Γενικά

25 May, 2023 Ώρα 08:53

Πρωτάθλημα Time Attack - 3ος αγώνας: Δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες!

Thumbnail

Στην Achna Speedway έγινε με επιτυχία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο 3ος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Οι 30 οδηγοί είχαν στη διάθεση τους ένα δοκιμαστικό και δύο χρονομετρημένα 15λεπτα περάσματα για να καταγράψουν τον καλύτερο τους χρόνο!

 

Close

 

Οι θερμοκρασίες μας έδωσαν το πρώτο «μαύρισμα» της χρονιάς και δυσκόλεψαν σχετικά το έργο των οδηγών με τους χρόνους να είναι λίγο ψηλότεροι από τους συνηθισμένους.

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους (Lancer EVO 3), εντυπωσιακός όπως πάντα, ήταν και πάλι ο ταχύτερος της ημέρας (1:02.912) κερδίζοντας παράλληλα και την πρώτη θέση στην κατηγορία Open. Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας ήταν ο Μιχάλης Μιχαήλ (Mazda RX7) με 1:05.374.

 

 

 

 

Στην RC E1 Ο Μιχάλης Θεοδοσίου (Honda Civic) πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:10.072 θέτοντας τις βάσεις για χρόνους κάτω από το 1.10.00. Στη δεύτερη θέση ο Φάνος Παναγιώτου (Honda Civic) που άρχισε να εξοικειώνεται με το αυτοκίνητο του και χρόνο 1:11.205.

 

 

 

 

Στην RC E2 Ο Χρίστος Πικκής (Lancer EVO 3) έβαλε τον πήχη ψηλά με το 1:06.493 και πήρε άξια την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Γιώργος Σκουρής (Nissan 180SX) ο οποίος μετά από αλλαγές στο αυτοκίνητο του δεν κατάφερε να καταγράψει τους χρόνους που μας έχει συνηθίσει. Στην τρίτη θέση ήταν ο Χάρης Πέρικκος με το δεύτερο του αυτοκίνητο (Lancer EVO 8) λόγω αναβάθμισης του «καλού» του με χρόνο 1:15.508.

 

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία  RCΕ 2WD είχαμε νικητή τον Γιώργο Σκουρή. Στη Δεύτερη θέση τον Μιχάλη Θεοδοσίου και στη τρίτη τον Φάνο Παναγιώτου. Στην RCΕ 4WD η πρώτη θέση πάει στον Χρίστο Πικκή και η δεύτερη στον Χάρη Πέρικκο.

Στην RC S1 Ο Μηνάς Μηνά (Mazda MX5) κέρδισε την πρώτη θέση με 1:11.660. Στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής, πριν αποχωρήσει με πρόβλημα, ήταν ο Στέλιος Κυθρεώτης (Honda Civic) με 1:11.824. Στη τρίτη θέση ο Στέφανος Τσαγγαρίδης (Honda Civic) με 1:13.610.

 

 

 

 

 

 

Στην RC S2 Ο Μάριος Ζάκος (Honda Civic) τα βρήκε με το Hondaκι του χτυπώντας την πρώτη θέση με 1:11.593. Στη δεύτερη θέση ο Φραντζέσκος Κέκκουρης (Subaru Impreza) με 1:15.125. Η τρίτη θέση πάει στον Μιχάλη Φωτιάδη (Lancer EVO 3) με 1:18.597.

 

 

 

 

 

 

Στα πολιτικά (Street) αυτοκίνητα έχουμε την κατηγορία S1 όπου ο Ορφέας Παπαθωμάς (BMW 116) κερδίζει την κατηγορία χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

Στην S2 με νέο προσωπικό ρεκόρ παίρνει τη πρώτη θέση ο Σταύρος Χαραλάμπους (Audi TT) με χρόνο 1:14.795. Η δεύτερη θέση πάει στον Χάρη Πετρίδη (Renault Clio RS) με χρόνο 1:15.153. Στη τρίτη θέση ήταν ο Γιώργος Μακεδόνας (Toyota Celica) με χρόνο 1:15.935.

 

 

 

 

 

 

Στην M1 o Andreiy Matsipura (Mazda RX8) πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:10.685. Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα Αρτεμίου (Honda Civic) με χρόνο 1:12.845.

 

 

 

 

Στην M2 έχουμε σοβαρές μάχες και πάλι με τους συνήθεις υπόπτους. Στην πρώτη θέση είχαμε τον Κωνσταντίνο Ιωάννου (Lancer EVO 7) με χρόνο 1:09.982. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Λούκας Καρεκλάς (Lancer EVO 6) με χρόνο 1:10.531. Στη τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Κάκας (VW Golf) με χρόνο 1:11.172.

Ακολούθησαν οι Γιώργος Τριφύλλης (Lancer EVO 8) και Στέφανος Σεκκίδης (Vauxhall VX220) στις επόμενες θέσεις αντίστοιχα.

 

 

 

 

 

 

Στην M3 είχαμε και πάλι τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στα πολιτικά αυτοκίνητα. Ο Paul Keddie με χρόνο 1:09.056 έφερε το Toyota Supra στη λίστα με τα καλύτερα πολιτικά αυτοκίνητα της πίστας μας. Στη δεύτερη θέση ήταν ο γνωστός σε όλους μας, παλιός πρωταθλητής Mike Χαραλάμπους (BMW E92) με χρόνο 1:16.041 ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του!

 

 

 

 

Δείτε τη λίστα με τους χρόνους εδώ.

Δείτε τα αποτελέσματα ανά κατηγορία εδώ.

Επόμενο ραντεβού για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack την 1η Οκτωβρίου για τον 4ο αγώνα, αλλά ας μην ξεχνάμε και τον αγώνα European Time Attack Challenge of Cyprus που προγραμματίζεται εκτός απροόπτου να διοργανωθεί στο τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου με συμμετοχές από το εξωτερικό και την αφρόκρεμα του κυπριακού ασφάλτινου motorsport!

Χορηγοί του αγώνα και του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Time Attack είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.

Close

Υποστηρικτής η Trust Racing, η Red Bull και η Toolwarehouse καθώς όπως πάντα και το αγαπημένο μας Boyz Stuff Show.

Ο αγώνας γίνεται πάντα με την υποστήριξη της STS Events, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη διοργάνωση αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο νησί μας.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το car.com.cy και το onlyracingcy.com

Υψηλής ποιότητας φωτογραφίες μπορείτε να ζητήσετε από τον χορηγό του άρθρου Motor Addict!

 

05 Dec, 2023 Ώρα 08:34

Το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο είναι Κυπριακό!

Thumbnail

Στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Αγρινίου, το 6αρι EVO του Παναγιώτη Παναγιώτου με οδηγό τον Νίκο Αφεντουλίδη, έγινε το πιο γρήγορο 6ράκι παγκοσμίως, καθώς στα 402 μετρα έγραψε χρόνο 7,871 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 285,94 χλμ/ώρα.

Close

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο 1056 αλογακια σε έναν 4G63 που ετοίμασε η ομάδα της HP High Performance.

 

Close

 

Μιλώντας λίγο με την ομάδα που τον στηρίζει αλλά και με τον ίδιο σε μερικά σύντομα μηνύματα θέλω να πω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι δεν έχουμε κάνει πολλοί οι οποίοι θέλαμε το Dragster στη ζωή μας. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στο νησί οι οποίοι διάλεξαν το σωστό δρόμο στο θέμα, την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές εδώ στο νησί για να τον στηρίξουν. Γιατί μην ξεχνάτε. Εδώ στη Κύπρο αν βάζεις κόντρες (ακόμη και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) είσαι αλήτης.

Close

 

 

 

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο τρέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς μεγάλους χορηγούς. Τρέχει με την όρεξη και τους κόπους 3-4ων ατόμων που έχουν όνειρο αυτό που είδαμε στο χαρτάκι της χρονομέτρησης. Ευχόμαστε φυσικά το δικό μας κείμενο να φέρει κοντά όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

 

Ο Παναγιώτης τρέχει στην Ελλάδα σε αγώνες Dragster επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο στο νησί μας. Εδώ και 8 χρόνια κάνει εκείνο που αγαπά μακριά από τη βάση του περιμένοντας πως μια μέρα θα γίνει και εδώ στη Κύπρο μια πίστα ταχύτητας για τους φίλους του αθλήματος οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Μιλώντας μας για τα παραπάνω εξέφρασε και την ανάγκη του να πει ότι θέλει να δει τα παιδιά του κόσμου  να μαθαίνουν για το αυτοκινητάθλημα. Να έχουν την επιλογή να το επιλέξουν στη ζωή τους είτε σαν hobby είτε σαν άθλημα και να έχουν τις σωστές υποδομές για να το κάνουν με ασφάλεια, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από τον Παναγιώτη στον Παύλο Γιάλλουρο και την C&P Yiallouros Auto Services, στον Λευτέρη Καρδαμάκη, τον Αλέκο Τζιάκη και στον Νίκο Αφεντουλίδη της HP High Performance.

Εμείς σαν Car.com.cy και εγώ προσωπικά σαν Αυγουστής θέλω να ξέρουν ότι τους θαυμάζω και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις χρονιές που ακολουθούν. Τα ρεκόρ, οι ευρωπαικές και παγκόσμιες κατακτήσεις σε ότιδηποτε μηχανοκίνητο το είπα πολλές φορές. Είναι θέμα Κυπριακό. Και το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά!