Video

17 Feb, 2023 Ώρα 12:00

Ο Marc Marquez μαντεύει σε ποιά πίστα βρίσκεται από τον ήχο του κινητήρα! (βίντεο)

Thumbnail

O Marc Marquez δεν χρειάζεται συστάσεις στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και γενικότερα. Όντας 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2008 στα, τότε, 125cc, ο Ισπανός έχει βάλει άπειρες ώρες οδήγησης σε πολλές πίστες ανά τον κόσμο.

Close

Τόσες πολλές ώρες που πλέον πολλές εμπειρίες του έχουν περάσει μηχανικά στον εγκέφαλό του.

Στο πολύ ενδιαφέρον παρακάτω βίντεο, ο Marc Marquez προσπαθεί να αναγνωρίσει σε ποιά πίστα βρίσκεται, ακούγοντας μόνο τον ήχο του κινητήρα, τις επιταχύνσεις και τα φρεναρίσματα. Εδώ είναι που η, αυτοματοποιημένη πλέον μνήμη, παίρνει τα ηνία και οι χιλιάδες αναμνήσεις του Marquez από αυτές τις πίστες, αναλαμβάνουν να του υποδείξουν που ακριβώς βρίσκεται. 

Close

 

28 Mar, 2023 Ώρα 09:22

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ (βίντεο)

Thumbnail

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Close

Τώρα, θα δεις ένα video που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

 

Close

 

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Close

 

 

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Πηγή: Autoblog.gr