Drift

21 Mar, 2022 Ώρα 15:59

Με νίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα Drift by Psaltis/ENEOS ο Γιώργος Χριστοφόρου

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαρτίου διεξήχθη ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil. Αγώνας που διοργάνωσε το Power Drift Club και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.  Σχεδιαστικά η διαδρομή που επέλεξαν οι κριτές του αγώνα στην πίστα Achna Speedway, απαιτούσε ανοικτές γραμμές και μέγιστη ταχύτητα με μεγάλες γωνίες. Κάτι που ομολογουμένως δυσκόλεψε τους πλείστους οδηγούς μέχρι να πετύχουν αυτό που ζητούσαν οι κριτές.

Close

 

 

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα, στα μονά βαθμολογημένα της κατηγορίας Semi Pro ο Χρίστος Λοϊζου πήρε την πρώτη θέση με 80 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χ.α.ω. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Γιάννος Μιχαήλ με 64 βαθμούς έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στην κατηγορία με 115 χ.α,ω, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σάββας Ιωάννου με το Psaltis/ENEOS BMW, με 51 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 112 χ.α.ω.  Στην κατηγορία Pro ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» με το Psaltis/ENEOS BMW πήρε την πρώτη θέση πετυγχαίνοντας 91 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου στα 118 χ.α.ω, ενώ είχε και την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου στο πρώτο του πέρασμα στα 123 χ.α.ω. Δεύτερος ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» με 88 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω και τρίτος ο Τουρκοκύπριος Enver Haskasap με 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 120 χ.α.ω, παρόλο που έτρεξε μόνο ένα βαθμολογημένο πέρασμα καθώς ένα πρόβλημα στο αγωνιστικό δεν του επέτρεψε να κάνει και δεύτερο.

 

Close

 

Την δεύτερη μέρα, στα βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Semi Pro, ο Χρήστος Λοϊζου πήρε τη νίκη αφού κέρδισε τον Πέτρο Χατζίκκο στον τελικό. Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι Νέαρχος Σοφοκλέους και Stefan Sorin, με τον πρώτο να επικρατεί κατακτώντας την τελευταία θέση στο βάθρο.

 

 

Στην κατηγορία Pro οδηγός που ξεχώρισε σε ακόμη ένα αγώνα δεν ήταν άλλος από τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο». Κατάφερε να επικρατήσει σε όλα τα διπλά που συμμετείχε φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου πήρε τη νίκη κερδίζοντας τον ταλαντούχου Δαύιδ Δαύιδ. Στον μικρό τελικό είχαμε μια ακόμη εξαιρετική μάχη με τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα» να επικρατεί του Αλέξη Χάρη Γεωργίου με το Psaltis Autoparts Silvia, κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου.

 

 

 

Η βαθμολογία μετά το τέλος του πρώτου αγώνα ξεκινώντας από την κατηγορία Semi Pro διαμορφώθηκε ως εξής. Στην πρώτη θέση με 140 βαθμούς βρίσκουμε τον νικητή Χρίστο Λοϊζου, στην δεύτερη με 113 είναι ο Πέτρος Χάτζικος με 113, στην 3η είναι ο Νέαρχος Σοφοκλέους με 104 και στην 4η ο Stefan Sorin με 95 βαθμούς.

 

 

Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» βρίσκεται στην πρώτη θέση με 130 βαθμούς.  Στην 2η θέση ο Δαύιδ Δαύιδ με 111 βαθιούς, ακολουθούν ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας» με 106, ο Αλέξης χάρης Γεωργίου με 94 και ο Enver Haskasap με 78.

 

 

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil θα διεξαχθεί στις 16-17 Απριλίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.  

22 May, 2024 Ώρα 09:27

Σίμος Τίκκης και Γιώργος Τζιαπούρας οι νικητές του 3ου αγώνα πλαγιολίσθησης!

Thumbnail

Την Κυριακή 19 Μαΐου διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway o τρίτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης, με διοργανωτή το Power Drift Club και τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Στην πολύ τεχνική διαδρομή που σχεδίασαν οι κριτές του αγώνα στο “parking”, έγιναν συναρπαστικές μάχες με τις ανατροπές να είναι ακόμα μια φορά στην ημερήσια διάταξη και οδηγοί φαβορί να μένουν εκτός βάθρου.

 

Close

 

Αυτοί που ξεχώρισαν και συνάμα έφυγαν με τη νίκη από τον αγώνα ήταν ο Σίμος Τίκκης στην κατηγορία PRO και ο Γιώργος Τζιαπούρας στην κατηγορία SEMI PRO, όντας και οι δυο πολύ ανταγωνιστικοί.

Close

 

 

Η δράση άρχισε το πρωί με τα μονά βαθμολογημένα, με τον νεοφερμένο στο φετινό πρωτάθλημα και νικητή στους προηγούμενους δυο αγώνες Γιώργο Τζιαπούρα να παίρνει την ψηλότερη βαθμολογία που ήταν 86.25 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 109 km, δείχνοντας παράλληλα τις προθέσεις του για τον αγώνα.

 

 

 

Ο Κυριάκος Αριστείδου πλασαρίστηκε δεύτερος με καλύτερη βαθμολογία του 83.50 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια, έχοντας ταχύτητα εισόδου 100 km, ενώ την τρίτη καλύτερη βαθμολογία πήρε ακόμα ένας νεοφερμένος στο πρωτάθλημα, ο Κύρος Αρτεμίου, που βαθμολογήθηκε με 76.50 βαθμούς επίσης στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 110 km.

Στην κατηγορία PRO, ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Τίκκης ήθελε τη νίκη για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του τίτλου μετά το νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν και άρχισε δυνατά τον αγώνα έχοντας την ψηλότερη βαθμολογία στα μονά περάσματα που ήταν 92.75 βαθμοί στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 111 km.

Ο πάντα ανταγωνιστικός Δημητράκης Χριστοφή πήρε την δεύτερη θέση με 91.25 βαθμούς επίσης στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 111 km, ενώ στην πρώτη τριάδα πλασαρίστηκε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πάμπος Νικολάου με καλύτερη βαθμολογία τους 91 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια έχοντας ταχύτητα εισόδου 112 km.

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων βγήκαν τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων μονομαχιών που αναμφίβολα μαγνητίζουν τα βλέμματα σε κάθε αγώνα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι οδηγοί είναι κολλημένοι κυριολεκτικά ο ένας στον άλλο.

 

 

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Γιώργος Τζιαπούρας ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστος. Αντιμετώπισε στους τέσσερις τον Χρίστο Πέτρου, τον οποίο άφησε εκτός και πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε ένα πολύ αξιόλογο αντίπαλο, τον Κυριάκο Αριστείδου.

Ο Αριστείδου για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε αρχικά τον Δήμο Σαββίδη και εν συνεχεία τον Πέτρο Χατζίκο. Ο τελικός ήταν από τους καλύτερους που έγιναν μέχρι τώρα στην κατηγορία, με τον Γιώργο Τζιαπούρα να κερδίζει τον αντίπαλο του και να κάνει το 3 στα τρία.

Στον μικρό τελικό που έγινε νωρίτερα, νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Πέτρου που ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

 

Στην βαθμολογία ο Γιώργος Τζιαπούρας είναι πρώτος με 400 βαθμούς, στην δεύτερη θέση διατηρήθηκε ο Κυριάκος Αριστείδου με 360 και τρίτος είναι ο Χρίστος Πέτρου με 290.

 

 

Στην κατηγορία PRO έγιναν εξαιρετικές μάχες και αυτός που διέπρεψε δεν ήταν άλλος από τον Σίμο Τίκκη, ο οποίος έφυγε από τον τρίτο αγώνα με το απόλυτο των βαθμών. Ο Τίκκης στην πορεία για τον τελικό απέκλεισε αρχικά τον Κυριάκο Μάριου και στη συνέχεια άφησε εκτός και τον Βασίλη Χριστοφόρου. Στην τετράδα αντίπαλος του ήταν ο Νεόφυτος Φικάρδου, ο οποίος προηγουμένως είχε κερδίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δώρο Φραντζέσκου. 

 

 

Ο Τίκκης ήταν καλύτερος από τον Ανδρέου και κατάφερε να επικρατήσει σημειώνοντας την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία τον διατηρεί στο κυνήγι του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. Ο Ανδρέου συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, με τον Νεόφυτο Φικάρδου να κερδίζει στον μικρό τελικό τον Κώστα Κωνσταντίνου και να παίρνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

 

 

Στην βαθμολογία ο Δώρος Φραντζέσκου εξακολουθεί να προηγείται με 330 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Ανδρέας Ανδρέου με 290 και τρίτος ο Σίμος Τίκκης επίσης με 290.

 

 

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης είναι στις 27 Ιουλίου και κύριο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα είναι νυκτερινός.

Κύριοι χορηγοί του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης είναι η CYTAVISION και η εταιρία PSALTIS με τα λιπαντικά ENEOS.