Γενικά

08 Sep, 2020 Ώρα 16:03

Achna Speedway Dragster Challenge: Με επιτυχία και ασφάλεια!

Thumbnail

To Drag Racing είναι ίσως ένα από τα πιο αδικημένα αθλήματα ανα το παγκόσμιο αν εξαιρέσουμε 4-5 χώρες οι οποίες το έχουν πάρει σε άλλο επίπεδο! Στην Κύπρο δυστυχώς δεν πήρε τη σημασία που του αξίζει ειδικά από τους φορείς του αθλητισμού (όπως όλα τα αθλήματα αυτοκινήτου) αλλά και από την κοινωνία. Ακόμη και σήμερα, το dragster εξακολουθεί να έχει το ρεκόρ θεατών σε μηχανοκίνητο άθλημα με 11,500 θεατές το 2002, στην Λακατάμια!

Close

 

Close

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στην Achna Speedway φιλοξενήσαμε ένα Dragster Challenge, πάντα τηρούμενων των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Εκεί περισσότεροι από 30 κοντράκηδες τα έβαλαν στην αρχή στα προκριματικά με τα ρολόγια της πίστας για τον καλύτερο χρόνο που θα μπορούσαν να γράψουν και ακολούθως με άλλους οδηγούς της κατηγορίας τους στις knock out κόντρες.

 

Close

TExaco

 

Σημαντικό να πούμε ότι υπήρξαν αμέτρητες ανατροπές. Ένα μικρό λαθάκι στο κόσμο του  Drag Racing σε βγάζει αμέσως εκτός κόντρας και σε πολλές περιπτώσεις έξω από το βάθρο των νικητών. Ας δούμε λοιπόν τους νικητές των κατηγοριών μας. 

 

toolwarehouse

 

Στην κατηγορία Diesel ο Δαμιανός Έλληνας με BMW 335D πήρε τη πρώτη θέση αφού πάλεψε στον τελικό με τον Ρίκκο Παναγιώτου με Seat Ibiza TDI. Την τρίτη θέση στη κατηγορία πήρε ο Σωτήρης Πέτρου με Seat Ibiza TDI!

 

 

Στην κατηγορία Street 2WD ΝΑ ο Κωνσταντίνος Νασίφ με Honda Civic πήρε την πρώτη θέση με τον Γιώργο Χατζηγιάννη (Honda Civic) να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Ραφαέλο Σκορτίδη (Honda Civic) στην τρίτη!

 

 

Στην κατηγορία Street 2WD Turbo ο Ανδρέας Διογένους με Fiat Abarth 500 πήρε την πρώτη θέση με τον Ανδρέα Χρυσοστόμου (Mini Cooper S R53) στην δεύτερη και τον Seifentin Nabih (Golf MK5 GTI) την τρίτη.

 

 

Στην Street 4WD Turbo είδαμε και τα πιο θεαματικά περάσματα της ημέρας. Μετά τις μάχες ο Αντρέας Μιχαήλ με Lancer EVO 3 κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με τον Παναγιώτη Κκολή (Golf R20) στη δεύτερη θέση και τον Κυριάκο Πέτσα (Lancer Evo) στην τρίτη.

 

 

Στην Racing 2WD ο Μάικ Γεωργίου (Honda Integra) χωρίς ανταγωνισμό κράτησε τη πρώτη θέση όπως επίσης και στην Racing 4WD ο Γιάννης Πέψης με Lancer Evolution.

 

 

 

 

Τέλος με την Κατηγορία Open με τον Χρίστο Λοΐζου (Honda Civic) στην πρώτη θέση. Τον Λουκά Χριστοφόρου (Honda Civic) στη δεύτερη και τον Παναγιώτη Προδρόμου (Honda Civic) στην τρίτη θέση.

 

 

Καλύτερος χρόνος της ημέρας από τον Κυριάκο Πέτσα με 8,122.

 

 

Πιο κάτω οι χρόνοι των οδηγών κατά τα προκριματικά περάσματα. Δεδομένο να πούμε ότι δεν είναι οι χρόνοι που αντιπροσωπεύουν κάθε οδηγό. Κάποιοι έγραψαν ακόμη καλύτερους στα δοκιμαστικά και άλλοι χτύπησαν καλύτερους κατά τη διάρκεια των knock out!

 

Diesel 

Δαμιανός Έλληνας 11.181

Ρίκκος Παναγιώτου 12.550

Σωτήρης Πέτρου 12.644

Χριστόδουλος Καλογήρου 13.087

 

Street 2WD

Στέλιος Σόττου 10.902

Γιώργος Χατζηγιάννης 11.082

Κωνσταντίνος Νασίφ 11.116

Νικόλας Μενοίκου 11.533

Ανδρέας Χρίστου 11.616

Ραφαέλος Σκορτίδης 12.325

Στέφανος Cujba 12.412

Κώστας Κωνσταντίνου 12.565

Oleg Lemsiakov 13.097

Γεωργίου Βασίλης 13.307

Bucuk Traian 15.289

 

Street 2WD Turbo

Ανδρέας Γεωργίου 11.949

Ανδρέας Διογένους 12.031

Seifentin Nabih 12.197

Γεωργίου Μάριος 12.950

Konstantin Abrashkin 13.314

Νικόλας Ναθαναήλ 13.935

Ανδρέας Ναθαναήλ 14.160

Ανδρέας Χρυσοστόμου 18.279

 

Street 4WD

Κυριάκος Πέτσας 8.122

Ανδρέας Νικολάου 8.632

Ανδρέας Μιχαήλ 9.487

Παναγιώτης Κκολής 9.778

Φάνος Κώστα 9.928

 

Racing 2WD

Μάικ Γεωργίου 

 

Racing 4WD

Γιάννος Πέψης 8.830

 

OPEN

Χρίστος Λοΐζου 9.650

Λούκας Χριστοφόρου 9.902

Παναγιώτης Προδρόμου 9.925

 

Το Dragster Challenge διοργανώθηκε από όλους τους οδηγούς μαζί σαν ένα μεγάλο track day με την καθοδήγηση της STS Events.

Χορηγός του event ήταν η εταιρεία S.J. Vassiliades & Son LTD με τα λιπαντικά Texaco!

Υποστηρικτής η εταιρεία Toolwarehouse και χορηγοί επικοινωνίας το car.com.cy και το Only Racing Cy. 

Ευχαριστούμε επίσης το Cyprus on Wheels για τις  φωτογραφίες τους!!!

23 Jul, 2021 Ώρα 14:43

Στον Κάτω Δρυ ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος αναβάσεων by Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίζετε την ερχόμενη Κυριακή 25/7 με την Ανάβαση Κάτω Δρυ. Ο τρίτος γύρος του θεσμού διοργανώνεται από το Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η ανάβαση στον Κάτω Δρυς διεξάγετε για πρώτη φορά και η μήκους 2.5km. Μια διαδρομή άγνωστη για όλους, γεγονός που προσδίδει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα.

Στον τρίτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί/πληρώματα και το ενδιαφέρον αναμφίβολα είναι στραμμένο στην κατηγορία RCE2. Ο Γιάννης Καπετάνιος μετρά δυο νίκες μέχρι στιγμής και είναι και πάλι το φαβορί. Δυνατοί ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία είναι και ο δεύτερος στην βαθμολογία Φαίδωνας Ιάσωνος, ο Νικόλας Κωνσταντίνου ο οποίος θα έχει συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο, καθώς επίσης και ο Στέλιος Σάββα. Στην RCE2 θα δούμε επίσης τον Στέλιο Κυθρεώτη με το νέο του Psaltis Autoparts/SKF Lancer Evo όπως και τον Νικόλα Ευγενίου

Close

 

 

Στην κατηγορία RCE1 θα αγωνιστούν οι Αβραάμ Αβραάμ και Γιάννος Καδή.Ο Χρήστος Πολυκαρπου με το Psaltis Autoparts BMW έδειξε μεγάλη σταθερότητα φέτος και αυτή η απόδοση μεταφράζεται με την πρώτη θέση στην βαθμολογία της κατηγορίας RCS2 έχοντας 48 βαθμούς. Ο Πολυκάρπου θα βρει απέναντι του τον ταχύτατο Φώτο Φωτιάδη, νικητή στην κατηγορία τον προηγούμενο αγώνα, τον Γιώργο Ορφανού με συνοδηγό τον Ανδρέα Τσιελεπή και το 911 Carrera στα χρώματα της Psaltis Auto parts και Eneos Motor Oils, τον δεύτερο στην βαθμολογία της RCS2 Χρήστο Κάττο με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη στο Psaltis / Eneos BMW M3, τους Κώστα Νικηφόρου/Χρήστο Σκορδή και τον Χάρη Κατρίνη.

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν πέντε οδηγοί. Ο πρωτοπόρος Νίκος Σπύρου έχει τον πρώτο λόγο για μια τρίτη συνεχόμενη νίκη. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν επίσης και οι Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis/Exide VW Golf II, Κυριάκος Κουδούνιας, Μηνάς Μηνά και Αργύρης Σταύρου/Ηλίας Πιερή. Τέλος, στην κατηγορία RCT1 θα τρέξουν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου.

 

 

Η έναρξη του αγώνα είναι προγραμματισμένη στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή. Στις 10 θα ξεκινήσει η πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ακολουθεί η δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ο τερματισμός του αγώνα αναμένετε γύρω στις 14:00. Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνει στις 15:00 στο χώρο του αγώνα (Οινοποιείο Χριστούδια).

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.