Video

25 Apr, 2023 Ώρα 12:24

Nissan Patrol με 3.000 ίππους εναντίον της Ferrari SF90 Stradale των 1.000 ίππων

Thumbnail

Η Μέση Ανατολή αγαπάει τα SUV. Υπάρχει μία ποικιλία από χιλιάδες ογκώδη οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι κατασκευασμένα για να κατακτούν με ευκολία αμμόλοφους. Ένα από τα πιο δημοφιλή SUV στη Μέση Ανατολή είναι το Nissan Patrol, με διάφορες εκδόσεις του ιαπωνικού SUV να εμφανίζονται στους δρόμους.

Close

Όμως ένα συγκεκριμένο Nissan Patrol ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά SUV που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο - και κοντραρίστηκε σε αγώνα drag race ενάντια σε μια Ferrari SF90 Stradale, με την «ευγενική χορηγία» του Carwow.

Για την ακρίβεια, σε αυτόν τον αγώνα, υπάρχουν τέσσερα Nissan Patrol που άγγιξαν την άσφαλτο. Το ένα είναι ένα στάνταρ μοντέλο, το οποίο τροφοδοτείται από έναν straight-six κινητήρα 4,8 λίτρων που αποδίδει 280 ίππους και 420 Nm ροπής. Το άλλο έχει τη μορφή ενός pickup, το οποίο υπερτροφοδοτήθηκε για να αποδώσει 380 ίππους και 580 Nm. Το τρίτο  διαθέτει ένα κιτ twin-turbo που αυξάνει την απόδοση σε 1.200 ίππους και 1.600 Nm ροπής, ενώ το κορυφαίο είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα σασί Nissan GT-R R35 και διαθέτει έναν twin-turbo κινητήρα V6 3,8 λίτρων με γιγαντιαία τούρμπο. 

Close

Με ρύθμιση από την F Performance, αυτό το SUV αναπτύσσει τεράστια ισχύ 3.000 ίππων και ροπή 3.500 Nm, ισχυριζόμενο ότι είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι ταχυτήτων. Δίπλα του υπάρχει η Ferrari SF90, η οποία διαθέτει έναν κινητήρα V8 4,0 λίτρων twin-turbo που ενισχύεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες: δύο εμπρός και έναν πίσω. Αυτό το υβριδικό σύστημα κίνησης αποδίδει 1.000 ίππους και 800 Nm ροπής.

 

Close
08 Jun, 2023 Ώρα 18:44

Έσπασε τα χρονόμετρα η Ferrari στην «Πράσινη Κόλαση» (βίντεο)

Thumbnail

Πως τα φέρνει η Ιστορία μερικές φορές! Από όλες τις Ferrari με τους εκπληκτικούς V12 και τους αξέχαστους V8, χρειάστηκε να έρθει μία με έναν V6 και υβριδικό σύστημα κίνησης για να μπορέσει να ρίξει τον χρόνο κάτω από τα 7 λεπτά στον γύρο του Nurburgring.

Close

Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέχρι τώρα υπήρχαν 14 αυτοκίνητα, και η Ferrari 296 GTB με χρόνο 6:58,7 είναι πλέον το 15ο.

Είναι επίσης η πρώτη Ferrari παραγωγής που πέφτει κάτω από τα 7 λεπτά. Έχοντας στο τιμόνι τον Christian Gebhardt του Sport Auto ο οποίος γνωρίζει την πίστα απ’ έξω και ανακατωτά.

Close

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε το πακέτο Assetto Fiorano και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Ο χρόνος που έκανε είναι 1,3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από ό,τι κατάφερε με τη Ferrari 488 Pista, σε μία αντίστοιχη προσπάθεια το 2019.

Ο χρόνος σημαίνει ότι η 296 GTB είναι 0,5 δευτερόλεπτα πιο αργή από την Porsche 911 GT2 RS, την οποία ο Gebhart οδήγησε στην πίστα το 2018.

Close

Από την άλλη πλευρά, είναι περίπου ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την Lamborghini Aventador SuperVeloce LP750-4.

Βέβαια η Ferrari δεν συμμετέχει ενεργά στον άτυπο ανταγωνισμό για τον ταχύτερο γύρο στο Nurburgring, οπότε δεν γνωρίζουμε τι χρόνο θα μπορούσε να έχει η πολύ ισχυρότερη SF90.

Παρ’ όλα αυτά δείχνει τις δυνατότητες της εξακύλινδρης 296 GTB που με τα 830 άλογά της κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Ιδίως στο πακέτο Assetto Fiorano που διαθέτει αμορτισέρ Multimatic, μέρη του αμαξώματος από carbon και τα εξαιρετικά ελαστικά της Michelin.

 

 

Πηγή: Newsauto