Video

24 May, 2023 Ώρα 09:31

Σούζα-ρεκόρ πάνω σε βέσπα! (βίντεο)

Thumbnail

Ο Αυστριακός κασκαντέρ Günter Schachermayr είναι γνωστός για τα κόλπα που κάνει πάνω στη βέσπα του. Ενώ οι περισσότεροι αναβάτες κασκαντέρ επιλέγουν σπορ ή γυμνές μοτοσυκλέτες ο Günter κρατά τα πράγματα απλά με τη δίχρονη βέσπα του. Η πιο πρόσφατη απόδρασή του τον οδήγησε στο φημισμένο Red Bull Ring της Αυστρίας, τη διάσημη πίστα όπου διεξάγονται μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στο MotoGP κάθε χρόνο.

Close

Το κόλπο που επέλεξε να κάνει; Μια σούζα – αλλά όχι οποιαδήποτε σούζα. Ο Günter προσπάθησε να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ για την μεγαλύτερη απόσταση σούζας με βέσπα, ενώ έκανε σλάλομ σε 60 κώνους απλωμένους σε απόσταση 400 μέτρων, ενώ φορούσε μια σακούλα στο κεφάλι του, ώστε να μην βλέπει ούτε να αναπνέει. Αρκετά διαφορετικό από μια απλή σούζα, σωστά;

Για να γίνει όλο το σόου ακόμα πιο θεαματικό, ο μπροστινός τροχός της Vespa αφαιρέθηκε εντελώς, οπότε φαινόταν ότι ο Günter οδηγούσε ένα μονότροχο λαστιχένιο παπάκι.

Close

 

 

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ο Günter είχε ένα πλήρωμα δίπλα του κατά τη διάρκεια του κόλπο. Οι εντολές που μεταδόθηκαν μέσω ασυρμάτου σε ένα ακουστικό που φορούσε ο Günter του επέτρεψαν να περάσει από τους κώνους με εντελώς δεμένα μάτια. Επιπλέον, χρειάστηκε να υποβληθεί σε 15 λεπτά υπερ-οξυγόνωσης για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υποστεί μακροχρόνιο τραυματισμό ως αποτέλεσμα του κόλπου. Συνολικά, το όλο σόου διήρκεσε δύο λεπτά και 17 δευτερόλεπτα – πολύ περισσότερο από το ενάμιση λεπτό που μπορεί να κρατήσει ο μέσος άνθρωπος την αναπνοή του.

Όταν ο Günter έκανε το κόλπο, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στο Red Bull Ring για να παρακολουθήσουν. 

"Αυτή η μαύρη μάσκα προσώπου δεν αφήνει τον αέρα να περάσει και σφίγγει γύρω από το λαιμό", είπε ο Günter. "Μετά τα πρώτα 100 μέτρα τα αυτιά σου αρχίζουν να βουίζουν, μετά από 200 μέτρα δυσκολεύεσαι να ακούσεις τις εντολές που σου φτάνουν μέσω ασυρμάτου, μετά από 300 μέτρα μπορείς μόνο να βρεις τον δρόμο σου και μετά αρχίζει ο αγώνας για επιβίωση!".

"Προς το τέλος πανικοβλήθηκα, αλλά τα κατάφερα και είμαι ενθουσιασμένος που έκανα νέο παγκόσμιο ρεκόρ!".

Close

 

13 Jun, 2025 Ώρα 11:48

Το Xiaomi SU7 Ultra έγινε το ταχύτερο όχημα παραγωγής στο Nurburging (βίντεο)

Thumbnail

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Xiaomi, γνωστός κυρίως για τα smartphones του, επεκτείνεται εδώ και μερικούς μήνες κατασκευάζοντας αυτοκίνητα. Το SU7 είναι το εναρκτήριο μοντέλο της εταιρείας και έχει ήδη λάβει μια έκδοση (Ultra) υψηλών επιδόσεων. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα πρωτότυπο έκανε τον γύρο του Nürburgring στα εκπληκτικά 6 λεπτά και 46,8 δευτερόλεπτα. Τότε, η Xiaomi υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην πράσινη κόλαση και θα επαναλάβει τον γύρο με ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Και το έκανε.

Close

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το SU7 Ultra δεν μπόρεσε να φτάσει τις επιδόσεις του απογυμνωμένου πρωτοτύπου. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος γύρου 7 λεπτών και 4,95 δευτερολέπτων που σημείωσε, αποτελεί αξιοσημείωτο επίτευγμα, καθιστώντας το ηλεκτρικό σούπερ σεντάν της Xiaomi ταχύτερο από την Porsche Taycan Turbo GT, η οποία διέσχισε την απαιτητική γερμανική πίστα σε 7 λεπτά και 7,55 δευτερόλεπτα.

 

Close

 

Το Xiaomi SU7 Ultra είναι επίσης λίγο πιο γρήγορο από το Rimac Nevera, εκθρονίζοντας ουσιαστικά το κροατικό ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο από την κορυφή του πίνακα των EV μοντέλων παραγωγής. Το εξωτικό δίθυρο EV ολοκλήρωσε τον γύρο σε 7 λεπτά και 5,29 δευτερόλεπτα. Προς διευκρίνιση, όλοι οι χρόνοι που αναφέρονται αφορούν τη μεγαλύτερη διαμόρφωση του Nürburgring, η οποία εκτείνεται σε 20,8 χιλιόμετρα.

 

 

Το ρεκόρ της Mercedes-AMG One για το ταχύτερο όχημα παραγωγής (όμως αποτελεί μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, άρα και άλλη κατηγορία) δεν κινδυνεύει προς το παρόν. Το hypercar με κινητήρα F1 ολοκλήρωσε τον γύρο σε 6 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα πέρυσι. Όσο για το απόλυτο ρεκόρ πίστας (όχι μοντέλου παραγωγής), αυτό ανήκει στην αποκλειστικά για πίστα Porsche 919 Hybrid Evo, με έναν εκπληκτικό χρόνο γύρου 5 λεπτών και 19,55 δευτερολέπτων. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένα αυτοκίνητο για το δρόμο θα πλησιάσει ποτέ αυτό το ρεκόρ.

 

 

Τα πλάνα που μοιράστηκε η Xiaomi δείχνουν το SU7 Ultra να φτάνει σε μια επιβεβαιωμένη από το GPS ταχύτητα 346χλμ./ώρα. Αυτό καθιστά το SU7 Ultra το ταχύτερο sedan παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ, είτε πρόκειται για βενζινοκίνητο είτε για ηλεκτρικό. Ο τίτλος ανήκε προηγουμένως στην Maserati Ghibli 334 Ultima, με τελική ταχύτητα 334χλμ./ώρα.

Ως υπενθύμιση, το τρικινητήριο EV έχει συνδυασμένη ισχύ 1.527 ίππων και μπορεί να φτάσει τα 100 σε 1,98 δευτερόλεπτα. Ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα στα τέλη Φεβρουαρίου με βασική τιμή 70.000 ευρώ.