Video

17 Aug, 2021 Ώρα 14:21

Travis Pastrana: Ρεκόρ ανάβασης στο Mount Washington! (βίντεο)

Thumbnail

Η ανάβαση στο Όρος Ουάσινγκτον του Νιου Χάμσαϊρ είναι μια από τις διασημότερες αναβάσεις στις ΗΠΑ και ο Travis Pastrana το περασμένο Σαββατοκύριακο σημείωσε νέο ρεκόρ, σπάζοντας το δικό του, που το είχε πετύχει το 2017.

Close

Ο Pastrana οδήγησε το Subaru WRX STI που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Gymkhana 11 και αποδίδει 862 άλογα και 900 Nm ροπής. Κατάφερε να πετύχει χρόνο 5:28.67, χρόνος ταχύτερος κατά 16 δευτερόλεπτα από το προηγούμενο ρεκόρ, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 133,5 χλμ/ώρα.

 

Close

 

Η ανάβαση του Mount Washington είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμος που διασχίζει τα όρη ξεκίνησαν το 1854 και τελείωσαν το 1861. Ο πρώτος, τρόπον τινά, αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1904 με τον Freelan E. Stanley να οδηγεί το 6 ίππων ατμοκίνητο αυτοκίνητό του, με αντίπαλο τον Harry Harkness και την Mercedes των 4ο ίππων. Νικητής ο δεύτερος με χρόνο 24 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Close

Τα χρόνια περνούσαν, η δημοτικότητα της ανάβασης ολοένα και αύξανε και δημοφιλείς οδηγοί της εποχής έπαιρναν μέρος στον αγώνα. Ανάμεσά τους, ο Caroll Shelby, o οποίος το 1956, με μια ειδικά διαμορφωμένη Ferrari Roadster έγραψε χρόνο 10:21.8 στο δρόμο για την νίκη. Μετά από μία παύση 29 ετών, η ανάβαση επανήλθε στο προσκήνιο και το 1998, ο Καναδός πρωταθλητής Frank Sprongl, οδηγώντας ένα Audi S2, σημείωσε ρεκόρ με 6:41.99, ρεκόρ που έμεινε για 13 χρόνια.

17 Sep, 2021 Ώρα 19:41

Αν η Ιταλική ομορφιά είχε τα όρια της... (βίντεο)

Thumbnail

Όταν λέμε έχει τα όρια της δεν εννούμε φυσικά ότι είναι το πιο όμορφο κατασκεύασμα. Στα μάτια ενός petrolhead είναι όμως η καλύτερη μορφή που θα μπορούσε να πάρει χωρίς να χαλάσει τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Φυσικά ποιός δεν θα ήθελε την επιστροφή της Lancia στην ενεργό δράση και κυρίως στην αγωνιστική. Η ιταλική εταιρεία κάποτε πρωταγωνιστούσε στις ειδικές διαδρομές όλου του κόσμου και ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής έρχεται να μας δείξει πως θα ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της Lancia Delta S4.

Close

 

 

Το Project ονομάζεται Lancia Delta Project UE4. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και αυτή τη φορά εμφανίζεται στις οθόνες μας με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. Μια σκληροπυρηνική Ιταλίδα 1000 ίππων.

 

Close

 

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, η Ιταλίδα φορεί ένα επιβλητικό bodykit με τεράστιους αεραγωγούς και πλατιά φτερά. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια αεροτομή, ενώ ο δημιουργός επέλεξε να διατηρήσει τον εντυπωσιακό τρόπο ανοίγματος του engine bay όπως ήταν τότε. 

 

 

Ο Dmitry Mazurkevich δηλώνει χαρακτηριστικά πως τα περισσότερα τμήματα θα μπορούσαν να είναι κατασκευασμένα από Kevlar για τη μείωση του βάρους. Οι εξωτερικές πινελιές ολοκληρώνονται με τις ζάντες Integrale Gravel, οι οποίες συνοδεύονται από Pirelli P Zero Trofeo, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι οι δαγκάνες είναι της Brembo. 

 

 

Στο εσωτερικό της Κυρίας βλέπουμε ένα καθαρά αγωνιστικό περιβάλλον. Χειρόφρενο κοντά στο τιμόνι, αγωνιστικό μπάκετ κάθισμα με την συνοδεία ζωνών τεσσάρων σημείων της Takata. Εννοείται πως όλη η καμπίνα είναι ενισχυμένη με roll-cage προκειμένου να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια.

 

 

Ο κινητήρας είναι της Abarth και ο εμπνευστής αναφέρει πως θα μπορούσε να αποδίδει περίπου 1000 ίππους. 

Απολαυστε το βίντεο το οποίο έχει φτιαχτεί στην Unreal Engine για να μπορέσει ο δημιουργός να δώσει την καλύτερη ψηφιακή εικόνα της όμορφης αυτης καλλονής. 

 

Πηγή: Traction.gr