Video

12 Nov, 2021 Ώρα 18:31

Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris με stock σωθικά; (βίντεο)

Thumbnail

Τεράστια είναι δημοτικότητα του πυραυλοκίνητου… αυτοκινήτου τσέπης της Toyota, GR Yaris, το οποίο έχει δεχθεί τη φροντίδα της Gazoo Racing και ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της μάρκας για προσιτά fun-to-drive τετάτροχα.

Close

Τα 261 άλογα του 3κύλινδρου turbo 1.600αρη ικανοποιούν τη συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του GR Yaris, μιας και αρκούν για βίωση μερικών ξεχωριστών οδηγικών εμπειριών. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που ζητούν εναγωνίως το κάτι παραπάνω, καθιστώντας το μοντέλο σε ένα… υπερόπλο της ασφάλτου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μηχανικοί της εταιρείας Powertune από την Αυστραλία που… σνόμπαραν τα 261 άλογα. Και ως εκ τούτου αποφάσισαν να εκτοξεύσουν την ιπποδύναμή του στα 472,8.

Close

Πρόκειται για την ισχύ που έφτασε στους τροχούς κατά τη δυναμομέτρηση, κάτι που σημαίνει πως αυτή μάλλον σπάει το φράγμα των 500 PS.

 

Close

 

Οι χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν στα «σωθικά» του κινητήρα ήταν ελάχιστες, και αφορούσαν αποκλειστικά την τοποθέτηση νέων ελατηρίων στις βαλβίδες.

Έτσι οι μηχανικοί περιορίστηκαν στην τοποθέτηση νέας εξάτμισης (κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από τιτάνιο), μεγαλύτερων turbo και intercooler, νέου εγκεφάλου και διαφορετικού συστήματος τροφοδοσίας ώστε να δέχεται καύσιμο E85.

Χάρη στις παραπάνω τροποποιήσεις και στην αυξημένη πίεση υπερπλήρωσης (2,4 bar), το μικρό 3κύλινδρο μοτέρ αποδίδει μέγιστη ροπή 498 Nm (αντί 360).

Σημειώνεται ότι προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία tuning, οι μηχανικοί της Powertune Australia είχαν χρονομετρήσει το Yaris στην πίστα -όταν απέδιδε 362 PS –  ολοκληρώνοντας το 400αρι σε 11,7 δλ.

Σύντομα, θα λάβει χώρα μια νέα προσπάθεια, με τους tester να προσβλέπουν σε χρόνο κάτω από 10 δευτερόλεπτα.

 

 

Πηγή: newsauto.gr

10 May, 2022 Ώρα 09:47

Η χειρότερη έξοδος αυτοκινητόδρομου ever! (βίντεο)

Thumbnail

Την προσοχή μας έχει τραβήξει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις κάμερες που έβαλε κάτοικος στο σπίτι του το οποίο βρίσκεται σε διασταύρωση στο Σιάτλ της Αμερικής.

Close

Το σημείο έχει γίνει μαγνήτης ατυχημάτων, καθώς πρόκειται για μια αρκετά κλειστή στροφή μετά από έξοδο του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου. Τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται, δεν επιβραδύνουν όσο πρέπει για να στρίψουν με ασφάλεια και συνήθως η υποστροφή τους τιμωρεί, ρίχνοντας τα οχήματα πάνω στον τοίχο.

Παρά το γεγονός πως πριν τη συγκεκριμένη στροφή υπάρχουν πινακίδες που υποδηλώνουν το όριο ταχύτητας και την έξοδο-στροφή, οι οδηγοί δεν φρενάρουν αρκετά και το πληρώνουν. Και, σαν να μην έφτανε η επικινδυνότητα του σημείου, υπάρχει σε ελάχιστα μέτρα και ένα φανάρι σε κεντρική διασταύρωση που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη και πιο επικίνδυνη.

Close

 

Close

 

Η διασταύρωση ήταν προφανώς προβληματική εδώ και αρκετό καιρό, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ειδική κάμερα που να καταγράφει το μακελειό. Δεν είναι σαφές εάν η πόλη σκοπεύει να κάνει κάτι για να περιορίσει τα ατυχήματα, και οι σχολιαστές στη δημοσίευση εξέφρασαν επίσης τη γνώμη τους ότι το σύνολο του αυτοκινητόδρομου I-5 είναι βασικά μια παγίδα θανάτου.