Video

23 Feb, 2024 Ώρα 13:23

Το κινέζικο Nio ET9 EV τινάζεται σαν… βρεγμένο σκυλί! (βίντεο)

Thumbnail

Στις χώρες με πολύ δυνατούς χειμώνες, οι… άσπρες μέρες είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Ωστόσο, όσο ωραίο μας φαίνεται εμάς να ξυπνάμε και να βλέπουμε τα πάντα χιονισμένα, άλλη τόση ταλαιπωρία ακολουθεί, ειδικά για εκείνους που το ζουν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ειδικά όσοι δεν έχουν στεγασμένο χώρο στάθμευσης, έχουν συνηθίσει να ξεχιονίζουν το αυτοκίνητο, μια διαδικασία που απαιτεί την απομάκρυνση του πυκνού χιονιού και το ξεπάγωμα των κρυστάλλων, για να μπορέσουν να οδηγήσουν. Και η Nio, η γνωστή μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, τους το κάνει πιο εύκολο!

Close

Το Nio ET9 EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Η μάρκα το τοποθετεί ως ένα "ultra premium" αυτοκίνητο, άρα καταλαβαίνουμε ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία της αυτοκίνησης, τόσο ως προς την τεχνολογία που θα ενσωματώνει, όσο πιθανότατα και στην… τιμή. Μια από τις καινοτομίες που φέρνει, χάρη στην επαναστατική ανάρτηση που εφοδιάζεται, είναι η αυτόματη λειτουργία αποχιονισμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τινάζεται σαν… βρεγμένος σκύλος ώστε το πολύ χιόνι να φύγει και ο οδηγός να έχει ευκολότερη δουλειά.

Μάλιστα, μαζί με τη θέρμανση των κρυστάλλων, επιταχύνει και τη διαδικασία αποθάμβωσης! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την απομάκρυνση του χιονιού από το όχημα, ο οδηγός δεν πρέπει μόνο να καθαρίσει τα σημεία που πρέπει για να βλέπει (όπως για παράδειγμα τα τζάμια) αλλά όλο το αμάξωμα. Φανταστείτε να οδηγεί ο μπροστινός σας στον αυτοκινητόδρομο και να ξεκολλήσει μια μεγάλη μάζα χιονιού από το όχημά του, καταλήγοντας πάνω στο δικό σας ή ακόμη χειρότερα, στο παρμπρίζ… Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα τυπικοί με αυτά τα θέματα, άρα η γρήγορη λειτουργία αποχιονισμού, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

Close

 

08 Apr, 2024 Ώρα 12:55

Τα 16 Gymkhana του θρύλου Ken Block, σε μία ταινία 2μιση ωρών (βίντεο)

Thumbnail

Η 3η Απριλίου έχει κηρυχθεί ανεπίσημα Ken Block Day, προς τιμήν του αριθμού 43 που έφερε σε όλη την αγωνιστική του καριέρα ο θρυλικός οδηγός. Για να το γιορτάσει, το κανάλι Hoonigan στο YouTube ανέβασε το μεγαλύτερο βίντεο Ken Block Gymkhana όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, δεν πρόκειται για νέο υλικό, αλλά για μια συλλογή από όλα τα βίντεο Gymkhana της σειράς, τα οποία ομαδοποιήθηκαν για πάνω από δύο ώρες ασταμάτητης «καταστροφής» ελαστικών.

Close

Η μεγαλύτερη συλλογή

Το πρώτο βίντεο Gymkhana Practice του Block εμφανίστηκε στο YouTube το 2008, στα πρώτα χρόνια της πλατφόρμας και πολύ πριν δημιουργηθεί το κανάλι Hoonigan. Η DC Shoes, η εταιρεία που συνίδρυσε ο Block, φιλοξένησε επίσης αρκετά άλλα κλιπ τα οποία μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και σήμερα στο κανάλι. Αλλά για να μην ψάχνετε και για να μη χάσετε κάποιο από αυτά, πλέον τα έχετε όλα μαζί ενωμένα στο απόλυτο βίντεο – tribute  Hoonigan. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο-συλλογή περιλαμβάνει όλες τις επίσημες παραστάσεις Gymkhana, συμπεριλαμβανομένων των αναβάσεων Climbkhana.

Το βίντεο:

Close

 

Close

 

Οι τετράτροχοι πρωταγωνιστές των βίντεο

Και όλα ξεκίνησαν με μια απλή δοκιμή ενός WRX του 2006 σε μια παροπλισμένη στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια. Συνολικά στη συλλογή αυτή πρωταγωνιστούν δύο γενιές του Subaru WRX, το Ford Fiesta, δύο εκδόσεις του Hoonicorn, το Focus RS RX, το πρώτο Escort Cosworth του Block, το Hoonitruck, και το τελευταίο αυτοκίνητο του, το Audi S1 E-Tron Hoonitron.

Ο θάνατος του Ken Block

Να θυμίσουμε πως ο Ken Block, ο παγκοσμίου φήμης σταρ των τροχών αλλά και καινοτόμος επιχειρηματίας, άφησε τη τελευταία του πνοή στις 2 Ιανουαρίου μετά από ατύχημα με ένα snowmobile στην περιοχή Mill Hollow.