Video

01 Nov, 2022 Ώρα 11:50

Μια ματιά στις γραμμές παραγωγής της Ducati και της Honda (βίντεο)

Thumbnail

Η διαδικασία παραγωγής μιας μοτοσυκλέτας ξεκινάει από την ίδια την σύλληψη της ιδέας και των πρώτων σχεδίων και, για να φτάσει μέχρι το τελικό προϊόν, μεσολαβούν άπειρα βήματα και πολύ, ακόμα και σήμερα, χειρωνακτική δουλειά.

Close

Εδώ είναι που η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά για την Ducati, στο Borgo Panigale της Μπολόνια, στην Ιταλία, και το κανάλι YouTube, FRAME, έβγαλε τις κάμερές του για άλλη μια φορά για να μας κάνει μια περιήγηση του πώς η Ducati φτιάχνει την Superleggera V4 της.

Το βίντεο του FRAME ξεκινά με τον κινητήρα Ducati V4, όπου βλέπουμε το σύστημα Desmodromic να τοποθετείται, οι φλάντζες να εφαρμόζονται και τα καλύμματα και το κιβώτιο ταχυτήτων να τοποθετούνται. Δεν βλέπουμε έμβολα, αλλά σίγουρα είναι μαγευτικό να βλέπεις έναν κινητήρα αυτού του διαμετρήματος να συναρμολογείται στο χέρι. Μετά από αυτό, ο κινητήρας φορτώνεται σε ένα καρότσι και οδηγείται στον επόμενο σταθμό.

Close

Το επόμενο κεφάλαιο του βίντεο δείχνει την επεξεργασία του πλαισίου και, αφού πρόκειται για την Superleggera V4, βλέπουμε από κοντά το εργαστήριο ανθρακονημάτων της Ducati. Θερμογραφία, υπέρηχοι, τομογραφία και τρισδιάστατο scanning χρησιμοποιούνται για να διασφαλιστεί ότι το τελικό προϊόν είναι σύμφωνo με τις προδιαγραφές. Στη συνέχεια, τα εξαρτήματα βάφονται και επιθεωρούνται πριν ξεκινήσει τη συναρμολόγηση.

Έπειτα, όλα τα άλλα μικρά κομμάτια ενώνονται στο πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων του τιμονιού και των χειριστηρίων του, των δαγκάνων των φρένων, του μπροστινού πιρουνιού, του πίσω αμορτισέρ, της αλυσίδας και πολλών άλλων. Αυτό είναι επίσης το στάδιο όπου η μοτοσυκλέτα παίρνει την αριθμημένη πλακέτα της και η μονάδα που κάλυψε το FRAME ήταν ο αριθμός 001 στην παραγωγή.

Close

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια χειροποίητη Ducati Superleggera V4 περιορισμένης παραγωγής. 

Στη συνέχεια, περίπου στα 11 λεπτά του βίντεο, η Honda κάνει μια εμφάνιση έκπληξη και ακολουθούμε την γραμμή παραγωγής ATV της ιαπωνικής εταιρίας στο Timmonsville της Νότιας Καρολίνα.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ματιά λοιπόν μέσα στα εργοστάσια δύο μεγάλων και ιστορικών εταιριών στον χώρο της μοτοσυκλέτας και μια, μικρή μόνο, εικόνα των διαδικασιών που απαιτούνται για να φτάσουν αυτά τα εκπληκτικά μηχανήματα στα χέρια μας και στους δρόμους που λατρεύουμε να οδηγούμε. 

 

16 May, 2024 Ώρα 11:36

Ο απίθανος τρόπος με τον οποίο κάνουν οδικά έργα στην Ελβετία (βίντεο)

Thumbnail

Στις περισσότερες χώρες και ειδικά στην Κύπρο, όταν πρόκειται να γίνουν έργα σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, προκαλείται… πανικός.

Close

Λωρίδες κλείνουν. Ταμπέλες που οδηγούν σε παρακάμψεις. Μποτιλιάρισμα. Και μάλιστα λέμε πάλι καλά, εάν γίνεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες νυχτερινές ώρες, αλλιώς το κομφούζιο «τραβάει» μέρες.

Στην Ελβετία όμως φαίνεται πως (αφού έχουν τα λεφτά), έχουν και τον τρόπο.

Close

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς εγκαθίστανται μία κινητή γέφυρα η οποία επιτρέπει στα οχήματα να συνεχίζουν ανενόχλητα την πορεία τους, ενώ από κάτω της, τα συνεργεία εργάζονται κανονικά. Μάλιστα εργάζονται προστατευμένα από τον ήλιο, τα διερχόμενα αυτοκίνητα και άλλους κινδύνους.

Παράλληλα, αυτή η έξυπνη γέφυρα μπορεί να μετακινείται και έτσι να «προχωράει» όσο προχωράνε και τα έργα από κάτω της.

Close