Drift

08 Jun, 2021 Ώρα 14:29

Δυνατές μάχες στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος Drift By Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Η πίστα Achna Speedway φιλοξένησε το δεύτερο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis & ENEOS Motor Oil ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιουνίου με διοργανωτή το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Οι συμμετέχοντες σε αυτό τον αγώνα αγωνίστηκαν σε μια εντελώς διαφορετική διαδρομή η οποία χαράκτηκε από τους κριτές στο γνωστό “parking”, με το βαθμό δυσκολίας να αυξάνεται κατακόρυφα. Όπως άλλωστε αναμενόταν ο αγώνας ήταν χωρίς προγνωστικά και αυτό επιβεβαιώθηκε καθώς ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

 

Close

 

Ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro, ο Πλούταρχος Ανδρέου κατάφερε να πάρει την ψηλότερη βαθμολογία, 76 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου τα 104km. Ο Σιμος Τίκκης είχε πανομοιότυπο πέρασμα έμεινε όμως δεύτερος με βαθμολογία 75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 92km ενώ ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ήταν ο οδηγός που πλασαρίστηκε στην τρίτη θέση με 62 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 87km.

Close

Στην κατηγορία Pro ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του πετυχαίνοντας 90 βαθμούς, έχοντας παράλληλα ταχύτητα εισόδου τα 110km. Ο Πάμπος Χαραλάμπους ήθελε σε αυτό τον αγώνα να ξεπεράσει την ατυχία της πρεμιέρας και στα μονά βαθμολογημένα ήταν δεύτερος με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 107km. Ενδεικτικό του μεγάλου συναγωνισμού ήταν η βαθμολογία του Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) ο οποίος ήταν τρίτος και ισόβαθμος με τον Χαραλάμπους με 86.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 109km.

Με την ολοκλήρωση των μονών περασμάτων και βάση της βαθμολογίας των οδηγών βγήκαν τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων περασμάτων. 

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης σε αυτό τον αγώνα ήταν σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να φτάσει στον τελικό όπου αντιμετώπισε και κέρδισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Τίκκη σε ισάριθμους αγώνες, νίκη η οποία τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον μικρό τελικό αγωνίστηκαν οι Πλούταρχος Ανδρέου και Γιάννος Μιχαήλ με τελικό νικητή τον Ανδρέου ο οποίος κατέλαβε και την τρίτη θέση στο βάθρο.

 

 

Στην κατηγορία Pro έγιναν μεγάλες μάχες και με την τροπή που πήραν οι διπλές μονομαχίες ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Φιναλίστ στο μεγάλο τελικό ήταν οι Γιώργος Χριστοφόρου και Κυριάκος Μάριου. Τελικά ο Γιώργος Χριστοφόρου κατάφερε να επικρατήσει αφήνοντας δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Δημητράκης Χριστοφή ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Πάμπο Χαραλάμπους.

 

 

Στη βαθμολογία ο Γιώργος Χριστοφόρου διατηρήθηκε στην πρώτη θέση έχοντας πλέον 258 βαθμούς έναντι 199 του δεύτερου Πάμπου Νικολάου και 176 του τρίτου Δημητράκη Χριστοφή. Στην κατηγορία Semi Pro ο Σίμος Τίκκης μετά και τη δεύτερη νίκη είναι πρώτος με 250 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Πλούταρχος Ανδρέου με 216 και τρίτος ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 189.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.  

 

06 Jul, 2023 Ώρα 18:48

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift: Πάμε για τον 4ο γύρο με νυχτερινό αγώνα!

Thumbnail

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας της χρονιάς και τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η τέταρτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” στην Achna Speedway και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

 

Close

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:30 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους και μετά από διακοπή μίας ώρας θα πραγματοποιηθούν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν στις 19:00 απευθείας από το κανάλι Cytavision Sports 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες και απίστευτο θέαμα στον νυχτερινό αγώνα υπό το φως των προβολέων. Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, το νεαρό Σίμο Τίκκη, ο οποίος παρόλο που ακόμα δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή χρονιά, εντούτοις είναι ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό το δίδυμο είναι από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. 

 

 

Με τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, αθλητές όπως ο πάντα θεαματικός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”, ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” αλλά ο νικητής του τελευταίου αγώνα Αντρέας Αντρέου “Wax” συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα όπως τους Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπο Νικολάου και Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα”.  Στην λίστα συμμετοχών υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι αν βρεθούν στην μέρα τους έχουν τις δυνατότητες για δυνατά αποτελέσματα και αυτοί είναι οι Χρίστος Λοίζου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Πάμπος Χαραλάμπους, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος και Δώρος Φραντζέσκου.  Τις Συμμετοχές συμπληρώνουν οι επίσης ταλαντούχοι οδηγοί Ευτύχιος Χριστοδούλου, Νεόφυτος Φικάρδου, Παναγιώτης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Stefan Sorin, Αντρέας Παπούτας.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Κυριάκος Αριστείδου μετά την νίκη στον προηγούμενο αγώνα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Γιάννος Μιχαήλ που φάνηκε άτυχος.

Ανεβασμένος αγωνιστικά, ο Χρίστος Πέτρου θα ψάξει την πρώτη νίκη στο θεσμό, ενώ ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Σάββας Ιωάννου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Πέτρος Χατζήκος και Γιώργος Τζιαπούρας με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.  Στην λίστα συμμετοχών έχουμε και δύο Ελλαδίτες νεαρούς οδηγούς, τους Ηλία Γρύλλη και Παύλο Σαμαρά οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενώ παράλληλα ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή ενός Βρετανού πρωτάρη στον αγώνα, του David Bell.

Μέγα Χορηγοί του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2023 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά  ENEOS και η MCM Digital Prints & Signs.

Χορηγοί του αγώνα το Michaelas Group με τα καύσιμα Fill N'Go, η OMP Cyprus by M22 Enterprises, Budget Car Rental Cyprus, Toolwarehouse, PKcel, Cytavision, S.N. Machinery LTD και το Njoy radio Cy!