Drift

23 Sep, 2020 Ώρα 20:00

Διπλός αγώνας για το πρωτάθλημα Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται ο δεύτερος και τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club στην πίστα Achna Speed Way και θα ξεκινήσει, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την προθέρμανση και ακολούθως θα γίνουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Οι δύο αγωνιστικές μέρες θα κορυφωθούν με τις διπλές μονομαχίες, οι οποίες αναμφίβολα κεντρίζουν το ενδιαφέρων των θεατών.

Close

Στο σχεδιαστικό κομμάτι θα ακολουθηθεί και πάλι η λογική του King of Europe από όπου και οι κριτές του αγώνα, με εξαιρετικά ακραίες και επιθετικές γραμμές, ψηλή ταχύτητα και μεγάλες γωνιές. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος σε κάθε αγώνα και το παραμικρό λάθος κοστίζει στη βαθμολογία του εκάστοτε οδηγού. Θα διεξαχθούν δύο εντελώς διαφορετικοί αγώνες αφού θα γίνουν δύο διαφορετικοί σχεδιασμοί από τους κριτές του αγώνα.

 

Close

 

Με την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift να δηλώνει παρών προμηνύονται δυνατές μάχες με απώτερο στόχο τη νίκη και τους βαθμούς. Στην κατηγορία Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα Δαύιδ Δαύιδ παρουσιάζεται πιο ανεβασμένος και ώριμος από ποτέ και φυσικά έτοιμος να κάνει το δύο στα δύο. Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «’Ελα Κόκο», με το νέο του αγωνιστικό είναι ένας οδηγός που συγκαταλέγετε πάντα στα φαβορί για τη νίκη ενώ σημείο αναφοράς είναι και η επιστροφή με καινούργιο αγωνιστικό του Πάμπου Χαραλάμπους ο οποίος δεν αγωνίστηκε στον πρώτο αγώνα. Στην ίδια κατηγορία υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί οδηγοί όπως οι Κυριάκος Μάριου «Τσόδας», Νικόλας Νικόλα «Πατακ», Σέργιος Γρηγορίου, Πάμπος Νικολάου, Άντρος Αντωνίου αλλά και ο νεαρός Ελλαδίτης Σταύρος Γρίλλης, οδηγός που συμμετείχε σε αγώνες στο εξωτερικό έχοντας την Κυπριακή σημαία στο αγωνιστικό του.

Close

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro ο νικητής του προηγούμενου αγώνα  Αντρέας Νέστωρας θα κυνηγήσει ξανά την πρωτία, ενώ αντίπαλο δέος είναι ο έμπειρος Πόλυς Κωνσταντίνου. Δυνατός αναμένεται και ο Ηλίας Γρύλλης ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις στην πρεμιέρα καταφέρνοντας να πάρει την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα. Επίσης, στον αγώνα θα αγωνιστεί για ακόμα μια φορά ο νεαρότερος οδηγός στο Κυπριακό πρωτάθλημα, ο Ελλαδίτης Παύλος Σαμαράς.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.  

28 Sep, 2020 Ώρα 14:37

Δύο στα δύο για τον Γιώργο Χριστοφόρου στο διπλό γύρο του Πρωταθλήματος Drift

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου ο διπλός αγώνας πλαγιολίσθησης στην πίστα Achna Speedway, ο οποίος διοργανώθηκε από το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο διπλός αγώνας λόγω της πανδημίας είχε περιορισμένη παρουσία θεατών, με τον μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων να είναι τα χίλια άτομα ανά ημέρα. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, παρόλο που διεξήχθη στην ίδια ακριβώς τοποθεσία και τις δύο μέρες, η μία μέρα δεν είχε καμία σχέση με την άλλη. Το Σάββατο η διαδρομή περιλάμβανε ανοικτές γραμμές με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ενώ την Κυριακή υπήρχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση με πολύ κλειστές γραμμές, τεχνικές και τις δύο μέρες αλλά και θεαματικές ταυτόχρονα.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και τα μονά βαθμολογημένα στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πέτυχε την πιο ψηλή βαθμολογία (86). Στη δεύτερη θέση ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ» ενώ τρίτος ήταν ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας. Στην κατηγορία Semi Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα Ανδρέας Νέστωρας πήρε 83,5 βαθμούς με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου και τρίτο το νεαρότερο Drifter του Κυπριακού πρωταθλήματος Παύλο Σαμαρά.

 

Close

 

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Σέργιος Γρηγορίου ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Semi Pro Βασίλης Χριστοφόρου.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Πόλυς Κωνσταντίνου πήρε την πρώτη θέση, στη δεύτερη ο Ανδρέας Νέστωρας και την τρίτη ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου.

 

 

Στο δεύτερο αγώνα, ο οποίος να αναφέρουμε ότι ήταν πιο εντυπωσιακός από τον πρώτο, Πάμπος Χαραλάμπους πήρε τη νίκη (93 βαθμούς) στα μονά βαθμολογούμενα περάσματα. Στη δεύτερη θέση με 92 βαθμούς πλασαρίστηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου και τρίτος με 89,67 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας». Στην κατηγορία Semi Pro την ψηλότερη βαθμολογία σκόραρε ο  Αντρέας Νέστωρας με 76 βαθμούς, με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου (73 βαθμούς) και τρίτο τον Χριστόφορος Κωνσταντίνου με 67,67 βαθμούς.

 

 

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» δεν έδωσε σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης κατακτώντας την νίκη και σε αυτό τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου και το βάθρο συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου. Στην κατηγορία Semi Pro, το δίδυμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον και στους δύο προηγούμενους αγώνες έκανε και πάλιν το 1-2 με τους ρόλους αντίστροφους αυτή την φορά. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντρέας Νέστωρας με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Φιλίππου.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift είναι προγραμματισμένος στις 30 Οκτωβρίου. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

 

Δελτίο Τύπου ΨΑΛΤΗΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ

Close