Video

27 Jul, 2020 Ώρα 14:43

O Ken Block πήρε στα χέρια του τη Mustang Mach-E των 1.419 ίππων

Thumbnail

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mach-E 1400, έναν «πύραυλο δρόμου» με εκπληκτική δύναμη και επιδόσεις που «κόβουν την ανάσα», είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει ο διάσημος drifter και οδηγός αγώνων, Ken Block.

Close

Ο 53χρονος Αμερικανός παρευρέθη στα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου Mustang Mach-E 1400, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Ford Performance σε συνεργασία με την RTR. Φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να καθίσει στο μπάκετ κάθισμα, να γευτεί τις αρετές του και να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, να κάψει τα ελαστικά ντριφτάροντας χωρίς όριο.

Το όχημα τροφοδοτείται από επτά ηλεκτρικά μοτέρ απόδοσης 1.419 ίππων. Φέρει μπαταρία χωρητικότητας 56,8 kWh που αποτελείται από κυψέλες νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου για πολύ υψηλές επιδόσεις και μεγάλη ταχύτητα εκφόρτισης.

Close

 

 

Ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης (σερβόφρενο) προσφέρει τη δυνατότητα ανάκτησης της ενέργειας συνδυάζοντας το ABS και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας του αμαξώματος για καλύτερο φρενάρισμα.

Το πλαίσιο, το σύστημα κίνησης και το υδραυλικό χειρόφρενο έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε αγώνες drift ή στην πίστα. Η ισχύς μπορεί να κατανέμεται ομοιόμορφα μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα ή μόνο στον ένα εκ των δύο. Στόχος είναι η κάθετα παραγόμενη δύναμη να υπερβαίνει τα 1.000 κιλά στα 257 χλμ./ώρα.

 

Πηγή: Zougla.gr

06 Aug, 2020 Ώρα 18:32

Η απόλυτη συγκριτική δοκιμή 12 ελαστικών σε στεγνό και βρεγμένο (βίντεο)

Thumbnail

Το ερώτημα για το πιο τύπο ελαστικού να επιλέξω για το αυτοκίνητό μου έρχεται και παρέρχεται με μια περιοδικότητα όχι μεγαλύτερη -θέλουμε να πιστεύουμε- των τεσσάρων ετών.

Close

Ένα ερώτημα που σπάνια βρίσκει μια εύκολη και ξεκάθαρη απάντηση, καθώς πέρα από τον τύπο του αυτοκινήτου και του οδηγού που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα ενός ελαστικού υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες που ορίζουν τις τύχες του.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί πώς η επιλογή των ελαστικών, η οποία και θα μας ακολουθήσει για τα επόμενα 3-4 χρόνια, μετατρέπεται σε έναν όχι πάντα ευχάριστο πονοκέφαλο.

Close

Κάπως έτσι το video που ακολουθεί αποκτά ιδιαίτερη αξία, κρίνοντας και συγκρίνοντας τις δυνατότητες 12διαφορετικών ελαστικών στη γήινη διάμετρο των 16 ιντσών.

Η συμπεριφορά στο στεγνό αποτέλεσε την πρώτη δοκιμασία, στην οποία πρώτευσε το ελαστικό της Goodyear, ωστόσο, στη διαδικασία της πέδησης η πρώτη θέση άλλαξε χέρια περνώντας στην Continental.

Close

H συμπεριφορά σε βρεγμένο έδωσε ένα βραχύ προβάδισμα στα ελαστικά της Maxxis με τα επίσης χαμηλού budget ελαστικά της Nokian να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Το φρενάρισμα στο βρεγμένο αποτέλεσε μια ακόμα αμφίρροπη μάχη, την οποία κέρδισε η Falken αφήνοντας τη Uniroyal και την Continental στην δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως.

Σε επίπεδο άνεσης, ο θόρυβος κύλισης αποδείχθηκε χαμηλότερος στα ελαστικά της BF Goodrich, της Goodyear και της Bridgeston. Tα ελαστικά της BF Goodrich δείχνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα και στις κακοτεχνίες του οδοστρώματος διεκδικώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή στην άνεση.

Τα αποτελέσματα της συγκριτικής δοκιμής επιβεβαιώνει αυτό που ίσως γνωρίζετε ήδη. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπάρχει το τέλειο ελαστικό παρά μόνο εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και του αυτοκινήτου σας.

 

Πηγή: CarandDriver.gr