Video

24 May, 2023 Ώρα 09:31

Σούζα-ρεκόρ πάνω σε βέσπα! (βίντεο)

Thumbnail

Ο Αυστριακός κασκαντέρ Günter Schachermayr είναι γνωστός για τα κόλπα που κάνει πάνω στη βέσπα του. Ενώ οι περισσότεροι αναβάτες κασκαντέρ επιλέγουν σπορ ή γυμνές μοτοσυκλέτες ο Günter κρατά τα πράγματα απλά με τη δίχρονη βέσπα του. Η πιο πρόσφατη απόδρασή του τον οδήγησε στο φημισμένο Red Bull Ring της Αυστρίας, τη διάσημη πίστα όπου διεξάγονται μερικοί από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στο MotoGP κάθε χρόνο.

Close

Το κόλπο που επέλεξε να κάνει; Μια σούζα – αλλά όχι οποιαδήποτε σούζα. Ο Günter προσπάθησε να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ για την μεγαλύτερη απόσταση σούζας με βέσπα, ενώ έκανε σλάλομ σε 60 κώνους απλωμένους σε απόσταση 400 μέτρων, ενώ φορούσε μια σακούλα στο κεφάλι του, ώστε να μην βλέπει ούτε να αναπνέει. Αρκετά διαφορετικό από μια απλή σούζα, σωστά;

Για να γίνει όλο το σόου ακόμα πιο θεαματικό, ο μπροστινός τροχός της Vespa αφαιρέθηκε εντελώς, οπότε φαινόταν ότι ο Günter οδηγούσε ένα μονότροχο λαστιχένιο παπάκι.

Close

 

 

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ο Günter είχε ένα πλήρωμα δίπλα του κατά τη διάρκεια του κόλπο. Οι εντολές που μεταδόθηκαν μέσω ασυρμάτου σε ένα ακουστικό που φορούσε ο Günter του επέτρεψαν να περάσει από τους κώνους με εντελώς δεμένα μάτια. Επιπλέον, χρειάστηκε να υποβληθεί σε 15 λεπτά υπερ-οξυγόνωσης για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υποστεί μακροχρόνιο τραυματισμό ως αποτέλεσμα του κόλπου. Συνολικά, το όλο σόου διήρκεσε δύο λεπτά και 17 δευτερόλεπτα – πολύ περισσότερο από το ενάμιση λεπτό που μπορεί να κρατήσει ο μέσος άνθρωπος την αναπνοή του.

Όταν ο Günter έκανε το κόλπο, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι συνέρρευσαν στο Red Bull Ring για να παρακολουθήσουν. 

"Αυτή η μαύρη μάσκα προσώπου δεν αφήνει τον αέρα να περάσει και σφίγγει γύρω από το λαιμό", είπε ο Günter. "Μετά τα πρώτα 100 μέτρα τα αυτιά σου αρχίζουν να βουίζουν, μετά από 200 μέτρα δυσκολεύεσαι να ακούσεις τις εντολές που σου φτάνουν μέσω ασυρμάτου, μετά από 300 μέτρα μπορείς μόνο να βρεις τον δρόμο σου και μετά αρχίζει ο αγώνας για επιβίωση!".

"Προς το τέλος πανικοβλήθηκα, αλλά τα κατάφερα και είμαι ενθουσιασμένος που έκανα νέο παγκόσμιο ρεκόρ!".

Close

 

04 Oct, 2023 Ώρα 11:31

Ρεκόρ Guinness: Οδήγησε νταλίκα στις δύο ρόδες μέσα από πέρασμα πλάτους 3.7μ. (βίντεο)

Thumbnail

Τα Ρεκόρ Γκίνες αποτελούν εδώ και καιρό πηγή γοητείας και έμπνευσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Ανθρώπινα επιτεύγματα, που συχνά ξεπερνούν τα όρια αυτού που θεωρούμε δυνατό, συνδυάζουν το τέλειο κοκτέιλ ψυχαγωγίας και σημασίας.

Close

Στο επίσημο βιβλίο Guinness Records κατάφερε να μπει ένας Ιταλός κασκαντέρ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει ένα φορτηγό στις δύο πλαϊνές ρόδες και να περάσει ανάμεσα από εμπόδια.  Ο 43χρονος Marco Davide Giony επέδειξε τις εξαιρετικές ικανότητές του στην οδήγηση. Σε ένα θέαμα που έλαβε χώρα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, κατάφερε ενώ οδηγούσε την νταλίκα πλαγιασμένη στις δύο αριστερές ρόδες, να μην ακουμπήσει τα εμπόδια που είχαν απόσταση μεταξύ τους μόλις 3.7μ.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Μάρκο προς το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν χωρίς δοκιμασίες και δυσκολίες. Οι αρχικές του προσπάθειες αμαυρώθηκαν από απροσδόκητα εμπόδια και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης προσπάθειάς του, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο του φορτηγού, στρίβοντας υπερβολικά προς τα αριστερά και ρίχνοντας τις πλευρικές μπάρες. Στη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε να αντισταθμίζει υπερβολικά, αυτή τη φορά στρίβοντας προς τα δεξιά, και για άλλη μια φορά, οι μπάρες κατέρρευσαν. Ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια που θα του έδινε το ρεκόρ. Οδήγησε επιδέξια μέσα από το μικροσκοπικό κενό, προσγειώνοντάς το φορτηγό με ασφάλεια και στους τέσσερις τροχούς.

Close