Γενικά

01 Nov, 2022 Ώρα 11:58

Επιστροφή της Ferrari στους αγώνες αντοχής με το νέο αγωνιστικό της 499P

Thumbnail

Η Ferrari επιστρέφει στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων αντοχής για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια με τη νέα αγωνιστική έκδοση 499P. Στόχος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA του επόμενου έτους στην κατηγορία Le Mans Hypercar με το όχημα να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα 1.000 Miles of Sebring τον Μάρτιο του 2023.

Close

 

 

Το μονοθέσιο 499P (το νούμερο αντιπροσωπεύει την χωρητικότητα σε κυβισμό κάθε κυλίνδρου του κινητήρα και το «P» τη λέξη prototype) φέρει αρκετή τεχνολογία από τη Formula 1 με την Ferrari να έχει αναπτύξει η ίδια τόσο το carbon monocoque πλαίσιο, όσο και το κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και τον κινητήρα. Μάλιστα για να είναι σίγουροι με το αποτέλεσμα και να ρυθμίσουν τα πάντα, από ανάρτηση και ηλεκτρονικά, η εταιρία «έγραψε» πάνω από 12.000χλμ. δοκιμών με το όχημα.

 

Close

 

Το τετρακίνητο σύνολο χρησιμοποιεί έναν 6κύλινδρο biturbo κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 680 άλογα, την ώρα που το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.030 κιλά. Μάλιστα ο ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 272 άλογα, είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα σε αντίθεση με τον θερμικό κινητήρα που είναι μπροστά.

 

 

Μάλιστα η μπαταρία 900 Volt έρχεται αυτούσια από τον κόσμο της Formula 1, κάτι που σημαίνει πως επαναφορτίζεται κατά το ρολάρισμα ή το φρενάρισμα. Το σύστημα μετάδοσης με τη σειρά του αποτελείται από ένα 7τάχυτο σειριακό κιβώτιο σχέσεων που στέλνει τη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Ferrari έχει κερδίσει τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans 9 φορές, με τη τελευταία να είναι το 1965. Ώρα για την επιστροφή της στον πιο απαιτητικό αγώνα του κόσμου.

31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: