Drift

21 Jul, 2021 Ώρα 15:11

Βάθρο για την WD-40 Drift Team στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης

Thumbnail

Ύστερα από μια εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα της WD-40 Drift Team κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο του τρίτου γύρου του Παγκυπρίου πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης. Με τον ταλαντούχο Δαυίδ Δαυίδ στο τιμόνι, το WD-40 Nissan Silvia S15 πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση παίρνοντας τη νίκη στο μικρό τελικό για την τρίτη θέση γενικής.

Close

Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speed Way με τη συμμετοχή 28 συνολικά οδηγών που διαγωνίστηκαν σε μια διαδρομή στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Drift. Ένας αγώνας που πρόσφερε για άλλη μια φορά άπλετο θέαμα στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά το τέλος του αγώνα ο οδηγός της WD-40 Drift Team δήλωσε: «Μετά από μια περίοδο προετοιμασίας και εξέλιξης του αυτοκινήτου μας, άρχισαν να έρχονται αποτελέσματα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση μου και εδώ θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία Leo Patriotis για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Μπορώ να πω ότι το WD-40 Nissan Silvia είναι σε θέση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ για την ομάδα μας». 

Close

 

 

Όπως είναι ήδη γνωστό, η παγκοσμίου φήμης εταιρεία WD-40 επενδύει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους αγώνες Drift συμμετέχοντας στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Κύπρου με οδηγό τον Δαυίδ Δαυίδ. Όπλο του, ένα Nissan Silvia S15 με ένα θηριώδη κινητήρα 2JZ κάτω από το καπό. Κάτι που το κατατάσσει σαν ένα από τα πιο γρήγορα και εντυπωσιακά Drift Cars του Κυπριακού πρωταθλήματος. 

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift είναι προγραμματισμένος στις 5 Σεπτεμβρίου.

 

 

WD-40

Το παγκοσμίου φήμης προϊόν WD-40 έκανε την εμφάνιση του στην αγορά το 1953 και προσφέρει περισσότερες από 2000 λύσεις για το σπίτι, το αυτοκίνητο ,το συνεργείο ,τη ναυσιπλοΐα και άλλα. Τα αρχικά ‘WD’ προέρχονται από τις λέξεις Water Displacement δηλαδή εκτόπιση του νερού. Ο αριθμός ‘40’ προήλθε από την 40η φόρμουλα του δημιουργού του, Norm Larsen, για την έγκριση του προϊόντος από την NASA για την οποία και δημιουργήθηκε. Το WD-40 είναι το Νο1 λιπαντικό και αντισκωριακό προϊόν στον κόσμο και αποτελεί και ένα από τα αναγνωρίσιμα brand παγκοσμίως. Ένα σπρέι- εργαλείο για όλες τις χρήσεις! 

Leo Patriotis Ltd

Επίσημος αντιπρόσωπος της WD-40 στην Κύπρο είναι η εταιρεία Leo Patriotis Ltd. Ένας πρωτοποριακός εμπορικός οργανισμός και προμηθευτής προϊόντων D.I.Y, Hardware, Car Care και Automotive Chemicals στην Κυπριακή αγορά. Η εταιρεία αντιπροσωπεύει αποκλειστικά περισσότερους από 62 προμηθευτές από όλο τον κόσμο με περισσότερους από 2000 κωδικούς προϊόντων και εξυπηρετεί άνω των 1500 πελατών, κάνοντας 4000 διανομές μηνιαίος. 

 

Close
09 Sep, 2021 Ώρα 11:53

Ανταγωνισμός και θέαμα στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος Drift

Thumbnail

O τέταρτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil διεξήχθη και πάλι στην πίστα Achna Speedway και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations. Όμως, για πρώτη φορά είχαμε αλλαγή της ροής της πίστας κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακή την διαδρομή για τους θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, ενώ παράλληλα αυξήθηκε ο βαθμός δυσκολίας για όλους τους οδηγούς.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Semi Pro, την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ο Σίμος Τίκκης με 79,5 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 96 χ.α.ω. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία για τον Πλούταρχο Ανδρέου με 78 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 100 χ.α.ω ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 77,5 βαθμούς έχοντας την μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου στα 103 χ.α.ω. Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ πήρε πρώτη θέση με 88,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 109 χ.α.ω.  Στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Χριστοφόρου με 88 βαθμούς έχοντας την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου, η οποία ήταν 114 χ.α.ω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου με 81 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 108 χ.α.ω.  Άτυχος σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο Δαύιδ Δαύιδ ο οποίος κατά την προθέρμανση είχε έξοδο με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον τοίχο προκαλώντας ζημιές στο αγωνιστικό του.  Κατάφερε να το επιδιορθώσει και να τρέξει τελικά στα βαθμολογημένα κατακτώντας την 7η θέση.

 

Close

 

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ο αγώνας κορυφώθηκε με διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro o Σίμος Τίκκης συνέχισε με την φόρα που είχε από τα μονά βαθμολογημένα φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Γιάννο Μιχαήλ τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Αντώνης Νικολάου με τον Πλούταρχο Ανδρέου, με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

 

 

Στην κατηγορία Pro όπως ήταν αναμενόμενο είχαμε απίστευτες μάχες με όλους τους οδηγούς να δίνουν το 100% με φόντο τους αγώνες σε Νιγρήτα και Σέρρες αφού οι πέντε πρώτοι στην βαθμολογία θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Drift King International Series. 

Ο Σέργιος Γρηγορίου σε αυτό τον αγώνα ήταν πραγματικά ασταμάτητος φτάνοντας μέχρι τον τελικό βρίσκοντας απέναντι του τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”. Η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον Γρηγορίου να παίρνει την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”.  Στον μικρό τελικό φτάσαμε σε «Sudent death», με τους Γιώργο Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” και Δημητράκη Χριστοφή “Takamura” να είναι εντυπωσιακοί και με κάθε πέρασμα.  Τελικός νικητής ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” αφήνοντας τον αειθαλή “Takamura” στην τέταρτη θέση.

 

 

Με την ολοκλήρωση του αγώνα η κατάταξη ξεκινώντας με την κατηγορία Semi Pro βρίσκει στην πρώτη θέση τον Σίμο Τίκκη με 520 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 456 και στην τρίτη ο Γιάννος Μιχαήλ με 380.  

Στην κατηγορία Pro στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” με 448 βαθμούς, στην δεύτερη θέση είναι ο Σέργιος Γρηγορίου με 386, στην 3η θέση ο Δημητράκης Χριστοφή “Takamura” με 342, στην 4η ο Κυριάκος Μάριου “Τσόδας” με 338 βαθμούς και στην 5η ο Πάμπος Νικολάου με 329.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way. 

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Close