Video

05 Jul, 2022 Ώρα 11:43

SSC Tuatara: Μετρήσανε σε δυναμόμετρο τους 1.750 ίππους και αποδείχθηκαν… 1.890! (βίντεο)

Thumbnail

Όταν το SSC Tuatara έκανε το ντεμπούτο του το 2020, σόκαρε τον κόσμο αποκαλύπτοντας τον πανίσχυρο κινητήρα του και δοκιμάζοντας κατευθείαν να θέσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας. 

Close

Έχοντας λοιπόν τον V8 κινητήρα 5.9λτ. το σύνολο αποδίδει 1.750 ίππους και εξαιτίας του χαμηλού του βάρους αλλά και της εξαιρετικής αεροδυναμικής, δίνει συνεχώς τη μάχη για την υψηλότερη τελική ταχύτητα σε εργοστασιακό όχημα. Όταν φυσικά διαβάζεις ότι ένα μοντέλο έχει 1.750 ίππους, ούτε έχεις στο μυαλό σου να τους μετρήσεις σε ένα δυναμόμετρο, ούτε σκέφτεσαι πως μπορεί να είναι και… παραπάνω στην πράξη.

 

Close

 

Close

Η Nelson Racing Engines αποφάσισε να μετρήσει την πραγματική ιπποδύναμη του μοντέλου με την SSC North America να ανεβάσει αντίστοιχο βίντεο στα social και φυσικά να γίνεται viral. 

Παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αλόγων, όλα δείχνουν πως ο κινητήρα έφτασε τους 1.890 ίππους, ξεπερνώντας κατά πολύ το επίσημο νούμερο που ανακοινώνει η εταιρία μαζί με τα εργοστασιακά χαρακτηριστικά του συνόλου.

 

 

Η SSC δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε αυτό το σημείο, καθώς το Tuatara εξακολουθεί να αναγνωρίζεται επίσημα ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με μέσο όρο 455,3 χλμ./ώρα. Σε αυτή την «μάχη» για το ταχύτερο μοντέλο στον κόσμο οι μεγάλοι αντίπαλοι του είναι οι Hennessey Performance και η Koenigsegg με την Bugatti να ανακοινώνει πρόσφατα πως δεν έχει στόχο να κυνηγήσει νέο ρεκόρ, καθώς μία ειδική Chiron «έπιασε» τα 490.4χλμ./ώρα.

Δείτε και την προσπάθεια κατά την οποία το μοντέλο έπιασε την υψηλότερη τελική, με τον οδηγό να λέει πως... ξεμείνανε από δρόμο, καθώς το μοντέλο είχε να δώσει παραπάνω.

 

30 Nov, 2023 Ώρα 14:22

Όταν η κόρη του Κεν Μπλόκ συνάντησε το είδωλό της!

Thumbnail

Η Audi πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της με το νέο βίντεο που δημοσιοποίησε. Το βίντεο φέρνει κοντά δύο σημαντικές γυναίκες των αγώνων αυτοκινήτου και ουσιαστικά ενώνει το παρελθόν με το παρόν με φόντο το εκρηκτικό Audi S1 Hoonitron. Η μία γυναίκα είναι η νεαρή και ταλαντούχα Λία Μπλοκ, κόρη του αδικοχαμένου Κεν Μπλοκ η οποία πλέον έχει περάσει στην οικογένεια της Audi Sport.

Close

Η δεύτερη γυναίκα δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις καθώς πρόκειται για τη μία και μοναδική Μισέλ Μουτόν που κατάκτησε τον κόσμο του WRC τη δεκαετία του 1980. Το σημείο που επιλέχθηκε για να γίνει αυτή η συνάντηση είναι το θρυλικό Σαν Ρέμο, την έδρα δηλαδή του μοναδικού αγώνα WRC. Εκεί η Λία Μπλοκ και η Μισέλ Μουτόν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν δύο σπουδαία αυτοκίνητα.

 

Close

 

Από τη μία υπήρχε το θρυλικό αγωνιστικό Audi Quattro το οποίο σάρωσε τις νίκες και τους τίτλους στη σκληρή εποχή της κατηγορίας Group B του WRC. Από την άλλη η Audi είχε φέρει το ηλεκτρικό «κτήνος» S1 Hoonitron το οποίο ήταν ιδέα του Κεν Μπλοκ και υλοποιήθηκε από το αγωνιστικό τμήμα Audi Sport.

Close

Στη διάρκεια του βίντεο οι δύο γυναίκες μιλούν για την εξέλιξη που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες οι αγώνες Ράλι και το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τόσο στην απόδοση των αυτοκινήτων όσο και στην αθλητική προσέγγιση των οδηγών. Σίγουρα η ατάκα που ξεχώρισε από τη Λία Μπλοκ ήταν «δεν είμαι εδώ για να γίνω η καλύτερη γυναίκα οδηγός, αλλά για να γίνω η καλύτερη οδηγός συνολικά».