Drift

16 Jul, 2021 Ώρα 10:00

Ανδρέου και Τίκκης οι νικητές του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης

Thumbnail

Το Σωματείο Power Drift Club διοργάνωσε την Κυριακή 11 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway τον τρίτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Παρά τις ψηλές θερμοκρασίες, ο αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, κατάφερε να συγκεντρώσει 28 οδηγούς στις κατηγορίες PRO και SEMI PRO, προσφέροντας θέαμα αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Close

 

 

Ξεκινώντας από την κατηγορία SEMI PRO και τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, ο Πλούταρχος Ανδρέου ήταν ο οδηγός που πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία η οποία ήταν 73.5 βαθμοί στη δεύτερη από τις δυο προσπάθειες με ταχύτητα εισόδου τα 105km. Με ταχύτητα εισόδου τα 91km στη δεύτερη προσπάθεια και βαθμολογία 71.5 ο Σίμος Τίκκης ολοκλήρωσε δεύτερος τη διαδικασία ενώ τρίτος πλασαρίστηκε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/Eneos ΒΜW έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 91km και βαθμολογία 55.5 βαθμούς. Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ο Σίμος Τίκκης απέκλεισε αρχικά τον Ευτύχιο Χριστοδούλου και αντιμετώπισε στον τελικό τον Πλούταρχο Ανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Γιάννο Μιχαήλ. Η τελευταία μάχη της κατηγορίας SEMI PRO ανέδειξε νικητή τον Σίμο Τίκκη ο οποίος παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας μετά και τον τρίτο αγώνα 380 βαθμούς έναντι 346 του δεύτερου Πλούταρχου Ανδρέου και 297 του τρίτου Ευτύχιου Χριστοδούλου. τον μικρό τελικό της κατηγορίας ο Ευτύχιος Χριστοδούλου επικράτησε του Γιάννου Μιχαήλ.

 

Close

 

Στην κατηγορία PRO, όπου το ενδιαφέρον είναι σαφώς μεγαλύτερο, ο Δημητράκης Χριστοφή (Takamoura) ολοκλήρωσε πρώτος με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 107km. Ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) βαθμολογήθηκε επίσης με 88 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου τα 108km όμως αναγράφηκε δεύτερος καθώς η βαθμολογία του ήταν χαμηλότερη στο πρώτο βαθμολογημένο από αυτήν του Χριστοφή. Ο εκ των φαβορί για μια θέση στο βάθρο Κυριάκος Μάριου (ΤΣΟΔΑΣ) ολοκλήρωσε τρίτος έχοντας στο δεύτερο βαθμολογημένο πέρασμα 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 111km.

 

 

Η κορύφωση του αγώνα ήταν οι διπλές βαθμολογημένες μονομαχίες εκεί όπου σημειώθηκαν και οι μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις. Αυτός που είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) ο οποίος αρχικά απέκλεισε στους 16 τον Αλέκο Χάσικο ενώ στους 8 αντιμετώπισε τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου τον οποίο επίσης απέκλεισε. Στους 4 κέρδισε τον Δαυίδ Δαυίδ και πέρασε στον μεγάλο τελικό όπου αντιμετώπισε τον Σέργιο Γρηγορίου ο οποίος είχε αποκλείσει τους  Άντρο Αντωνίου, Πόλυ Κωνσταντίνου, και Ανδρέα Ελευθερίου. Στον μεγάλο τελικό ο Ανδρέας Ανδρέου κατάφερε να επικρατήσει και να γίνει έτσι ο τρίτος διαφορετικός νικητής στη φετινή σεζόν. Στον μικρό τελικό μεταξύ των Δαυίδ Δαυίδ και Ανδρέα Ελευθερίου νικητής αναδείχθηκε ο Δαυίδ ολοκληρώνοντας έτσι στην τρίτη θέση τον αγώνα.

 

evtihios

Στην βαθμολογία, ο Γιώργος Χριστοφόρου διατηρήθηκε πρώτος και μετά τον τρίτο αγώνα έχει 338 βαθμούς. Ο Σέργιος Γρηγορίου πέρασε δεύτερος με 258 βαθμούς έναντι 255 του Πάμπου Νικολάου. Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift είναι προγραμματισμένος στις 5 Σεπτεμβρίου. 

Close

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

 

Δελτίο Τύπου Psaltis AutoParts

06 Jul, 2023 Ώρα 18:48

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift: Πάμε για τον 4ο γύρο με νυχτερινό αγώνα!

Thumbnail

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας της χρονιάς και τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η τέταρτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” στην Achna Speedway και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

 

Close

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:30 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους και μετά από διακοπή μίας ώρας θα πραγματοποιηθούν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν στις 19:00 απευθείας από το κανάλι Cytavision Sports 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες και απίστευτο θέαμα στον νυχτερινό αγώνα υπό το φως των προβολέων. Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, το νεαρό Σίμο Τίκκη, ο οποίος παρόλο που ακόμα δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή χρονιά, εντούτοις είναι ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό το δίδυμο είναι από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. 

 

 

Με τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, αθλητές όπως ο πάντα θεαματικός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”, ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” αλλά ο νικητής του τελευταίου αγώνα Αντρέας Αντρέου “Wax” συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα όπως τους Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπο Νικολάου και Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα”.  Στην λίστα συμμετοχών υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι αν βρεθούν στην μέρα τους έχουν τις δυνατότητες για δυνατά αποτελέσματα και αυτοί είναι οι Χρίστος Λοίζου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Πάμπος Χαραλάμπους, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος και Δώρος Φραντζέσκου.  Τις Συμμετοχές συμπληρώνουν οι επίσης ταλαντούχοι οδηγοί Ευτύχιος Χριστοδούλου, Νεόφυτος Φικάρδου, Παναγιώτης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Stefan Sorin, Αντρέας Παπούτας.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Κυριάκος Αριστείδου μετά την νίκη στον προηγούμενο αγώνα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Γιάννος Μιχαήλ που φάνηκε άτυχος.

Ανεβασμένος αγωνιστικά, ο Χρίστος Πέτρου θα ψάξει την πρώτη νίκη στο θεσμό, ενώ ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Σάββας Ιωάννου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Πέτρος Χατζήκος και Γιώργος Τζιαπούρας με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.  Στην λίστα συμμετοχών έχουμε και δύο Ελλαδίτες νεαρούς οδηγούς, τους Ηλία Γρύλλη και Παύλο Σαμαρά οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενώ παράλληλα ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή ενός Βρετανού πρωτάρη στον αγώνα, του David Bell.

Μέγα Χορηγοί του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2023 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά  ENEOS και η MCM Digital Prints & Signs.

Χορηγοί του αγώνα το Michaelas Group με τα καύσιμα Fill N'Go, η OMP Cyprus by M22 Enterprises, Budget Car Rental Cyprus, Toolwarehouse, PKcel, Cytavision, S.N. Machinery LTD και το Njoy radio Cy!