Drift

09 Sep, 2021 Ώρα 11:53

Ανταγωνισμός και θέαμα στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος Drift

Thumbnail

O τέταρτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil διεξήχθη και πάλι στην πίστα Achna Speedway και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations. Όμως, για πρώτη φορά είχαμε αλλαγή της ροής της πίστας κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακή την διαδρομή για τους θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο βαθμός δυσκολίας για όλους τους οδηγούς.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Semi Pro, την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ο Σίμος Τίκκης με 79,5 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 96 χ.α.ω. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία για τον Πλούταρχο Ανδρέου με 78 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 100 χ.α.ω ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 77,5 βαθμούς έχοντας την μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στα 103 χ.α.ω. Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ πήρε πρώτη θέση με 88,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 109 χ.α.ω.  Στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Χριστοφόρου με 88 βαθμούς έχοντας την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου, η οποία ήταν 114 χ.α.ω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου με 81 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 108 χ.α.ω.  Άτυχος σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Δαύιδ Δαύιδ ο οποίος κατά την προθέρμανση είχε έξοδο με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον τοίχο προκαλώντας ζημιές στο αγωνιστικό του.  Κατάφερε να το επιδιορθώσει και να τρέξει τελικά στα βαθμολογημένα κατακτώντας την 7η θέση.

 

Close

 

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ο αγώνας κορυφώθηκε με διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro o Σίμος Τίκκης συνέχισε με την φόρα που είχε από τα μονά βαθμολογημένα φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Γιάννο Μιχαήλ τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Αντώνης Νικολάου με τον Πλούταρχο Ανδρέου, με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

 

 

Στην κατηγορία Pro όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε απίστευτες μάχες με όλους τους οδηγούς να δίνουν το 100% με φόντο τους αγώνες σε Νιγρήτα και Σέρρες αφού οι πέντε πρώτοι στην βαθμολογία θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Drift King International Series. 

Ο Σέργιος Γρηγορίου σε αυτό τον αγώνα ήταν πραγματικά ασταμάτητος φτάνοντας μέχρι τον τελικό βρίσκοντας απέναντι του τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”. Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Γρηγορίου να παίρνει την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”.  Στον μικρό τελικό φτάσαμε σε «Sudent death», με τους Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και Δημητράκη Χριστοφή “Takamura” να είναι εντυπωσιακοί και με κάθε πέρασμα.  Τελικός νικητής ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” αφήνοντας τον αειθαλή “Takamura” στην τέταρτη θέση.

 

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα η κατάταξη ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro βρίσκει στην πρώτη θέση τον Σίμο Τίκκη με 520 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 456 και στην τρίτη ο Γιάννος Μιχαήλ με 380.  

Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με 448 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Σέργιος Γρηγορίου με 386, στην 3η θέση ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” με 342, στην 4η ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 338 βαθμούς και στην 5η ο Πάμπος Νικολάου με 329.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way. 

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Close

   

 

06 Jul, 2023 Ώρα 18:48

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift: Πάμε για τον 4ο γύρο με νυχτερινό αγώνα!

Thumbnail

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας της χρονιάς και τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η τέταρτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” στην Achna Speedway και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

 

Close

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:30 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους και μετά από διακοπή μίας ώρας θα πραγματοποιηθούν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν στις 19:00 απευθείας από το κανάλι Cytavision Sports 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες και απίστευτο θέαμα στον νυχτερινό αγώνα υπό το φως των προβολέων. Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, το νεαρό Σίμο Τίκκη, ο οποίος παρόλο που ακόμα δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή χρονιά, εντούτοις είναι ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό το δίδυμο είναι από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. 

 

 

Με τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, αθλητές όπως ο πάντα θεαματικός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”, ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” αλλά ο νικητής του τελευταίου αγώνα Αντρέας Αντρέου “Wax” συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα όπως τους Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπο Νικολάου και Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα”.  Στην λίστα συμμετοχών υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι αν βρεθούν στην μέρα τους έχουν τις δυνατότητες για δυνατά αποτελέσματα και αυτοί είναι οι Χρίστος Λοίζου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Πάμπος Χαραλάμπους, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος και Δώρος Φραντζέσκου.  Τις Συμμετοχές συμπληρώνουν οι επίσης ταλαντούχοι οδηγοί Ευτύχιος Χριστοδούλου, Νεόφυτος Φικάρδου, Παναγιώτης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Stefan Sorin, Αντρέας Παπούτας.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Κυριάκος Αριστείδου μετά την νίκη στον προηγούμενο αγώνα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Γιάννος Μιχαήλ που φάνηκε άτυχος.

Ανεβασμένος αγωνιστικά, ο Χρίστος Πέτρου θα ψάξει την πρώτη νίκη στο θεσμό, ενώ ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Σάββας Ιωάννου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Πέτρος Χατζήκος και Γιώργος Τζιαπούρας με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.  Στην λίστα συμμετοχών έχουμε και δύο Ελλαδίτες νεαρούς οδηγούς, τους Ηλία Γρύλλη και Παύλο Σαμαρά οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενώ παράλληλα ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή ενός Βρετανού πρωτάρη στον αγώνα, του David Bell.

Μέγα Χορηγοί του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2023 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά  ENEOS και η MCM Digital Prints & Signs.

Χορηγοί του αγώνα το Michaelas Group με τα καύσιμα Fill N'Go, η OMP Cyprus by M22 Enterprises, Budget Car Rental Cyprus, Toolwarehouse, PKcel, Cytavision, S.N. Machinery LTD και το Njoy radio Cy!