22 Μαρ., 2019 Ώρα 12:13

Cyprus Drift Championship 2019 by ENEOS – Πρώτος αγώνας την Κυριακή 24/3 στην Achna Speedway (συμμετοχές)

Thumbnail

Με 29 οδηγούς της Pro και 8 της Semi Pro ξεκινάει το πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης 2019 το οποίο ενδεχομένως να είναι το καλύτερο που έγινε ποτέ μιας και φέτος όλοι οι πρωταγωνιστές είναι έτοιμοι πλην του Δώρου Φρατζέσκου ο οποίος θα απουσιάζει από τον πρώτο αγώνα! 

Οι ιπποδυνάμεις που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι σε αλλά επίπεδα με αριθμούς που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 1000 άλογα όπως στην περίπτωση του ELA KOKO (1100bhp)!

Μεγάλο γεγονός είναι και η επιστροφή του πολυπρωταθλητή Πάμπου Χαραλάμπους ο οποίος έχει επιτέλους ετοιμάσει το Ε30 με κινητήρα από M5 V10 και είναι έτοιμος να ξαναμπεί στο παιχνίδι ενώ τον θόρυβο από τον αφηνιασμένο V8 κινητήρα της Μ5 προηγούμενης γενιάς που τόσο πολύ αγαπήσαμε, θα τον ακούμε πλέον από το μεταλλαγμένο SUBARU του Νικόλα Πατάκ. 

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο σημείο των στροφών 1 – 2 της Achna Speedway ή αλλιώς «σημείο Kuma», το οποίο είναι πολύ γρήγορο κομμάτι με την πιο απαιτητική μεταφορά βάρους από όλους τους αγώνες πλαγιολίσθησης!

Ακόμα ένα πολύ ενθαρρυντικό νέο είναι το γεγονός του ότι οι κριτές του αγώνα πλέον θα είναι οι κριτές του King of Nations, του παγκοσμίου θεσμού στον οποίο έλαβε μέρος το 2018 το σωματείο Power Drift Club όπου και κατέκτησε και την τρίτη θέση μέσω του Προέδρου του, Άντρου Αντωνίου! Το σημαντικότερο όμως επίτευγμα είναι το ότι το παγκύπριο πρωτάθλημα είναι πλέον ένα από τα επίσημα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλαγιολίσθησης της Ευρώπης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10πμ με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και γύρω στις 2μμ ενδέχεται να αρχίσουν οι μάχες! 

Mέγας χορηγός του αγώνα η Psaltis AutopartsENEOS, και χορηγοί το Hell Εnergy Drink, Motiv8 και Alpinestars. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το 7sports Tv και το car.com.cy.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Achna Speedway και ο Phileas Guides.

Περισσότερα στη σελίδα του PDC στο Facebook

Δείτε τις συμμετοχές.