Drift

07 Dec, 2021 Ώρα 11:20

Στους Χριστοφόρου και Τίκκη οι τίτλοι στο πρωτάθλημα Drift by Psaltis / ENEOS

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Δεκεμβρίου γράφτηκε ο επίλογος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil με διοργανωτή το Power Drift Club. Αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Το πρόγραμμα του αγώνα περιλάμβανε μονά βαθμολογημένα περάσματα το Σάββατο και την Κυριακή τις διπλές μονομαχίες από τις οποίες θα έβγαινε και ο πρωταθλητής. 

Το Σάββατο αυτός που διέπρεψε στην κατηγορία PRO ήταν ο Σταύρος Γρύλλης, ο οποίος είχε την καλύτερη βαθμολογία (88) με ταχύτητα εισόδου τα 104km. Ο περσινός πρωταθλητής και φαβορί για τον τίτλο Γιώργος Χριστοφόρου έμεινε δεύτερος με 85 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 116km, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο εντυπωσιακός Αλέξης Χάρης Γεωργίου, με 84 βαθμούς και 108km ταχύτητα εισόδου.

Close

 

 

Στην κατηγορία SEMI PRO ο νεαρός Ηλίας Γρύλλης ήταν αυτός που κατέλαβε την πρώτη θέση με 72 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 100km. Δεύτερος ολοκλήρωσε το φαβορί της κατηγορίας, Σίμος Τίκκης, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 70.50 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 95km. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 66.50 βαθμούς και 97km ταχύτητα εισόδου.

 

 

Ο αγώνας κορυφώθηκε την Κυριακή με τις διπλές μονομαχίες και αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο καιρός. Η δυνατή βροχή που ξεκίνησε από το πρωί συνεχίστηκε και κατά το πρώτο μισό του αγώνα. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, στην κατηγορία PRO ο Γιώργος Χριστοφόρου ήταν αλάνθαστος και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό αποκλείοντας τους Ανδρέα Νέστωρα, David David και Αλέξη Χάρη Γεωργίου αντιμετωπίζοντας στον τελικό τον Σταύρο Γρύλλη. Ο τελευταίος απέκλεισε τους Νεόφυτο Φικάρδου και Sergio Γρηγορίου. Στη μονομαχία του τελικού ο Γιώργος Χριστοφόρου πήρε τη νίκη και συνάμα τον τίτλο, επισφραγίζοντας έτσι μια εκπληκτική για τον ίδιο σεζόν. Ο Σταύρος Γρύλλης συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, ενώ στο μικρό τελικό ο Sergio Γρηγορίου επικράτησε του Αλέξη Χάρη Γεωργίου καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα, τερματίζοντας και δεύτερος το πρωτάθλημα.

 

 

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Σίμος Τίκκης έκλεισε ιδανικά τη φετινή χρονιά όντας αήττητος στους πέντε αγώνες που έγιναν. Στον τελευταίο αγώνα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου επικράτησε του Παύλου Σαμαρά κερδίζοντας πανάξια τον τίτλο. Ο νεαρός Παύλος Σαμαράς έμεινε δεύτερος με τον Χρίστο Λοΐζου στον πρώτο του αγώνα Drift να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση του βάθρου.

 

 

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

 

03 Dec, 2021 Ώρα 14:34

Κρίνεται ο τίτλος στο πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil

Thumbnail

Το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου διεξάγεται ο πέμπτος και τελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διοργανώνεται από το Power Drift Club υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς η πίστα Achna Speed Way και πιο συγκεκριμένα η «Kuma». Ο αγώνας θα ξεκινήσει Σάββατο στις 10:00 πρωί με προθέρμανση και θα ακολουθήσει ενημέρωση από τους κριτές για να ολοκληρωθεί η μέρα με τα μονά βαθμολογημένα τα οποία θα ξεκινήσουν γύρω τις 12:00.

Close

 

 

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η μέρα με προθέρμανση στις 10:00, θα ακολουθήσει ακόμα μια ενημέρωση από τους κριτές και το διήμερο θα κορυφωθεί στις 12:00 με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 από το κανάλι SPORTS3HD στην Cablenet. Ο σχεδιασμός της διαδρομής είναι στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Drift και απαιτεί πολύ ψηλές ταχύτητες και επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες του πρωταθλήματος είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

 

Close

 

Συνολικά τριάντα οδηγοί συμμετέχουν στον αγώνα με στόχο τους βαθμούς αφού και οι δύο τίτλοι κρίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο. Στις συμμετοχές, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός Πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» έχει σαν στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Απέναντι του όμως θα βρει το νικητή του τελευταίου αγώνα στο πρωτάθλημα King Of Europe Σέργιο Γρηγορίου, ο οποίος θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σερί των νικών θέλοντας φυσικά τον τίτλο του πρωταθλητή.  Πιο πίσω θα συναντήσουμε και άλλους ανταγωνιστικούς οδηγούς οι οποίοι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν τη νίκη όπως ο Δημητράκης Χριστοφή «Τακαμούρα» με το ENEOS BMW, ο Κυριάκος Μάριου «Τσόδας», ο οδηγός της ENEOS Πάμπος Νικολάου, ο Αντρέας Αντρέου «Wax» αλλά και ο πάντα εντυπωσιακός Δαύιδ Δαύιδ. Οδηγοί έκπληξη της φετινής χρονιάς που έδειξαν να έχουν τις δυνατότητες να μπουν σφήνα στους πρωταγωνιστές είναι οι Γιώργος Τσιελεπής και Πόλυς Κωνσταντίνου, o Στέλιος Ζαχαρία αλλά και ο Άντρος Αντωνίου με το Psaltis/ENEOS Nissan Skyline.

 

 

Στη κατηγορία Semi Pro τέσσερις οδηγοί έχουν ήδη ξεχωρίσει και αναμένουμε να τους δούμε και πάλι να διεκδικούν την νίκη και αυτοί είναι οι Σίμος Τίκκης, Πλούταρχος Ανδρέου, Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/ENEOS ΒΜW και Γιάννος Μιχαήλ. Όσο για προγνωστικά και οι τρεις έχουν πιθανότητες για τόσο για νίκη όσο και για το φετινό τίτλο.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.