Video

07 Jan, 2022 Ώρα 09:38

Μπορείς και εσύ να φτιάξεις το δικό σου Toyota Yaris WRC Hybrid με σπιτικά υλικά (βίντεο)

Thumbnail

Η νέα χρονιά στο WRC θα φέρει και τις σημαντικότερες αλλαγές εδώ και πολλά χρόνια, με τα αυτοκίνητα να αποκτούν υβριδικά συστήματα στους κινητήρες τους.

Close

Η αλλαγή αυτή έδωσε την αφορμή σε μία παρέα φίλων να διακωμωδήσουν τα νέα ήθη στους αγώνες Ράλι. Πήραν λοιπόν ένα παλιό Hyundai Getz και πάνω του πρόσθεσαν με “σπιτικά” υλικά οτιδήποτε τους φάνηκε ότι θα πλησίαζε ένα κανονικό Yaris WRC.

Το video είναι ιδιαίτερα χαριτωμένο και απολαυστικό σε σκηνές όπως εκεί που γεμίζουν τον χώρο πίσω από τα καθίσματα με μπαταρίες για να δείξουν την υβριδική μετάλλαξη. Ή εκεί που ξοδεύουν χρόνο για να σκαρφιστούν και να προσθέσουν χειροποίητα αεροδυναμικά “βοηθήματα” έχοντας ως βάση υλικά όπως πλαστικά μπιτόνια, ταινίες και άλλα.

Close

Το ενδιαφέρον πάντως δεν σταματάει εκεί, καθώς το ιδιόμορφο αυτό "Yaris WRC" κάνει κάποια πολύ ωραία περάσματα σε χωμάτινες διαδρομές, πράγμα που δείχνει ότι οι εμπνευστές του εκτός από μάστορες στις ιδιοκατασκευές είναι και μάστορες στην οδήγηση.

Το ταλαίπωρο Hyundai βέβαια δεν περνάει εξίσου καλά με την ανάρτησή του να δοκιμάζεται στο έπακρο και σε κάθε πήδημα να δείχνει έτοιμο να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Το video πάντως είναι αρκετά απολαυστικό και αξίζει να του αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να το χαρείτε.

Close

 

Πηγή: newsauto.gr

23 Jun, 2025 Ώρα 12:11

Ασταμάτητη η Taycan Turbo GT, έχει πάρει τις πίστες με τη σειρά και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Thumbnail

Η Porsche Taycan Turbo GT πρόσθεσε άλλο ένα ρεκόρ πίστας στο ιστορικό της. Τον περασμένο μήνα, το ηλεκτρικό σεντάν σημείωσε νέο χρόνο στο Road Atlanta, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 6,73 δευτερόλεπτα, το οποίο είχε σημειωθεί από μια Taycan Turbo S. Η Taycan Turbo GT διέσχισε την πίστα των 4.09χλμ. σε 1: 27,15, παρά τα λίγα βρεγμένα σημεία, σημειώνοντας ρεκόρ για τα ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής.

Close

 

 

Το αυτοκίνητο που σημείωσε το νέο χρόνο ήταν μία Taycan Purple Sk, εξοπλισμένη με το πακέτο Weissach Package, το οποίο μειώνει το βάρος του συνόλου με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ενώ προσθέτει και μια σταθερή πίσω αεροτομή.

Η Porsche παρουσίασε την Taycan Turbo GT πριν από ένα χρόνο ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο της μάρκας. Το EV αποδίδει έως και 1.107 ίππους, ενώ χρειάζεται μόλις 2,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση.

Close

 

 

Η Porsche ολοκλήρωσε το ρεκόρ της στην πίστα Road Atlanta με τα καλοκαιρινά ελαστικά επιδόσεων Pirelli P Zero Trofeo RS NF0 ρυθμισμένα στα 37 psi. Η αυτοκινητοβιομηχανία ενεργοποίησε επίσης το Track Endurance Mode για να μειώσει τη θερμοκρασία εκκίνησης της μπαταρίας πριν από τις δύο προσπάθειες. Η Porsche είχε κάνει το προηγούμενο ρεκόρ το 2020 με μια Taycan Turbo S, ολοκληρώνοντας έναν γύρο σε 1:33.88.

Το τελευταίο ρεκόρ της Taycan Turbo GT έρχεται μετά τον χρόνο ρεκόρ 1:42.1 που σημείωσε το αυτοκίνητο στην πίστα Interlagos της Βραζιλίας τον Μάρτιο. Το αυτοκίνητο σημείωσε επίσης ρεκόρ στο Nürburgring στις αρχές του 2024.