Video

11 May, 2023 Ώρα 14:20

Ο Max Verstappen δοκιμάζει το νέο Honda CR-V Hybrid Race! (βίντεο)

Thumbnail

Το να φτιάξεις ένα αυτοκίνητο αρκετά γρήγορο που να εντυπωσιάσει τον ταχύτερο πιλότο της Formula 1, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Honda όμως φαίνεται πως εκτός από τον κινητήρα για το μονοθέσιο του Ολλανδού, του έχει και μία πρόταση για… τις καθημερινές μετακινήσεις.

Close

Ο περσινός πρωταθλητής της Formula 1 Max Verstappen, διανύει μία ακόμα ιδανική χρονιά στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος, με μοναδική απειλή τον teammate του Perez. Την Κυριακή που μας πέρασε κέρδισε και στο GP του Μαϊάμι, όμως πριν από τον αγώνα  είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το εξωπραγματικά γρήγορο νέο Honda CR-V Hybrid Race.

 

Close

 

Το κάτω μισό του συνόλου είναι όλο κατασκευασμένο από carbon, με τις πόρτες να ανοίγουν προς τα επάνω και το πίσω μέρος να σηκώνεται για να αποκαλύπτει τα μηχανικά μέρη. Μηχανικά μέρη που απαρτίζονται κυρίως από έναν V6 κινητήρα 2.2λτ. με δύο τούρμπο, ο οποίος καίει 100% ανανεώσιμα καύσιμα. Παράλληλα, το σύνολο αντί για μπαταρίες χρησιμοποιεί υπερπυκνωτές σε ειδική διάταξη όπως η Lamborghini, με την συνδυαστική ισχύ του CR-V Hybrid Racer να είναι στα 800 άλογα.

Close

 

 

Η Honda δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να ονομάσει ολόκληρο το πρωτότυπο "κινητό εργαστήριο", καθώς στόχος της εταιρίας είναι να διερευνήσει διαφορετικές πτυχές της εξίσωσης ηλεκτροκίνηση και επιδόσεις. Τα "μαθήματα" που αντλήθηκαν από το CR-V Hybrid Racer θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε μελλοντικές αγωνιστικές προσπάθειες, αν και προς το παρόν, η Honda δεν σχεδιάζει να μεταφέρει το super SUV της σε συγκεκριμένους αγώνες όπως το Pikes Peak.

Ο αγωνιζόμενος στο Indycar James Hinchcliffe ήταν εκεί για να δείξει το CR-V στον Verstappen. Ο οδηγός της F1 φαίνεται να διασκεδάζει πολύ πίσω από το τιμόνι, κάνοντας και μερικά καπνισμένα burnouts. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει αρκετή πρόσφυση, ίσως το προτείνει στον George Russell μετά την επαφή που είχαν τις προάλλες, εξαιτίας της πρόσφυσης.

 

23 Feb, 2024 Ώρα 13:23

Το κινέζικο Nio ET9 EV τινάζεται σαν… βρεγμένο σκυλί! (βίντεο)

Thumbnail

Στις χώρες με πολύ δυνατούς χειμώνες, οι… άσπρες μέρες είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Ωστόσο, όσο ωραίο μας φαίνεται εμάς να ξυπνάμε και να βλέπουμε τα πάντα χιονισμένα, άλλη τόση ταλαιπωρία ακολουθεί, ειδικά για εκείνους που το ζουν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ειδικά όσοι δεν έχουν στεγασμένο χώρο στάθμευσης, έχουν συνηθίσει να ξεχιονίζουν το αυτοκίνητο, μια διαδικασία που απαιτεί την απομάκρυνση του πυκνού χιονιού και το ξεπάγωμα των κρυστάλλων, για να μπορέσουν να οδηγήσουν. Και η Nio, η γνωστή μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, τους το κάνει πιο εύκολο!

Close

Το Nio ET9 EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Η μάρκα το τοποθετεί ως ένα "ultra premium" αυτοκίνητο, άρα καταλαβαίνουμε ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία της αυτοκίνησης, τόσο ως προς την τεχνολογία που θα ενσωματώνει, όσο πιθανότατα και στην… τιμή. Μια από τις καινοτομίες που φέρνει, χάρη στην επαναστατική ανάρτηση που εφοδιάζεται, είναι η αυτόματη λειτουργία αποχιονισμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τινάζεται σαν… βρεγμένος σκύλος ώστε το πολύ χιόνι να φύγει και ο οδηγός να έχει ευκολότερη δουλειά.

Μάλιστα, μαζί με τη θέρμανση των κρυστάλλων, επιταχύνει και τη διαδικασία αποθάμβωσης! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την απομάκρυνση του χιονιού από το όχημα, ο οδηγός δεν πρέπει μόνο να καθαρίσει τα σημεία που πρέπει για να βλέπει (όπως για παράδειγμα τα τζάμια) αλλά όλο το αμάξωμα. Φανταστείτε να οδηγεί ο μπροστινός σας στον αυτοκινητόδρομο και να ξεκολλήσει μια μεγάλη μάζα χιονιού από το όχημά του, καταλήγοντας πάνω στο δικό σας ή ακόμη χειρότερα, στο παρμπρίζ… Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα τυπικοί με αυτά τα θέματα, άρα η γρήγορη λειτουργία αποχιονισμού, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

Close