Video

11 Nov, 2022 Ώρα 07:51

Νέος βασιλιάς στο Nurburgring με άπιαστο χρόνο 6:35.183 (βίντεο)

Thumbnail

Η Mercedes πήγε την αδιανόητα γρήγορη AMG ONE στο Nürburgring και σημείωσε νέο ρεκόρ για οχήματα παραγωγής, παρά τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Ο οδηγός Maro Engel έθεσε χρόνο γύρου 6:35.183 γύρω από την πίστα των 20.832 km, κάνοντας πλήρη χρήση του τεχνολογικού και υβριδικού συστήματος κίνησης της ONE, που προέρχεται από την F1 και αποδίδει 1.049 ίππους.

Close

 

 

Ο καλύτερος καταγεγραμμένος χρόνος γύρου της Mercedes-AMG ONE είναι 8,43 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τη Mercedes-AMG GT Black Series και 3,65 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την ντοπαρισμένη Porsche 911 GT2 RS της Manthey-Racing, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ για νόμιμα οχήματα δρόμου.

 

Close

 

Η Mercedes είπε ότι ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η πίστα ήταν ακόμα υγρή και εν μέρει βρώμικη σε ορισμένα σημεία, κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη για τον έμπειρο οδηγό αγώνων. Υπήρχε επίσης ένα πρόβλημα χρόνου, με λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ρεκόρ, γι 'αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε δύο μονάδες του hypercar στο Ring. Τελικά, το ρεκόρ σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου στις 17:14 ακριβώς, δηλαδή ένα λεπτό πριν κλείσει το Nürburgring.

 

 

Ο οδηγός της DTM και πρεσβευτής της Mercedes-AMG Maro Engel είπε: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε έναν τέτοιο χρόνο γύρου με αυτές τις συνθήκες πίστας. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση». 

 

 

Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ( ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν την συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου. Επιπλέον, οι μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν την ανάκτηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό κατά την επιβράδυνση, βοηθώντας στη φόρτιση της ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης που διαθέτει και σύστημα άμεσης ψύξης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία 18,1 χλμ.

 

08 Jun, 2023 Ώρα 18:44

Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (βίντεο)

Thumbnail

Πως τα φέρνει η Ιστορία μερικές φορές! Από όλες τις Ferrari με τους εκπληκτικούς V12 και τους αξέχαστους V8, χρειάστηκε να έρθει μία με έναν V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης για να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά στον γύρο του Nurburgring.

Close

Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέχρι τώρα υπήρχαν 14 αυτοκίνητα, και η Ferrari 296 GTB με χρόνο 6:58,7 είναι πλέον το 15ο.

Είναι επίσης η πρώτη Ferrari παραγωγής που πέφτει κάτω από τα 7 λεπτά. Έχοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt του Sport Auto ο οποίος γνωρίζει την πίστα απ’ έξω και ανακατωτά.

Close

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ο χρόνος που έκανε είναι 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από ό,τι κατάφερε με τη Ferrari 488 Pista, σε μία αντίστοιχη προσπάθεια το 2019.

Ο χρόνος σημαίνει ότι η 296 GTB είναι 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Porsche 911 GT2 RS, την οποία ο Gebhart οδήγησε στην πίστα το 2018.

Close

Από την άλλη πλευρά, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4.

Βέβαια η Ferrari δεν συμμετέχει ενεργά στον άτυπο ανταγωνισμό για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, οπότε δεν γνωρίζουμε τι χρόνο θα μπορούσε να έχει η πολύ ισχυρότερη SF90.

Παρ’ όλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της εξακύλινδρης 296 GTB που με τα 830 άλογά της κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ιδίως στο πακέτο Assetto Fiorano που διαθέτει αμορτισέρ Multimatic, μέρη του αμαξώματος από carbon και τα εξαιρετικά ελαστικά της Michelin.

 

 

Πηγή: Newsauto