδεια κυκλοφορίας.