26 Μαρ., 2019 Ώρα 15:58

1ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By ENEOS – Ξεκίνημα με χιλιάδες θεατές στην Achna Speedway!

Thumbnail

Στην κατάμεστη πίστα της Άχνας και με τις ανατροπές να διαδέχονται η μια την άλλη να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης by ENEOS, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς.

 

 

Πολλοί θεατές, γιορτινή ατμόσφαιρα και μάχες που πραγματικά έκοβαν την ανάσα!

 

 

Στη Semi Pro, οι τέσσερις που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ήταν οι Πόλυς Κωνσταντίνου, Αντρέας Νέστωρος, Σάββας Συμιανός και Βασίλης Χριστοφόρου με τον Πόλυ Κωνσταντίνου να κερδίζει τη μάχη του μεγάλου τελικού έπειτα από μια επεισοδιακή μάχη με τον πολύ ανεβασμένο Σάββα Συμιανό ενώ στη μάχη του μικρού τελικού, ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Χριστοφόρου δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την μάχη του με τον επίσης πολύ ανεβασμένο Αντρέα Νέστωρος ο οποίος πήρε και την τρίτη θέση. 

 

 

Στη κατηγορία Pro, έγινε το έλα να δεις! Στους best 8 κατάφεραν να προκριθούν έπειτα από πολύ επεισοδιακές μάχες τα ζευγάρια: Άνδρος Αντωνίου με Αντρέας Ελευθερίου, Αλέκος Χάσικος με Νικόλα Πατάκ, Enver Haskasap με Πάμπο Χαραλάμπους και Γιώργος Χριστοφόρου με Μανώλη Μασιά. Στις μεταξύ του μάχες αυτοί που κατάφεραν να περάσουν στην τετράδα του τελικού ήταν οι: Άνδρος Αντωνίου, Νικόλας Πατάκ , Enver Haskasap και Γιώργος Χριστοφόρου ενώ τα ζευγάρια που προέκυπταν για τις μάχες που θα καθόριζαν το μικρό τελικό ήταν: Άνδρος Αντωνίου με Νικόλα Πατάκ και Γιώργος Χριστοφόρου με Enver Haskasap. 

 

 

Μετά από τις μεταξύ τους πολύ εντυπωσιακές μάχες που είδαμε τελικά οι οδηγοί που πήραν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό ήταν οι Γιώργος Χριστοφόρου και Νικόλας Πατάκ. Στο μικρό τελικό και μετά από μια άκρως εντυπωσιακή μάχη ο Enver Haskasap κατάφερε να επικρατήσει του Άνδρου Αντωνίου και να πάρει την τρίτη θέση. 

 

 

Στο μεγάλο τελικό ο Νικόλας Πατάκ οδήγησε εντυπωσιακά αλάνθαστα και κατάφερε να επικρατήσει του Γιώργου Χριστοφόρου τον οποίο μια λάθος κίνηση του στην έξοδο της στροφής 2 τον ανάγκασε σε τε-τα-κε. 

 

 

Σημαντική να πούμε για ακόμα μια φορά ήταν η μεγάλη επιστροφή του Πάμπου Χαραλάμπους ο οποίος να σημειώσουμε ότι έτρεχε με γύψο στο αριστερό πόδι, γεγονός που όπως δήλωσε δεν τον σταμάτησε να κάνει αυτό που αγαπά πραγματικά!

Δείτε τον αγώνα μετά τα διπλά περάσματα στο βίντεο:

 

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι: ENEOS Premium Motoroil Cyprus και Psaltis Autoparts, η Hell Energy Drink, η Lubritech και η Cyprus Alpinestar.

Τηλεοπτικός Χορηγός ήταν το 7Sports Tv 

Media Sponsors: η μεγαλύτερη ιστοσελίδα για το αυτοκίνητο στην Κύπρο, το Car.com.cy και οι οδηγοί πόλης Phileas Guides.

Promoter της όλης εκδήλωσης ήταν η STS Events, ο νέος διαχειριστής της Achna Speedway.  

Φωτογραφίες: Motor AddictSparky Films, Evgenios Nikolaides, Psaltis Autoparts