Video

11 Nov, 2022 Ώρα 07:51

Νέος βασιλιάς στο Nurburgring με άπιαστο χρόνο 6:35.183 (βίντεο)

Thumbnail

Η Mercedes πήγε την αδιανόητα γρήγορη AMG ONE στο Nürburgring και σημείωσε νέο ρεκόρ για οχήματα παραγωγής, παρά τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες. Ο οδηγός Maro Engel έθεσε χρόνο γύρου 6:35.183 γύρω από την πίστα των 20.832 km, κάνοντας πλήρη χρήση του τεχνολογικού και υβριδικού συστήματος κίνησης της ONE, που προέρχεται από την F1 και αποδίδει 1.049 ίππους.

Close

 

 

Ο καλύτερος καταγεγραμμένος χρόνος γύρου της Mercedes-AMG ONE είναι 8,43 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τη Mercedes-AMG GT Black Series και 3,65 δευτερόλεπτα ταχύτερος από την ντοπαρισμένη Porsche 911 GT2 RS της Manthey-Racing, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ για νόμιμα οχήματα δρόμου.

 

Close

 

Η Mercedes είπε ότι ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, η πίστα ήταν ακόμα υγρή και εν μέρει βρώμικη σε ορισμένα σημεία, κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη για τον έμπειρο οδηγό αγώνων. Υπήρχε επίσης ένα πρόβλημα χρόνου, με λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ρεκόρ, γι 'αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία έφερε δύο μονάδες του hypercar στο Ring. Τελικά, το ρεκόρ σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου στις 17:14 ακριβώς, δηλαδή ένα λεπτό πριν κλείσει το Nürburgring.

 

 

Ο οδηγός της DTM και πρεσβευτής της Mercedes-AMG Maro Engel είπε: «Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να ορίσουμε έναν τέτοιο χρόνο γύρου με αυτές τις συνθήκες πίστας. Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση». 

 

 

Το εντυπωσιακό αυτό σύνολο κινεί ένας 1.600άρης V6 κινητήρας με ηλεκτρικό τούρμπο και αποδίδει από μόνος του 574 άλογα. Παράλληλα όμως υπάρχουν και τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά μοτέρ( ένα στον στροφαλοφόρο άξονα, ένα στο turbo και δύο στον εμπρός άξονα) τα οποία εκτινάσσουν την συνολική ισχύ στα 1.063 άλογα με την κίνηση να πηγαίνει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός νέου αυτοματοποιημένου κιβωτίου. Επιπλέον, οι μπροστινοί ηλεκτροκινητήρες επιτρέπουν την ανάκτηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό κατά την επιβράδυνση, βοηθώντας στη φόρτιση της ελαφριάς μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης που διαθέτει και σύστημα άμεσης ψύξης. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 8,4 kWh και επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία 18,1 χλμ.

 

30 Nov, 2023 Ώρα 14:22

Όταν η κόρη του Κεν Μπλόκ συνάντησε το είδωλό της!

Thumbnail

Η Audi πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της με το νέο βίντεο που δημοσιοποίησε. Το βίντεο φέρνει κοντά δύο σημαντικές γυναίκες των αγώνων αυτοκινήτου και ουσιαστικά ενώνει το παρελθόν με το παρόν με φόντο το εκρηκτικό Audi S1 Hoonitron. Η μία γυναίκα είναι η νεαρή και ταλαντούχα Λία Μπλοκ, κόρη του αδικοχαμένου Κεν Μπλοκ η οποία πλέον έχει περάσει στην οικογένεια της Audi Sport.

Close

Η δεύτερη γυναίκα δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις καθώς πρόκειται για τη μία και μοναδική Μισέλ Μουτόν που κατάκτησε τον κόσμο του WRC τη δεκαετία του 1980. Το σημείο που επιλέχθηκε για να γίνει αυτή η συνάντηση είναι το θρυλικό Σαν Ρέμο, την έδρα δηλαδή του μοναδικού αγώνα WRC. Εκεί η Λία Μπλοκ και η Μισέλ Μουτόν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν δύο σπουδαία αυτοκίνητα.

 

Close

 

Από τη μία υπήρχε το θρυλικό αγωνιστικό Audi Quattro το οποίο σάρωσε τις νίκες και τους τίτλους στη σκληρή εποχή της κατηγορίας Group B του WRC. Από την άλλη η Audi είχε φέρει το ηλεκτρικό «κτήνος» S1 Hoonitron το οποίο ήταν ιδέα του Κεν Μπλοκ και υλοποιήθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Audi Sport.

Close

Στη διάρκεια του βίντεο οι δύο γυναίκες μιλούν για την εξέλιξη που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες οι αγώνες Ράλι και το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο στην απόδοση των αυτοκινήτων όσο και στην αθλητική προσέγγιση των οδηγών. Σίγουρα η ατάκα που ξεχώρισε από τη Λία Μπλοκ ήταν «δεν είμαι εδώ για να γίνω η καλύτερη γυναίκα οδηγός, αλλά για να γίνω η καλύτερη οδηγός συνολικά».