Την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαρτίου, ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 στο Bahrain International Circuit. Οι οδηγοί της Alfa Romeo θα φέρουν πλέον στις αγωνιστικές τους στολές τα θρυλικά ονόματα GTA –ο Kimi Räikkönen- και GTAm -ο Antonio Giovinazzi-, τιμώντας τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της μάρκας. Το ιστορικό λογότυπο “GTA”, ενσαρκώνει όλη τη φιλοσοφία της Alfa Romeo, ενώ η σύγχρονη εκδοχή του έχει επωφεληθεί και από την τεχνική συνεργασία με την Sauber Engineering.

Οι αγώνες βρίσκονται βαθιά χαραγμένοι στο DNA της Alfa Romeo. Η Ιταλική μάρκα, εκτός των άλλων έχει κατακτήσει και την πρώτη νίκη στην ιστορία της Formula 1, με τον Nino Farina να κερδίζει στο τιμόνι της Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 “Alfetta” το Grand Prix του Silverstone το 1950. Στο τιμόνι της C41 για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, που αποκαλύφθηκε στη Βαρσοβία το Φεβρουάριο, θα βρεθούν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi, οι οποίοι στις αγωνιστικές τους φόρμες θα φέρουν τα ακρωνύμια GTA και GTAm, τιμώντας τα νέα μοντέλα που αντλούν έμπνευση από τη θρυλική Gran Turismo Alleggerita του 1965.

H σύγχρονη Giulia GTA, έχει επωφεληθεί από τη συνεργασία της Alfa Romeo με την Sauber Engineering, ιδιαίτερα στα αεροδυναμικά στοιχεία από ανθρακονήματα, όπως είναι ο εμπρός προφυλακτήρας, ο διαχύτης και βεβαίως οι πίσω αεροτομές των GTA και GTAm. Παράλληλα οι δύο οδηγοί συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη των GTA/GTAm συμμετέχοντας σε δοκιμές στο κέντρο εξέλιξης της μάρκας στο Balocco. Οι Räikkönen και Giovinazzi εστίασαν σε λύσεις που αφορούν την αεροδυναμική και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αναλύοντας σε βάθος τις αλλαγές και τροφοδοτώντας με πολύτιμες πληροφορίες τους μηχανικούς.

Τα χρήματα που λαμβάνουν οι οδηγοί της Formula 1
Αγωνίζονται στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην κορωνίδα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οι 20 οδηγοί που τρέχουν στην F1 είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, ωστόσο, ορισμένοι εξ αυτών αμείβονται πλουσιοπάροχα. Οι υπόλοιποι λαμβάνουν το μίνιμουμ.
Το έγκυρο «RaceFans.net», το οποίο ανακοινώνει κάθε χρόνο τη λίστα με τις αμοιβές των πιλότων της Formula 1, έδωσε στη δημοσιότητα τις φετινές απολαβές. Όπως προκύπτει, εκτός από τα top class ονόματα, οι αμοιβές των υπολοίπων κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για τα δεδομένα του αθλήματος.

Πιο ακριβοπληρωμένος είναι φυσικά ο Lewis Hamilton. Ο πρωταθλητής έχει συμβόλαιο αξίας 30 εκατ. δολαρίων με τη Mercedes. Τον ακολουθεί ο Max Verstappen της Red Bull Racing με 25.000.000$, ενώ τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Fernando Alonso της Alpine με 20 εκατ.
Ο Sebastian Vettel λαμβάνει από την Aston Martin 15 εκατ. δολάρια, αρκετά λιγότερα από αυτά που έπαιρνε στη Ferrari. Κατά 15 εκατ. πλουσιότερος θα γίνει φέτος ο Daniel Ricciardo, κάνοντας ένα εξαιρετικό deal με τη McLaren.

Η Ferrari, η οποία μας είχε συνηθίσει σε εξωπραγματικά νούμερα τα περασμένα χρόνια, φέτος προσφέρει στους Charles Leclerc και Carlos Sainz τα ποσά των 12.000.000 και 10.000.000, αντίστοιχα.
Όσο γι΄αυτόν που λαμβάνει τα λιγότερα, είναι ο Yuki Tsunoda της Alhpa Tauri. Ο Ιάπωνας παίρνει μόλις 500.000 δολάρια, την στιγμή που ο team-mate του, Pierre Gasly έχει κλείσει συμβόλαιο για 5 εκατ.
Αναλυτικά η λίστα
Mercedes
Lewis Hamilton: $30 εκατ. Valtteri Bottas: $10 εκατ.
Red Bull Racing
Max Verstappen: $25 εκατ. Sergio Perez: $8 εκατ.
McLaren
Daniel Ricciardo: $15 εκατ. Lando Norris: $5 εκατ.
Aston Martin
Sebastian Vettel: $15 εκατ. Lance Stroll: $10 εκατ.
Alpine
Fernando Alonso: $20 εκατ. Esteban Ocon: $5 εκατ.
Ferrari
Charles Leclerc: $12 εκατ. Carlos Sainz: $10 εκατ.
AlphaTauri
Pierre Gasly: $5 εκατ. Yuki Tsunoda: $500.000
Alfa Romeo
Kimi Raikkonen: $10 εκατ. Antonio Giovinazzi: $1 εκατ.
Haas
Mick Schumacher: $1 εκατ. Nikita Mazepin: $1 εκατ.
Williams
Nicholas Latifi: $1 εκατ. George Russell: $1 εκατ.
