F1

02 Dec, 2020 Ώρα 11:49

Μπορεί τα ΜΜΕ να μιλούν για "θαύμα", αλλά η ζωή του πιλότου οφείλεται στην πολιτική της FIA

Thumbnail

Ο Ευρωπαίος συντονιστής για θέματα Οδικής Ασφάλειας κ. Matthew Baldwin δήλωσε με αφορμή το δυστύχημα του Grosjean την Κυριακή στην F1 πως, μπορεί τα ΜΜΕ να μιλούν για "θαύμα", αλλά βασικά η ζωή του πιλότου οφείλεται στην πολιτική της @fia και στο #SafeSystem - safe vehicles, safe infrastructure, post-crash care - .

Close

 

Αυτούς τους πυλώνες πρέπει να αναπτύξουμε άμεσα και στην Κύπρο:

Close
  • Ασφαλή οχήματα (και όχι απαρχαιωμένα)
  • Ασφαλείς δρόμους και κινητικότητα (όχι με "ππατσιαρίσματα" αλλά ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας μας)
  • Άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση μετά από την οδική σύγκρουση

Εμείς θα προσθέσουμε και το πιο κάτω:

  • Ασφαλείς οδικοί χρήστες

Με βάση αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία άμεσα να ενισχύσει την εκπαίδευση των μοτοσικλετιστών αλλά και των νέων οδηγών αυτοκινήτων από τα σχολεία, ούτως ώστε να γίνουν καλύτεροι γνώστες των κινδύνων που ελλοχεύουν στους δρόμους αλλά και να εξηγήσει σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό τις επιλογές τους.

Close

Αυτό το τετραήμερο έχουμε στην πίστα της Άχνας εκπαίδευση μοτοσικλετιστών - μελών της Αστυνομίας, της Στρατονομίας αλλά και πολιτών με μερική χορηγία του Υπουργείου Συγκοινωνιών από το 2009 περίπου. Πολύ καλή κίνηση, αλλά μία από τις πολύ λίγες.

Σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες πρωτοβουλίες, μέχρι η Πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί πλήρως και να ενισχύει σε μόνιμη βάση και την εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης αυτοκινητιστών, ατόμων ή εταιρειών αλλά και σε ότι αφορά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καi την σημασία του στην οδική ασφάλεια.

Δεν παραγνωρίζεται βέβαια και ο παράγοντας της:

  • Αποτελεσματικής διαχείρισης οδικής ασφάλειας και η πολιτική των ποινών, η οποία στην Κύπρο δυστυχώς "νικά" όλους τους πιο πάνω παράγοντες.

Όλοι οι πιο πάνω παράγοντες μαζί αποτελούν το Πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια 2021-2030.

05 Jan, 2021 Ώρα 00:01

Συνέχισε να παλεύεις, Michael

Thumbnail

O Michael Schumacher έκλεισε τα 52 του χρόνια και οι διοργανωτές της Formula 1, του σπορ στο οποίο πρωταγωνίστησε για 17 χρόνια, του ετοίμασαν ένα συγκινητικό βίντεο για του ευχηθούν χρόνια πολλά. 

Close

Ο σπουδαίος Γερμανός οδηγός, κάτοχος 7 παγκοσμίων τίτλων και νικητής σε 91 Grand Prix, συνεχίζει να δίνει τον σπουδαιότερο αγώνα της ζωής του, επτά χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις κάνοντας σκι.

Ελάχιστοι γνωρίζουν αν ο Schumi βρίσκεται στην οικογενειακή έπαυλη στην Ελβετία ή στη βίλα που αγόρασε σχετικά πρόσφατα η γυναίκα του Corinna στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Close

 

 

Το μόνο βέβαιο είναι πως εξειδικευμένοι νοσηλευτές και κορυφαίοι γιατροί είναι πάντα στο πλευρό του, δοκιμάζοντας πρωτοποριακές μεθόδους και θεραπείες, προκειμένου να μπορέσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

Η οικογένεια του Schumacher δεν επιτρέπει να διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με την πορεία της υγείας του. Άπαντες όμως γνωρίζουν πως αδυνατεί να περπατήσει και να μιλήσει. Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη Πέρασαν 7 χρόνια από το τραγικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις.επιρροή στο σπορ, η σημαντική αυτή προσωπικότητα, ο πάμπλουτος αυτός αθλητής, είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Δεν μπορεί να συνομιλήσει με τη σύζυγο και τα παιδιά του, να καμαρώσει τον γιο του Mick στις αγωνιστικές πίστες, να δει την κόρη του Gina-Maria να ιππεύει τα πανέμορφα άλογα που διατηρούν στους στάβλους, να φτιάξει τα αμπέλια που τόσο ονειρευόταν και να δρέψει τους καρπούς των κόπων του.

 

Close

 

Ο Michael Schumacher έχασε σχεδόν τα πάντα εκείνο το πρωινό της 29ης Δεκεμβρίου του 2013 στο χειμερινό θέρετρο του Μεριμπέλ. Κανείς όμως δεν πρόκειται να τον ξεχάσει. Η φήμη του προηγείται και εκατομμύρια φίλοι της F1 σε κάθε γωνιά της γης υποκλίνονται στο τεράστιο ταλέντο αυτού του οδηγού.

Παλιοί και νεότεροι οδηγοί τον σέβονται απεριόριστα και οι tifosi τον λατρεύουν. Αυτός επανάφερε στην κορυφή τη Ferrari και σάρωσε τα πάντα μαζί της, κυριαρχώντας σε κάθε πίστα και προσφέροντας κατά καιρούς επιδείξεις λαμπρότητας, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Stirling Moss για στο Ισπανικό GP του 1996.

Όπως έλεγε και ο ίδιος, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. O Lewis Hamilton έχει γράψει ήδη ιστορία. Ωστόσο, τόσο ισχυρές προσωπικότητες, που κυριαρχούν απόλυτα σε όλους τους τομείς ενός αθλήματος, σπάνια εμφανίζονται. Ο Schumi είναι ένας ζωντανός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.