F1

31 Jul, 2021 Ώρα 18:44

Επίδειξη δύναμης από τον Hamilton στο Grand Prix της Ουγγαρίας

Thumbnail

O πρωταθλητής πήγε στο Hungaroring με σκοπό να δώσει απαντήσεις. Αυτό που συνέβη στο Silverstone και όσα του καταλόγισαν οι άνθρωποι της Red Bull Racing τον πείσμωσαν. Στην πίστα της Βουδαπέστης απέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμά

Close

 

 

Ο Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, εμπρός από τους Valtteri Bottas και τον Max Verstappen και έτσι στον αυριανό αγώνα θα εκκινήσει από την pole position. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ήταν άψογος, ακολούθησε μια πολύ έξυπνη στρατηγική στην τελευταία προσπάθεια και δικαίως βγήκε νικητής σε αυτή τη μάχη.

 

Close

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η 101η pole στην καριέρα του Lewis Hamilton.

Ο Bottas ήταν δεύτερος και ο Verstappen τρίτος. Ο Perez έμεινε στην τέταρτη θέση αλλά με πολύ μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους, με τον Gasly να φέρνει την AlphaTauri στην πέμπτη θέση.

 

 

O Carlos Sainz είχε έξοδο στο Q2 των κατατακτήριων, χτυπώντας τη Ferrari στον προστατευτικό τοίχο και προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας για κάποια λεπτά. Έτσι θα ξεκινήσει από την 15η θέση. Τραγική εμφάνιση έκανε για μια ακόμη φορά ο Daniel Ricciardo, μένοντας εκτός της πρώτης δεκάδας, αντίθετα με τον team-mate στη McLaren, Lando Norris που τερμάτισε έκτος.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Charles Leclerc με Ferrari, οι δύο οδηγοί της Alpine, Esteban Ocon και Fernando Alonso και ο Sebastian Vettel με Aston Martin.

 

12 Sep, 2025 Ώρα 12:25

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010

Thumbnail

Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.

Close

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.

Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,

Close

είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.

Close

Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.

Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.