Video

08 May, 2023 Ώρα 12:15

Πλένοντας ένα αυτοκίνητο για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια (βίντεο)

Thumbnail

Πόσες φορές (κυρίως στο τέλος των διακοπών) κοιτάτε το αυτοκίνητο σας και δεν το αναγνωρίζετε από τη βρωμιά; Άμμος, σκουπίδια, λεκέδες, λάσπες και πολλά ακόμα έχουν κλέψει από την αίγλη του και αφού το καθαρίσετε, το ερωτεύεστε ξανά από την αρχή; Φαντάζεστε πώς θα είναι η εικόνα αλλά και η αίσθηση, να βρίσκει την πρότερη λάμψη του ένα αυτοκίνητο μετά από 12 χρόνια ακινησίας; 

Close

Στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε μία μαύρη  Chevrolet Camaro Z28 τρίτης γενιάς, καλυμμένη με σκόνη και ότι άλλο φέρνουν μαζί τους 12 χρόνια εγκατάλειψης.

Ένα γρήγορο πλύσιμο μεταμορφώνει το εξωτερικό του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας το αρχικό μαύρο χρώμα και τα χρυσά διακοσμητικά. Στο εσωτερικό, είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι ξεκάθαρο ότι το αυτοκίνητο έχει δει ζωή. Όχι εξαιτίας των άδειων συσκευασιών, του πεταμένου στυλό και του καταλόγου ανταλλακτικών της Camaro, αλλά επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι μια οικογένεια ποντικιών εγκαταστάθηκε εκεί. Σημαντική υπενθύμιση ότι κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται καταφύγιο για ζωύφια.

Close

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το μοντέλο εξοπλιζόταν με V8 κινητήρα 5.7λτ. απόδοσης 240 ίππων. Μπορεί τα νούμερα σήμερα να μην εντυπωσιάζουν όμως το 1980, θεωρούνταν ένας πύραυλος εδάφους. Βέβαια, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου μοντέλου, έχει γίνει αντικατάσταση κινητήρα με έναν Summit Racing V8 με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

 

Close
23 Feb, 2024 Ώρα 13:23

Το κινέζικο Nio ET9 EV τινάζεται σαν… βρεγμένο σκυλί! (βίντεο)

Thumbnail

Στις χώρες με πολύ δυνατούς χειμώνες, οι… άσπρες μέρες είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Ωστόσο, όσο ωραίο μας φαίνεται εμάς να ξυπνάμε και να βλέπουμε τα πάντα χιονισμένα, άλλη τόση ταλαιπωρία ακολουθεί, ειδικά για εκείνους που το ζουν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ειδικά όσοι δεν έχουν στεγασμένο χώρο στάθμευσης, έχουν συνηθίσει να ξεχιονίζουν το αυτοκίνητο, μια διαδικασία που απαιτεί την απομάκρυνση του πυκνού χιονιού και το ξεπάγωμα των κρυστάλλων, για να μπορέσουν να οδηγήσουν. Και η Nio, η γνωστή μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, τους το κάνει πιο εύκολο!

Close

Το Nio ET9 EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Η μάρκα το τοποθετεί ως ένα "ultra premium" αυτοκίνητο, άρα καταλαβαίνουμε ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία της αυτοκίνησης, τόσο ως προς την τεχνολογία που θα ενσωματώνει, όσο πιθανότατα και στην… τιμή. Μια από τις καινοτομίες που φέρνει, χάρη στην επαναστατική ανάρτηση που εφοδιάζεται, είναι η αυτόματη λειτουργία αποχιονισμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τινάζεται σαν… βρεγμένος σκύλος ώστε το πολύ χιόνι να φύγει και ο οδηγός να έχει ευκολότερη δουλειά.

Μάλιστα, μαζί με τη θέρμανση των κρυστάλλων, επιταχύνει και τη διαδικασία αποθάμβωσης! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την απομάκρυνση του χιονιού από το όχημα, ο οδηγός δεν πρέπει μόνο να καθαρίσει τα σημεία που πρέπει για να βλέπει (όπως για παράδειγμα τα τζάμια) αλλά όλο το αμάξωμα. Φανταστείτε να οδηγεί ο μπροστινός σας στον αυτοκινητόδρομο και να ξεκολλήσει μια μεγάλη μάζα χιονιού από το όχημά του, καταλήγοντας πάνω στο δικό σας ή ακόμη χειρότερα, στο παρμπρίζ… Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα τυπικοί με αυτά τα θέματα, άρα η γρήγορη λειτουργία αποχιονισμού, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

Close