Video

03 Jan, 2022 Ώρα 10:02

Όταν σε διώχνουν από την πίστα επειδή εισαι υπερβολικά γρήγορος (βίντεο)

Thumbnail

Το νέο Tesla Model S Plaid είναι αυτή τη στιγμή το πιο γρήγορο καινούριο αυτοκίνητο που μπορείς να αγοράσεις από μια επίσημη αντιπροσωπεία, καθώς το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε μόλις 2,1 δευτ., ενώ το 400άρι ολοκληρώνεται σε 9,234 δευτ. με ταχύτητα εξόδου τα 244,8 χλμ/ώρα.

Close

Σύμφωνα με την NHRA (National Hot Rod Association), την αμερικάνικη ένωση για τους αγώνες dragster, μερικές πίστες dragster απαιτούν την εγκατάσταση αλεξίπτωτου για όσα αυτοκίνητα έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώνουν το 1/4 του μιλίου σε χρόνο κάτω των 10 δευτ. και με ταχύτητα εξόδου άνω των 150 μιλίων/ώρα (240 χλμ/ώρα), λόγω του γεγονότος ότι ο χώρος για την την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σε αυτές τις πίστες δεν θα ήταν αρκετός.

Για παράδειγμα, μια από τις πιο διάσημες “ευθείες”, είναι η πίστα της Sonoma Raceway, η οποία έχει αυστηρούς κανόνες για αυτοκίνητα που ολοκληρώνουν τα 400 μέτρα σε χρόνο κάτω των 9,99 δευτ., με το κανονισμό της να αναφέρει:

Close

Οι οδηγοί οχημάτων που κάνουν χρόνο 9,99 ή καλύτερο ή 135 μίλια/ώρα (232 χλμ/ώρα) πρέπει να έχουν έγκυρη αγωνιστική άδεια από τη NHRA και το όχημα πρέπει να συμμορφώνεται με τους γενικούς κανονισμούς του NHRA.

Επιπλέον, απαιτείται ο οδηγός να φορά μια πυρίμαχη φόρμα και κράνος, για όσα αυτοκίνητα είναι τόσο γρήγορα όσο το Plaid.

Close

Ο ιδιοκτήτης ενός Model S Plaid εκδιώχθηκε από την προαναφερθείσα πίστα, επειδή το εργοστασιακό του αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά γρήγορο. Πρώτα, όπως φαίνεται στο βίντεο, το Model S Plaid έτρεξε στο 1/8 μιλίου (200 μέτρα) ενάντια σε μια Ferrari F8 Tributo. Εκτός από το ότι κέρδισε τη Ferrari, το Plaid ολοκλήρωσε το 1/8 του μιλίου σε μόλις 6,135 δευτερόλεπτα.

Αυτή η ταχύτητα είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη προειδοποίηση από τη διοίκηση του dragstrip, με την δεύτερη προειδοποίηση στον οδηγό να ήταν η τελευταία (και τελική), κάτι που οδήγησε στον εκδιωγμό του οδηγού του Plaid. Οι αρχές της πίστας παραδέχτηκαν ότι οι κανόνες του NHRA δεν έχουν ενημερωθεί για να ισχύουν τα παραπάνω νούμερα σε νέα αυτοκίνητα παραγωγής. Έτσι, την επόμενη φορά που ο οδηγός ενός Model S Plaid θα θελήσει να τρέξει στο dragstrip της Sonoma, θα χρειαστεί επίσης ένα roll cage.

 

 

10 May, 2022 Ώρα 09:47

Η χειρότερη έξοδος αυτοκινητόδρομου ever! (βίντεο)

Thumbnail

Την προσοχή μας έχει τραβήξει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις κάμερες που έβαλε κάτοικος στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται σε διασταύρωση στο Σιάτλ της Αμερικής.

Close

Το σημείο έχει γίνει μαγνήτης ατυχημάτων, καθώς πρόκειται για μια αρκετά κλειστή στροφή μετά από έξοδο του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου. Τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται, δεν επιβραδύνουν όσο πρέπει για να στρίψουν με ασφάλεια και συνήθως η υποστροφή τους τιμωρεί, ρίχνοντας τα οχήματα πάνω στον τοίχο.

Παρά το γεγονός πως πριν τη συγκεκριμένη στροφή υπάρχουν πινακίδες που υποδηλώνουν το όριο ταχύτητας και την έξοδο-στροφή, οι οδηγοί δεν φρενάρουν αρκετά και το πληρώνουν. Και, σαν να μην έφτανε η επικινδυνότητα του σημείου, υπάρχει σε ελάχιστα μέτρα και ένα φανάρι σε κεντρική διασταύρωση που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη και πιο επικίνδυνη.

Close

 

Close

 

Η διασταύρωση ήταν προφανώς προβληματική εδώ και αρκετό καιρό, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ειδική κάμερα που να καταγράφει το μακελειό. Δεν είναι σαφές εάν η πόλη σκοπεύει να κάνει κάτι για να περιορίσει τα ατυχήματα, και οι σχολιαστές στη δημοσίευση εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους ότι το σύνολο του αυτοκινητόδρομου I-5 είναι βασικά μια παγίδα θανάτου.