Video

09 Feb, 2023 Ώρα 14:21

Στη Σιβηρία αφήνουν αναμμένα τα αυτοκίνητα για 6 μήνες συνεχόμενα (βίντεο)

Thumbnail

Το να ζεις στα πιο κρύα μέρη της Γης ακούγεται σαν μια κουραστική δουλειά. Στο σημερινό βίντεο, ο παρουσιαστής δείχνει πώς είναι η συνύπαρξη με ένα αυτοκίνητο, στη Γιακουτία της Σιβηρίας, το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στη Γη. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τους -70 βαθμούς Κελσίου. Εάν ένα αυτοκίνητο αφεθεί απροστάτευτο υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να παγώσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Close

Για να ξεπαγώσουν ένα αυτοκίνητο, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μια ειδική τεχνική που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Είναι μια απαραίτητη αγγαρεία, ακόμα και για το UAZ, ένα από τα πιο σκληρά οχήματα που έχουν βγει από τη Ρωσία.

Για να αποφύγουν να παγώσει το αυτοκίνητο έξω, είναι σημαντικό να το μονώσουν και να το διατηρήσουν σε θερμαινόμενο γκαράζ κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, το να παραμείνει ένα γκαράζ ζεστό σε τόσο ακραίο κρύο μπορεί να είναι δύσκολο και δαπανηρό, έτσι πολλοί ντόπιοι επιλέγουν να βγάλουν την μπαταρία και να αφήσουν το αυτοκίνητο έξω να παγώσει. Θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την άνοιξη για να ξεπαγώσει.

Close

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψουν το πάγωμα του αυτοκινήτου κατά τους χειμερινούς μήνες είναι να αφήνουν τον κινητήρα συνεχώς αναμμένο (κάτι που είναι κοινή πρακτική στη Yakutia), από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο. Αν και αυτή η μέθοδος σίγουρα λειτουργεί, προφανώς οδηγεί επίσης σε υψηλή κατανάλωση καυσίμου.

Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά αν το αυτοκίνητό κολλήσει στο δρόμο. Στη Γιακουτία, το ταξίδι από τη μια πόλη στην άλλη μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Το βίντεο δείχνει, δύο ντόπιους στη Γιακουτία, πώς μονώνουν τα οχήματά τους. Το ζευγάρι ξόδεψε περίπου 70 δολάρια σε υλικά και εργαλεία που ήταν απαραίτητα για την προστασία του αυτοκινήτου από το πάγωμα.

Close

 

28 Mar, 2023 Ώρα 09:22

Δες το Pininfarina Battista να πιάνει 358 χλμ/ώρα, σημειώνοντας νέα παγκόσμια ρεκόρ (βίντεο)

Thumbnail

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Automobili Pininfarina έκανε γνωστό ότι το Battista έσπασε μια σειρά από ρεκόρ ταχύτητας στις εγκαταστάσεις δοκιμών Natrax της Ινδίας, που έγιναν πριν λίγες ημέρες.

Close

Τώρα, θα δεις ένα video που δημοσιεύτηκε χθες με τον τρόπο που επιτεύχθηκαν αυτά τα ρεκόρ, και πιο συγκεκριμένα το Battista -φορώντας τα Michelin Pilot Sport Cup 2R ελαστικά- έγινε το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο στο 1/4 του μιλίου (402 μέτρα) και στο 1/2 μιλίου (804 μέτρα), καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα του VBox, το πρώτο ολοκληρώθηκε σε 8,55 δευτ. και το δεύτερο σε 13,38 δευτ. Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ για το 1/4 του μιλίου του είχε το Rimac Nevera με 8,58 δευτ.

 

Close

 

Πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού ιταλικού hypercar ήταν ο οδηγός εξέλιξης της Pininfarina, Stefano Costa, ενώ στις δοκιμές συμμετείχαν και δημοσιογράφοι του Autocar Ινδίας, καθώς στόχος της εταιρίας ήταν να παρουσιαστεί ότι η εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου είναι προσβάσιμη σε όλους τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς.

Close

 

 

Επιπλέον, έγιναν δοκιμές για επίτευξη τελικής ταχύτητας για το Battista από τους δημοσιογράφους του παραπάνω μέσου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τα Pilot Sport Cup 2 ελαστικά της Michelin. Ο Hormazd Sorabjee κατάφερε να δει με ευκολία ταχύτητα 358,03 χλμ./ώρα στην πίστα, επισκιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ τελικής ταχύτητας στην Ινδία των 332 χλμ./ώρα, με την Renuka Kirpalani να “πιάνει” τα 357,10 χλμ./ώρα, σημειώνοντας το ρεκόρ για την ταχύτερη Ινδή οδηγό στον κόσμο.

Και τα δύο αυτά ρεκόρ ταχύτητας επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδία Σωματείων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ινδίας (FMSCI), τον ινδικό αθλητικό οργανισμό που συνδέεται με τη FIA.

 

Πηγή: Autoblog.gr