12 Απρ., 2019 Ώρα 10:22

Με τον Vettel στην κορυφή ξεκίνησε το GP της Κίνας

Thumbnail

Ο αγώνας στο circuit της Σαγκάης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αγώνας. Σε αυτό το Grand Prix (12-14 Απριλίου) γράφεται ιστορία, καθώς πρόκειται για το χιλιοστό της Formula 1.

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στο κινεζικό GP και άπαντες ανυπομονούν. Για τους οδηγούς ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Όχι τόσο από βαθμολογικής πλευράς όσο από άποψη γοήτρου. Όλοι θέλουν να γράψουν το όνομά τους στα βιβλία του σπορ και να παρουσιάζονται ως οι νικητές του 1.000ου Grand Prix.

 

 

Η διαδικασία των πρώτων ελεύθερων δοκιμών στο circuit της Σαγκάης ολοκληρώθηκε, με τον Sebastian Vettel να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο και τον Lewis Hamilton να ακολουθεί.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:33.911, έχοντας διαφορά 0.207 χλστ. από τον Βρετανό πιλότο της Mercedes. Ελάχιστα πιο πίσω ήταν ο Charles Leclerc, με τους Verstappen και Bottas να συμπληρώνουν την πεντάδα.

 

 

Οι δύο οδηγοί της Scuderia ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική όσον αφορά στα ελαστικά, φορώντας τη μεσαία γόμα έναντι της μαλακής των υπολοίπων. Οι Ιταλοί δείχνουν να έχουν το πλεονέκτημα, όπως ακριβώς συνέβη και στο Μπαχρέιν, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν στις δύο επόμενες ελεύθερες δοκιμές και φυσικά στις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Το FP2 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σε λίγο θα έχουμε πληρέστερη εικόνα για τους χρόνους.

 

Σάββατο 13 Απριλίου

Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 06:00-07:00

Κατατακτήριες: 09:00 

 

Κυριακή 14 Απριλίου

Αγώνας: 09:10 

 

Tags