Video

09 Feb, 2023 Ώρα 14:21

Στη Σιβηρία αφήνουν αναμμένα τα αυτοκίνητα για 6 μήνες συνεχόμενα (βίντεο)

Thumbnail

Το να ζεις στα πιο κρύα μέρη της Γης ακούγεται σαν μια κουραστική δουλειά. Στο σημερινό βίντεο, ο παρουσιαστής δείχνει πώς είναι η συνύπαρξη με ένα αυτοκίνητο, στη Γιακουτία της Σιβηρίας, το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στη Γη. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους -70 βαθμούς Κελσίου. Εάν ένα αυτοκίνητο αφεθεί απροστάτευτο υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να παγώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Close

Για να ξεπαγώσουν ένα αυτοκίνητο, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μια ειδική τεχνική που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Είναι μια απαραίτητη αγγαρεία, ακόμα και για το UAZ, ένα από τα πιο σκληρά οχήματα που έχουν βγει από τη Ρωσία.

Για να αποφύγουν να παγώσει το αυτοκίνητο έξω, είναι σημαντικό να το μονώσουν και να το διατηρήσουν σε θερμαινόμενο γκαράζ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, το να παραμείνει ένα γκαράζ ζεστό σε τόσο ακραίο κρύο μπορεί να είναι δύσκολο και δαπανηρό, έτσι πολλοί ντόπιοι επιλέγουν να βγάλουν την μπαταρία και να αφήσουν το αυτοκίνητο έξω να παγώσει. Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την άνοιξη για να ξεπαγώσει.

Close

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψουν το πάγωμα του αυτοκινήτου κατά τους χειμερινούς μήνες είναι να αφήνουν τον κινητήρα συνεχώς αναμμένο (κάτι που είναι κοινή πρακτική στη Yakutia), από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Αν και αυτή η μέθοδος σίγουρα λειτουργεί, προφανώς οδηγεί επίσης σε υψηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά αν το αυτοκίνητό κολλήσει στο δρόμο. Στη Γιακουτία, το ταξίδι από τη μια πόλη στην άλλη μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Το βίντεο δείχνει, δύο ντόπιους στη Γιακουτία, πώς μονώνουν τα οχήματά τους. Το ζευγάρι ξόδεψε περίπου 70 δολάρια σε υλικά και εργαλεία που ήταν απαραίτητα για την προστασία του αυτοκινήτου από το πάγωμα.

Close

 

04 Oct, 2023 Ώρα 11:31

Ρεκόρ Guinness: Οδήγησε νταλίκα στις δύο ρόδες μέσα από πέρασμα πλάτους 3.7μ. (βίντεο)

Thumbnail

Τα Ρεκόρ Γκίνες αποτελούν εδώ και καιρό πηγή γοητείας και έμπνευσης για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Ανθρώπινα επιτεύγματα, που συχνά ξεπερνούν τα όρια αυτού που θεωρούμε δυνατό, συνδυάζουν το τέλειο κοκτέιλ ψυχαγωγίας και σημασίας.

Close

Στο επίσημο βιβλίο Guinness Records κατάφερε να μπει ένας Ιταλός κασκαντέρ, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει ένα φορτηγό στις δύο πλαϊνές ρόδες και να περάσει ανάμεσα από εμπόδια.  Ο 43χρονος Marco Davide Giony επέδειξε τις εξαιρετικές ικανότητές του στην οδήγηση. Σε ένα θέαμα που έλαβε χώρα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, κατάφερε ενώ οδηγούσε την νταλίκα πλαγιασμένη στις δύο αριστερές ρόδες, να μην ακουμπήσει τα εμπόδια που είχαν απόσταση μεταξύ τους μόλις 3.7μ.

Ωστόσο, η προσπάθεια του Μάρκο προς το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν χωρίς δοκιμασίες και δυσκολίες. Οι αρχικές του προσπάθειες αμαυρώθηκαν από απροσδόκητα εμπόδια και κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης προσπάθειάς του, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο του φορτηγού, στρίβοντας υπερβολικά προς τα αριστερά και ρίχνοντας τις πλευρικές μπάρες. Στη δεύτερη προσπάθεια βρέθηκε να αντισταθμίζει υπερβολικά, αυτή τη φορά στρίβοντας προς τα δεξιά, και για άλλη μια φορά, οι μπάρες κατέρρευσαν. Ήταν η τρίτη και τελευταία προσπάθεια που θα του έδινε το ρεκόρ. Οδήγησε επιδέξια μέσα από το μικροσκοπικό κενό, προσγειώνοντάς το φορτηγό με ασφάλεια και στους τέσσερις τροχούς.

Close