Drift

04 Jun, 2021 Ώρα 12:32

Δεύτερος γύρος για το πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα 10:00 διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speed Way με το πρόγραμμα να αρχίζει στις 10:00 με την προθέρμανση ενώ στις 11:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Με την ολοκλήρωση τους στις 13:00 θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τις 14:00 όπου μετά είναι η κορύφωση του αγώνα με τα διπλά περάσματα. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από στο κανάλι sports1HD channel της Cablenet.

Close

 

 

Χώρος διεξαγωγής έχει επιλεγεί και πάλι το γνωστό ‘Parking’ και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Drift με πολύ ψηλές ταχύτητες, ακραίες στροφές και επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

 

Close

 

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες μέχρι το τέλος. Στην κατηγορία Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα, οδηγός της ENEOS Πάμπος Νικολάου, παρουσιάζεται πιο ανεβασμένος και ώριμος από ποτέ και φυσικά έτοιμος να κάνει το δύο στα δύο. Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «’Ελα Κόκο», είναι ένας οδηγός που συγκαταλέγετε πάντα στα φαβορί για τη νίκη, με τη συμμετοχή του Πάμπου Χαραλάμπους να αυξάνει τους μνηστήρες για τη νίκη. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί οδηγοί όπως οι Γιώργος Τσιελεπής και Πόλυς Κωνσταντίνου οι οποίοι έκαναν την έκπληξη μπαίνοντας στην τετράδα στην πρεμιέρα. Θέλοντας να αφήσουν πίσω τους την ατυχία του πρώτου αγώνα οι Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδα’, Δαύιδ Δαύιδ και Σέργιος Γρηγορίου είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν μια θέση στην τριάδα. Μαζί τους και οι Βασίλης Χριστοφόρου, Στέλιος Ζαχαρία, Aντρέας Νέστωρας, Δημητράκης Χριστοφή “Takamura”, Άντρος Αντωνίου, Αλέκος Χάσικος, Ανδρέας Ανδρέου “Wax” και Σάββας Συμιανός.

Στην κατηγορία Semi-Pro μετά την μετακίνηση των δύο πρωτοπόρων του περσινού πρωταθλήματος στην μεγάλη κατηγορία, μαζί με την παρουσία νέων οδηγών τα πάντα είναι ρευστά και στην ουσία δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Με τους Σίμο Τίκκη, Χρίστο Χαραλάμπους και Πλούταρχο Ανδρέου να έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους από τον πρώτο αγώνα αναμένουμε να τους δούμε και πάλι να διακρίνονται και σε αυτό τον αγώνα, εκτός και εάν υπάρξει κάποια έκπληξη.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.  

Close
08 Jun, 2021 Ώρα 14:29

Δυνατές μάχες στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Drift By Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Η πίστα Achna Speedway φιλοξένησε το δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis & ENEOS Motor Oil ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιουνίου με διοργανωτή το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον αγώνα αγωνίστηκαν σε μια εντελώς διαφορετική διαδρομή η οποία χαράκτηκε από τους κριτές στο γνωστό “parking”, με το βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται κατακόρυφα. Όπως άλλωστε αναμενόταν ο αγώνας ήταν χωρίς προγνωστικά και αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

 

Close

 

Ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro, ο Πλούταρχος Ανδρέου κατάφερε να πάρει την ψηλότερη βαθμολογία, 76 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου τα 104km. Ο Σιμος Τίκκης είχε πανομοιότυπο πέρασμα έμεινε όμως δεύτερος με βαθμολογία 75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 92km ενώ ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ήταν ο οδηγός που πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση με 62 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 87km.

Close

Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του πετυχαίνοντας 90 βαθμούς, έχοντας παράλληλα ταχύτητα εισόδου τα 110km. Ο Πάμπος Χαραλάμπους ήθελε σε αυτό τον αγώνα να ξεπεράσει την ατυχία της πρεμιέρας και στα μονά βαθμολογημένα ήταν δεύτερος με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 107km. Ενδεικτικό του μεγάλου συναγωνισμού ήταν η βαθμολογία του Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) ο οποίος ήταν τρίτος και ισόβαθμος με τον Χαραλάμπους με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 109km.

Με την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων και βάση της βαθμολογίας των οδηγών βγήκαν τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων περασμάτων. 

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης σε αυτό τον αγώνα ήταν σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να φτάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε και κέρδισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Τίκκη σε ισάριθμους αγώνες, νίκη η οποία τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι Πλούταρχος Ανδρέου και Γιάννος Μιχαήλ με τελικό νικητή τον Ανδρέου ο οποίος κατέλαβε και την τρίτη θέση στο βάθρο.

 

 

Στην κατηγορία Pro έγιναν μεγάλες μάχες και με την τροπή που πήραν οι διπλές μονομαχίες ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Φιναλίστ στο μεγάλο τελικό ήταν οι Γιώργος Χριστοφόρου και Κυριάκος Μάριου. Τελικά ο Γιώργος Χριστοφόρου κατάφερε να επικρατήσει αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Δημητράκης Χριστοφή ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Πάμπο Χαραλάμπους.

 

 

Στη βαθμολογία ο Γιώργος Χριστοφόρου διατηρήθηκε στην πρώτη θέση έχοντας πλέον 258 βαθμούς έναντι 199 του δεύτερου Πάμπου Νικολάου και 176 του τρίτου Δημητράκη Χριστοφή. Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης μετά και τη δεύτερη νίκη είναι πρώτος με 250 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 216 και τρίτος ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 189.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.