Video

04 Oct, 2023 Ώρα 11:31

Ρεκόρ Guinness: Οδήγησε νταλίκα στις δύο ρόδες μέσα από πέρασμα πλάτους 3.7μ. (βίντεο)

Thumbnail

Τα Ρεκόρ Γκίνες αποτελούν εδώ και καιρό πηγή γοητείας και έμπνευσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Ανθρώπινα επιτεύγματα, που συχνά ξεπερνούν τα όρια αυτού που θεωρούμε δυνατό, συνδυάζουν το τέλειο κοκτέιλ ψυχαγωγίας και σημασίας.

Close

Στο επίσημο βιβλίο Guinness Records κατάφερε να μπει ένας Ιταλός κασκαντέρ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει ένα φορτηγό στις δύο πλαϊνές ρόδες και να περάσει ανάμεσα από εμπόδια.  Ο 43χρονος Marco Davide Giony επέδειξε τις εξαιρετικές ικανότητές του στην οδήγηση. Σε ένα θέαμα που έλαβε χώρα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, κατάφερε ενώ οδηγούσε την νταλίκα πλαγιασμένη στις δύο αριστερές ρόδες, να μην ακουμπήσει τα εμπόδια που είχαν απόσταση μεταξύ τους μόλις 3.7μ.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Μάρκο προς το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν χωρίς δοκιμασίες και δυσκολίες. Οι αρχικές του προσπάθειες αμαυρώθηκαν από απροσδόκητα εμπόδια και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης προσπάθειάς του, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο του φορτηγού, στρίβοντας υπερβολικά προς τα αριστερά και ρίχνοντας τις πλευρικές μπάρες. Στη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε να αντισταθμίζει υπερβολικά, αυτή τη φορά στρίβοντας προς τα δεξιά, και για άλλη μια φορά, οι μπάρες κατέρρευσαν. Ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια που θα του έδινε το ρεκόρ. Οδήγησε επιδέξια μέσα από το μικροσκοπικό κενό, προσγειώνοντάς το φορτηγό με ασφάλεια και στους τέσσερις τροχούς.

Close

 

14 Jun, 2024 Ώρα 13:31

Aspark SP600: Έσπασε το ρεκόρ για το ηλεκτρικό με τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα (βίντεο)

Thumbnail

Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι ένα άλλο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο να διεκδικήσει ένα από τα 24 ρεκόρ που κατέχει το κορυφαίο EV, Rimac Nevera. Μια λιγότερο γνωστή μάρκα κατέρριψε τώρα το παντοδύναμο κροατικό θηρίο. Στις 8 Ιουνίου, η ιαπωνική Aspark με το νέο SP600 πέτυχε ταχύτητα 438,7χλμ./ώρα σύμφωνα με το ενσωματωμένο Racelogic V-Box (26χλμ./ώρα περισσότερα από το Nevera).

Close

Κατασκευασμένο στην Ιταλία από την Manifattura Automobili Torino, το Aspark SP600 έφτασε στα όριά του στο πεδίο δοκιμών της ATP στο Papenburg. Πρόκειται για την ίδια γερμανική πίστα δοκιμών όπου το Nevera σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας το 2022 και 23 επιπλέον ρεκόρ την επόμενη χρονιά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνατότητες ενός hypercar χάρη σε ένα ζευγάρι ευθειών μήκους 3.8χλμ.

Πίσω από το τιμόνι του νέου βασιλιά της ταχύτητας του EV ήταν ο Marc Basseng, ο 45χρονος Γερμανός οδηγός αγώνων που έκανε ρεκόρ γύρου στο Nürburgring το 2010 με μια Pagani Zonda R, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 6 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. Αυτός ο χρόνος γύρου βελτιώθηκε στη συνέχεια από άλλα αυτοκίνητα, και το AMG One κατέχει σήμερα τον τίτλο με γύρο 6:35. Το 2012, ο ίδιος Marc Basseng κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής οδηγώντας ένα Audi R8 LMS ultra.

Close

 

 

Λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά διαφημίζεται ως ένα νέο εξελιγμένο όχημα και όχι ως παραλλαγή του προηγούμενου Owl. Περιγράφεται ως ένα πρωτότυπο με σκοπό την παραγωγή, εξοπλισμένο με ειδικά ελαστικά Bridgestone Potenza Race. Η απουσία πλευρικών καθρεπτών για να ξεκλειδώσει περισσότερη ταχύτητα μειώνοντας την αντίσταση, μας λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για όχημα με άδεια κυκλοφορίας.