Video

16 May, 2025 Ώρα 10:57

Τι γίνεται όταν δύο κορυφαία Koenigsegg έρθουν αντιμέτωπα; (βίντεο)

Thumbnail

Για τους περισσότερους φίλους του αυτοκινήτου η οδήγηση ενός hypercar, πόσο μάλλον ενός όπως τα Koenigsegg Jesko και Regera, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο.

Close

Οπότε, για να αναπληρωθεί αυτή η ανικανοποίητη επιθυμία, βλέπουμε στο διαδίκτυο άλλους να απολαμβάνουν τις καταιγιστικές τους επιδόσεις.

Ένας εξ αυτών είναι ο Ματ Γουότσον του CarWow, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα δοκιμών της Koenigsegg για ένα drag race μεταξύ του Jesko Absolut και του Regera.

Close

Το πρώτο είναι και το νεότερο της γκάμας. Εφοδιάζεται με τον θηριώδη 5λιτρο twin-turbo V8 της εταιρείας και έχει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων και 1.500 Nm όταν τροφοδοτείται με καύσιμα E85. Για την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα χαρακτηριστικά, ζυγίζει μόλις 1.390 κιλά. Πρόκειται για ένα hypercar που το όνομά του τοποθετείται δίπλα σε άπιαστα ρεκόρ, όπως αυτό του κορυφαίου στον κόσμο που έχει ολοκληρώσει τα 0-400 χλμ./ ώρα. Διότι το έχει καταφέρει σε μόλις 27,83 δευτερόλεπτα!

Close

 

 

Απέναντί του σε αυτό το drag race βρίσκει ένα άλλο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, το Regera. Εφοδιάζεται επίσης με twin-turbo V8 των 5,0 λίτρων και επίσης λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του με καύσιμα E85.

Αλλά διαθέτει και υποβοήθηση τριών ηλεκτρικών μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 1.500 ίππους και 2.000 Nm. Όλη αυτή η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου μίας σχέσης που συνδυάζεται με μετατροπέα ροπής.

Λόγω της υβριδικής υποβοήθησης, το Regera ζυγίζει 1.590 κιλά. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ικανότατο ολοκληρώνοντας τα 0-400 χλμ./ ώρα σε 28,81 δευτερόλεπτα.

Στο βίντεο που το CarWow δημοσιοποίησε, βλέπουμε έναν ξεκάθαρο νικητή, έπειτα από τέσσερις προσπάθειες από στάση και μερικές εν κινήσει.

Για να μην κάνουμε… spoiler, οι απαντήσεις βρίσκονται παρακάτω και ίσως να μην περιμένετε τόσο μεγάλη κυριαρχία εντός της «οικογένειας».

 

14 May, 2025 Ώρα 12:12

Παράδεισος ανταλλακτικών για supercars σε μάντρες στο Ντουμπάι! (βίντεο)

Thumbnail

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι το μέρος του πλανήτη με την μεγαλύτερη «συγκέντρωση» από υπεραυτοκίνητα και εξωτικά οχήματα, τα οποία, όπως είναι αναμενόμενο, μερικές φορές έχουν άτυχη μοίρα. Αυτά τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα καταλήγουν συχνά σε μάντρες, όπου αποσυναρμολογούνται για ανταλλακτικά.

Close

Τώρα, έχουμε την ευκαιρία μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο να ρίξουμε μία ματιά σε ένα από τα απέραντα αυτοκινητιστικά νεκροταφεία του Ντουμπάι. Όπως θα δείτε και στα πλάνα, το βίντεο έφερε στο φως μερικές αξιοσημείωτες ανακαλύψεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα κατεστραμμένο δείγμα της ολοκαίνουργιας Lotus Eletre.

Η Lotus παρουσίασε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό SUV, το Eletre, το 2022, αν και οι παραδόσεις δεν ξεκίνησαν επίσημα μέχρι το 2024. Το μοντέλο που βρέθηκε στη μάντρα δεν φαίνεται να έχει εμφανείς αισθητικές ζημιές, οπότε αυτά τα λαμπερά κίτρινα πάνελ του αμαξώματος μπορεί να είναι ακόμα καλά για διάσωση. Ωστόσο, η αερανάρτηση έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κάθεται χαμηλότερα από το συνηθισμένο, και οι χειρολαβές των θυρών έχουν πεταχτεί έξω, πιθανότατα λόγω κάποιων εσωτερικών προβλημάτων που προέκυψαν από τη μεγάλη πρόσφατη πλημμύρα στην περιοχή.

Close

Αυτή η κίτρινη Eletre είναι μόνο ένα από τα πολλά σπορ και πολυτελή οχήματα που συνεχίζουν να συσσωρεύονται στις μάντρες του Ντουμπάι. Ο φωτογράφος αυτοκινήτων Larry Chen, περιηγήθηκε πρόσφατα σε μια από αυτές τις τεράστιες μάντρες, παρουσιάζοντας μια ποικιλία κατεστραμμένων οχημάτων από μάρκες όπως η Bentley, η Rolls-Royce, η McLaren, η Ferrari, η Lamborghini, η Porsche, η Aston Martin και η Maserati.

 

Close

 

Σύμφωνα με τον Chen, ήταν πιθανότατα μία από τις πιο πολύχρωμες μάντρες που έχει επισκεφθεί ποτέ, χάρη στις εντυπωσιακές χρωματικές παλέτες που βρίσκονται στα αυτοκίνητα υψηλής ποιότητας. Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο YouTube, προσφέρει μια πιο προσεκτική ματιά στην απίστευτη ποικιλία των οχημάτων και στους διαφορετικούς βαθμούς ζημιών τους αλλά και στην απίστευτη οργάνωση του χώρου.