Γενικά

08 Nov, 2022 Ώρα 11:56

Νίκη και ρεκόρ γύρου για τον Χρίστο Χ’’ Γεωργίου στον 4ο αγώνα πρωταθλήματος Time Attack

Thumbnail

Με νέο ρεκόρ πίστας ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου ΠρωταθλήματοςTime Attack, αγώνα τον οποίο διοργάνωσε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην πίστα Achna Speedway το Time Attack Club. Ένας αγώνας που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Για ακόμα μια αναμέτρηση απέναντι στα χρονόμετρα έγιναν μεγάλες μάχες και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Χρίστος Χ’’ Γεωργίου με το Radical, ο οποίος ήταν μακράν ο ταχύτερος και στις δυο χρονομετρημένες διαδικασίες. Στην πρώτη πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας ενώ στην δεύτερη βελτίωσε περεταίρω τον χρόνο του και το τελικό 1:01,301 εκτός από τη νίκη στην κατηγορία RCBE του έδωσε και εκ νέου το απόλυτο ρεκόρ πίστας.

 

Close

 

Στην ίδια κατηγορία ο Λούκας Χριστοφόρου με το Psaltis Autoparts TALEX και χρόνο 1:03,297 τερμάτισε δεύτερος. 

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ΟΡΕΝ. Πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo III έγραψε χρόνο 1:03,360 γεγονός που τον έφερε πρώτο στην κατηγορία. Ο Μιχάλης Μυλωνάς (Mitsubishi Lancer Evo XI) ήταν τρία δέκατα πιο αργός (1:03,688) και τερμάτισε δεύτερος, με τον Ανδρέα Καρασιαλή (Mazda MX 5) να συμπληρώνει την τριάδα. 

 

 

Ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στο Psaltis Autoparts Niisan Pulsar επηρέασε σημαντικά την απόδοση του φαβορί και πρωτοπόρου στην RCE1 Αβραάμ Αβραάμ. Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Μιχάλης Θεοδοσίου (Honda Civic) ο οποίος πήρε τη νίκη μπροστά από την Μαρία Χ’’ Γεωργίου (Honda Integra) και τον Αβραάμ Αβραάμ.

 

 

Ο Ραφαήλ Φουρής (Mitsubishi Lancer Evo III) κέρδισε την κατηγορία RC E2, αφήνοντας δεύτερο τον Χάρη Περίκκο με το SKF Mitsubishi Lancer Evo VII. 

 

 

Μεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία RC S1 μεταξύ του Στέλιου Κυθρεώτη με το SKF Honda Civic και του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Μάριου  Μαυρίδη, επίσης με Honda Civic. Η μεταξύ τους διαφορά κρίθηκε στα εκατοστά με τον Κυθρεώτη να γράφει χρόνο 1:14,014 και τον Μαυρίδη 1:14,095 και έτσι η νίκη να πάει στον Κυθρεώτη. Τρίτος στην κατηγορία ολοκλήρωσε ο Ιωάννης Αυγουστή με Suzuki Swift.

 

 

Ο Στάθης Πανταζής ήταν ο μοναδικός που έτρεξε στην κατηγορία RC S2 και καλύτερος του χρόνος ήταν το 1:19,446.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Mitsubishi Lancer Evo VII) με χρόνο 1:09,362 κέρδισε την κατηγορία Μ2, με τους Κωνσταντίνο Κάκα (VW Golf GTI) και Ανδρέα Πέτρου (Mazda 323) να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. 

 

 

Στην κατηγορία S3 νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Χριστοφή με TOYOTA MRS και καλύτερο χρόνο το 1:15,225. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Χαραλάμπους (Audi TT) και στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Μακεδόνας (TOYOTA CELICA). Ο Mike Θεοδώρου (BMW M4) ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία S4, με τον καλύτερο του χρόνο να είναι το 1:11,0186). Ο Ανδρέας Καφφάς (Subaru Impreza) τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ολοκλήρωσε ο Βασίλης Κυριάκου (Mitsubishi Lancer Evo XI) και τέταρτος ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου (Subaru Impreza).

 

 

Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος στις 11 Δεκεμβρίου και πάλι στην πίστα Achna Speedway. 

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.  

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.