Drift

30 Oct, 2020 Ώρα 12:25

Κρίνονται οι τίτλοι του Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο τέταρτος και πέμπτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο διπλός αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και για τους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς η πίστα Achna Speed Way. Μόνη διαφορά είναι ότι ο χώρος διεξαγωγής θα είναι τόσο το  «Parking» όσο και η «Kuma»ς. Το πρόγραμμα και για τις δύο μέρες αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με προθέρμανση των διαγωνιζομένων, ακολουθούν τα μονά βαθμολογημένα και μετά από ένα μικρό διάλειμμα κορυφώνεται ο αγώνας με τις διπλές μονομαχίες.

Close

 

 

Στο σχεδιαστικό κομμάτι θα ακολουθηθεί και πάλι η λογική του King of Europe με εξαιρετικά ακραίες και επιθετικές γραμμές, ψηλή ταχύτητα και μεγάλες γωνιές.  

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με την αφρόκρεμα του Κυπριακού Drift να δηλώνει παρών προμηνύονται δυνατές μάχες με απώτερο στόχο τη νίκη και τους βαθμούς. Στην κατηγορία Pro ο νικητής και των δύο αγώνων της προηγούμενης διπλής αγωνιστικής συνάντησης και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» είναι το μεγάλο φαβορί τόσο για τους δύο αγώνες αλλά και για το πρωτάθλημα. Υποψήφιος για τη νίκη είναι ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς του πρωταθλήματος, ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ», ο οποίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία. Στις επόμενες δύο θέσεις είναι δύο οδηγοί οι οποίοι έφτασαν μια ανάσα από την νίκη φέτος αλλά δεν κατάφεραν να γευτούν αυτή την χαρά. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Σέργιο Γρηγορίου «Sergio» και Πάμπο Νικολάου. Δυνατοί σε κάθε αγώνα παρουσιάζονται επίσης ο πάντα εντυπωσιακός Κυριάκος Μάριου «Τσόδα», Κώστας Σπαρσής, ο περσινός πρωταθλητής SemiPro Βασίλης Χριστοφόρου αλλά και ο νικητής του πρώτου αγώνα Δαύιδ Δαύιδ. Μπορεί οι Άντρος Αντωνίου, Πάμπος Τσουρή και Πάμπος Χαραλάμπους να είναι εκτός διεκδίκησης του τίτλου, όμως είναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι ικανοί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην κατηγορία Semi Pro, δύο οδηγοί μονοπώλησαν τις νίκες φέτος και αυτοί είναι οι Ανδρέας Νέστωρα και Πόλυς Κωνσταντίνου. Πιο πίσω καραδοκεί ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου, ο οποίος παρόλο που δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα αγώνα φέτος εντούτοις δείχνει ότι είναι ικανός να κάνει την έκπληξη. Στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον νεαρότερο Drifter του πρωταθλήματος Παύλο Σαμαρά, αλλά και τον Μάριο Φιλίππου.  

Close

Ο διπλός αγώνας του ερχόμενου Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί χωρίς θεατές μετά και τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για προστασία από την εξάπλωση του Covid-19.

 

Close

 

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.

 

02 Nov, 2020 Ώρα 15:00

Φινάλε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ακόμα μια σεζόν του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης που υποστηρίζεται από την εταιρεία Ανταλλακτικών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS. Ο τελευταίος διπλός αγώνας έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα Achna Speedway, χωρίς την παρουσία θεατών, όπου κρίθηκαν και οι δύο τίτλοι του θεσμού.

Close

 

 

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και τα μονά βαθμολογημένα, στην κατηγορία Pro ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πέτυχε την πιο ψηλή βαθμολογία (89) με δεύτερο τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα» και τρίτο τον Δημητράκη Χριστοφή «Takamura». Στην κατηγορία Semi Pro ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ανδρέας Νέστωρας πήρε 74,5 βαθμών βαθμούς με δεύτερο τον Πόλυ Κωνσταντίνου και τρίτο τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου.

 

Close

 

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Νικόλας Νικόλα «Πατάκ», παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, έφτασε μέχρι τον τελικό κερδίζοντας τον αγώνα,. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Πάμπος Νικολάου ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Πάμπος Τσουρής. Στην κατηγορία Semi Pro ο Πόλυς Κωνσταντίνου πήρε την πρώτη θέση, στη δεύτερη τερμάτισε ο Ανδρέας Νέστωρας και στην τρίτη ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου.

 

 

Στο δεύτερο αγώνα, ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πήρε τη ψηλότερη βαθμολογία (96 βαθμούς) στα μονά βαθμολογούμενα περάσματα. Δεύτερος με 93,5 βαθμούς ήταν ο Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» ενώ τρίτος με 92 βαθμούς ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας». Στην κατηγορία Semi Pro την ψηλότερη βαθμολογία σκόραρε ο Πόλυς Κωνσταντίνου με 73,5 βαθμούς, με δεύτερο τον Αντρέα Νέστωρα (73 βαθμούς) και τρίτο τον Πλούταρχο Ανδρέου με 69,5 βαθμούς.

 

 

Στα διπλά βαθμολογημένα της κατηγορίας Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» δεν έδωσε σε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης σε κανένα, καθώς έφτασε μέχρι τον τελικό κατακτώντας την νίκη. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» και το βάθρο συμπλήρωσε ο Αντρέας Παππόυτας. Στην κατηγορία Semi Pro, το δίδυμο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον την φετινή χρονιά έκανε και πάλι το 1-2. Νικητής αναδείχθηκε και πάλι ο Πόλυς Κωνσταντίνου με δεύτερο τον Αντρέα Νέστωρα και τρίτο τον Πλούταρχο Ανδρέου.

Μετά το φινάλε της σεζόν την Κυριακή ο Γιώργος Χριστοφόρου κατέκτησε τον τίτλο στην  κατηγορία Pro και ο Πόλυς Κωνσταντίνου στην κατηγορία Semi Pro. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2020 είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil.  

 

Close