Drift

11 May, 2022 Ώρα 10:59

Δυνατές μάχες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Drift By Psaltis / ENEOS

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου διεξήχθη στην Achna Speedway ο τρίτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης by Psaltis / ENEOS. Διοργανωτής ήταν το Power Drift Club, με τον αγώνα να τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Για ακόμα μια φορά δυνατές μάχες με την αδρεναλίνη στο μάξιμουμ σημάδεψαν τον αγώνα και αυτός που ξεχώρισε στην κατηγορία PRO ήταν ο Enver Haskasap, ο  οποίος κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.

Ο οδηγός επέδειξε μια σταθερότητα από το Σάββατο, πρώτη μέρα του αγώνα, καθώς πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία από όλους στη δεύτερη προσπάθεια, η οποία ήταν 89.67 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 106km. Τον ακολούθησαν από τη δεύτερη θέση ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας), ο οποίος βαθμολογήθηκε με 88 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 109km και ο Σέργιος Γρηγορίου με 87.33 και ταχύτητα εισόδου 101km, ο οποίος ήταν τρίτος. Την πρώτη εξάδα στα μονά βαθμολογημένα συμπλήρωσαν οι Δημητράκης Χριστοφή με το Psaltis / ENEOS BMW, Κώστας Σπαρσής με το VALEO By Psaltis SKYLINE R32 και Πάμπος Χαραλάμπους με το Psaltis / ENEOS BMW M4.

Close

 

 

Την Κυριακή έγιναν οι διπλές μονομαχίες, οι οποίες αναμφίβολα σε κάθε αγώνα μαγνητίζουν τα βλέμματά. Στον τελικό βρέθηκε ο Enver Haskasap ο οποίος απέκλεισε τους Ανδρέα Νέστωρα, Πάμπο Νικολάου με το Psaltis / ENEOS Silvia και τον Δημητράκη Χριστοφή. Στον τελικό και ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους Βασίλη Χριστοφόρου, Ανδρέα Ελευθερίου και Δαυίδ Δαυίδ. Ο μεγάλος τελικός ανέδειξε νικητή τον Haskasap ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 346 βαθμούς. Δεύτερος ο Δαυίδ Δαυίδ με 309 και τρίτος ο Δημητράκης Χριστοφή με 267. Στον μικρό τελικό αναμετρήθηκαν οι Δημητράκης Χριστοφή και Δαυίδ Δαυίδ, με τον τελευταίο να επικρατεί και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

 

 

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis / ENEOS BMW ήταν αυτός που ξεχώρισε, καθώς πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και αποσπάστηκε στη βαθμολογία. Στα μονά βαθμολογημένα του Σαββάτου ο Σάββας Σπύρου, στην πρώτη εμφάνιση φέτος, κατάφερε να πετύχει την καλύτερη βαθμολογία, η οποία ήταν 77.33 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 96km. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με 73 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102km και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 62.67 και ταχύτητα εισόδου 90km. Στις διπλές μονομαχίες της Κυριακής οι Χριστοδούλου και Σπύρου ήταν οι δυο οδηγοί που βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό. Ο Χριστοδούλου απέκλεισε τους Γιάννο Μοδέστου και Γιάννο Μιχαήλ και ο Σπύρου άφησε εκτός τους Χρίστο Λοΐζου και Αντώνη Νικολάου.  

 

 

Ο τελικός που κρίθηκε μετά από επανάληψη, βρήκε νικητή τον Ευτύχιο Χριστοδούλου ενώ τρίτος κατετάγη ο Γιάννος Μιχαήλ, ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Αντώνη Νικολάου.

Στην βαθμολογία ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι πρώτος με 346 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Γιάννος Μιχαήλ με 293 βαθμούς, τρίτος ο Χρίστος Λοΐζου με 286.

 

 

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τον Ιούλιο και προορίζεται να διεξαχθεί βράδυ. 

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

06 May, 2022 Ώρα 14:54

Τρίτος γύρος για το πρωτάθλημα Drift της Psaltis Auto Parts και ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου διεξάγεται ο τρίτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης by Psaltis / ENEOS. Αγώνας που διοργανώνει το Power Drift Club στην πίστα Achna Speedway και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Χώρος επιλογής είναι για ακόμα μια φορά το “Parking” και αυτή τη φορά η χάραξη της διαδρομής θα είναι εντελώς διαφορετική. Σε δυο αγώνες μετρούμε ήδη δυο διαφορετικούς νικητές στην κατηγορία PRO και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική. Δαυίδ Δαυίδ και Enver Haskasap ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 206 βαθμούς και θέλουν διακαώς τη νίκη στην προσπάθεια τους για τον τίτλο. Δέκα βαθμούς πιο πίσω ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) ενώ ο τέταρτος με 171 βαθμούς Δημητράκης Χριστοφή με το Psaltis/ENEOS BMW θέλει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα και θα επιδιώξει ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα. Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου με το Psaltis Autoparts Nissan Silvia επιδεικνύει μια σταθερότητα φέτος η οποία τον τοποθετεί πέμπτο στην βαθμολογία μέχρι στιγμής και έτοιμος για διάκριση. Η έκπληξη του προηγούμενου αγώνα, ο Πόλυς Κωνσταντίνου, έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά και η δεύτερη θέση στον προηγούμενο αγώνα δεν είναι καθόλου τυχαία. Από κει και πέρα, ο Πάμπος Νικολάου με το Psaltis Autoparts / ENEOS Nissan Silvia θα ψάξει ένα αποτέλεσμα στην τριάδα ούτως ώστε να του δώσει ώθηση για τη συνέχεια, ίδιο στόχο που έχουν επίσης και οι Σίμος Τίκκης και ο Αλέκος Χάσικος με το Psaltis / ENEOS BMW. Παράλληλα, στον αγώνα θα αγωνιστεί και ο Πάμπος Χαραλάμπους με το Psaltis / ENEOS BMW M4 ευελπιστώντας ότι θα είναι στη μάχη για τη νίκη. 

 

Close

 

Στην κατηγορία SEMI PRO μετράμε επίσης δυο διαφορετικούς νικητές σε δυο αγώνες και η μονομαχία του Ευτύχιου Χριστοδούλου (Psaltis / ENEOS BMW) και του Χρίστου Λοΐζου είναι αυτή που αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα. Οι δυο κέρδισαν από ένα αγώνα και χωρίζονται από μόλις δυο βαθμούς (216 έναντι 214) στην βαθμολογία. Ο Πέτρος Χατζίκκος είναι τρίτος με 206 βαθμούς και θέλει να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή ενώ ένα τερματισμό ψηλά στην κατάταξη θα επιδιώξει και ο Γιάννος Μιχαήλ, όπως επίσης και οι Stefan Sorin και Σάββας Ιωάννου με το Psaltis / ENEOS BMW.

Ο αγώνας αρχίζει το Σάββατο το πρωί στις 10 με τα δοκιμαστικά περάσματα και στις δυο ξεκινούν τα μονά βαθμολογημένα από τα οποία θα βγουν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες της Κυριακής. Την Κυριακή, μετά την πρωινή ενημέρωση, θα γίνουν στις 9:30 δοκιμαστικά διπλά περάσματα, ακολουθούν οι διπλές μάχες της κατηγορίας SEMI PRO και ο αγώνας κορυφώνεται με τις διπλές μονομαχίες της κατηγορίας PRO. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν απευθείας από το κανάλι CYTAVISION SPORTS 6HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.  

Close