Ακόμα ένας συναρπαστικός αγώνας με πολλές συμμετοχές και πολύ καλούς χρόνους ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι οι θερμοκρασίες ήταν πολύ ψηλές γεγονός που δυσκολεύει τα ελαστικά να αποδώσουν σωστά. Έτσι ήμασταν προετοιμασμένοι ότι δεν θα βλέπαμε κανένα ρεκόρ πίστας αυτό τον αγώνα.

Εν τούτοις όμως οι χρόνοι παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα γεγονός που δείχνει την εμπειρία και το επίπεδο των ομάδων – οδηγών ως προς την σωστή προετοιμασία για να μπορέσουν να νικήσουν το χρονόμετρο ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Ο Λούκας Χριστοφόρου της RC OPEN ήταν αυτός που με εξαιρετική μαεστρία κατάφερε να δαμάσει το τέρας του και να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:05.478 , ένα μόλις δέκατο πιο ψιλά από το Best Lap του και υπό δύσκολες συνθήκες ζέστης. Δεύτερη θέση στην RC OPEN πήρε ο Γιώργος Σκουρής.

Την παράσταση όμως έκλεψε ο Γιάννης Καπετάνιος ο οποίος μετά από πολλά χρόνια, επέστρεψε στο θεσμό αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Καπετάνιος ο όποιος έτρεχε στην Κατηγορία RC E2 κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:06.812, χρόνος ρεκόρ για την RC E2, ενώ δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του για να τον πιέσουν. Τη δεύτερη θέση στην RC E2 πήρε ο Χρίστος Χατζηγεωργίου με AE86 και την τρίτη θέση ο Γιώργος Αρτεμίου με Civic Turbo!
Στην RC E1 o Άθως Μιχαηλάς πραγματικά πετούσε και κατάφερε να πιάσει από το Honda του το 110% σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:09.245. Δευτερη θέση ο Αβράμης Αβραάμ και τρίτη θέση ο Μηνάς Μηνά!

Η μεγάλη μάχη στην RC S1 μεταξύ του Σταύρου Γεωργιάδη και του Στέλιου Κυθρεώτη όπου ο νικητής κρίθηκε στα δέκατα του δευτερολέπτου με τον Σταύρο να επικρατεί με χρόνο 1:12.240 και τον Στέλιο να παίρνει τη δεύτερη θέση με 1:12.699. Την τρίτη θέση κέρδισε ο Θεόδωρος Κουκουλής.

Στην RC S2 κατάφερε να επικρατήσει ο Χρίστος Παναγιώτου με Lan EVO III με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Φραντζέσκο Κεκκουρι με Subaru Impreza. Την τρίτη θέση πήρε ο Νίκος Κάττος με BMW M3.

Στα Street Μ2 τώρα ο έμπειρος και ικανότατος Chris Παπαγεωργίου κατάφερε να σταματήσει και πάλι τα χρονόμετρα στο 1:09.661 με το Honda S2000 Turbo, χρόνος ο οποίος κάτω από τέτοιες θερμοκρασίες και με ελαστικά Semi Slicks είναι θεωρητικά άπιαστος. Τη Δεύτερη θέση πήρε ο Λούκας Καρεκλάς με Lan EVO V! Την τρίτη θέση κέρδισε ο Γιώργος Λοίζου με Subaru Impreza.

Στην M1 γρηγορότερος όλων ήταν ο Αντρέας Καμπέρης με Integra Type R. Στη δεύτερη θέση Ο Στέλιος Κυριακίδης με Civic και στη τρίτη θέση ο Μιχάλης Χατζιαναστάσης με Civic.
Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ!
Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν πολλές αξιόλογες ανατροπές από πολλούς οδηγούς όπου ανέβηκαν αισθητά αυτό τον αγώνα όπως :
1. Ο Αβράμης Αβραάμ ο οποίος πλέον τα βρήκε με την πίστα και πραγματοποίησε τον πολύ σημαντικά χαμηλό χρόνο 1:11.817 από τον δεύτερο του προσωπικό του αγώνα Time Attack, χρόνος που τον έφερε δεύτερο στη κατηγορία RC E1.
2. Ο Χρίστος Χ¨γεωργίου ο οποίος επέστρεψε μετά από μια μεγάλη αποχή και ο οποίο προετοίμασε το αυτοκίνητο σε μόλις μια εβδομάδα και κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:11.450 και να πάρει τη δεύτερη θέση στην RC E2.
3. O Γιώργος Αρτεμίου ο οποίος στην πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο θεσμό του Time Attack και μετά από πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:12.265 και να πάρει τη 3η θέση στην RC E2.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις 22 Σεπτεμβρίου στην Achna Speedway!
Bασικός χορηγός του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Time Attack είναι η EKO με την EKO Racing 100.
Χορηγοί του αγώνα είναι επίσης η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά, το Toolwarehouse και η εταιρεία Πατριώτης με τα λιπαντικά STP.
Υποστηρικτές είναι επίσης το Only Racing Cy The Petrolheads Place.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το Car.com.cy , η μεγαλύτερη ιστοσελίδα αυτοκινήτου της Κύπρου και ο Όμιλος στον οποίο ανήκει, η Digital Tree.
Promoter του πρωταθλήματος και βασικός υποστηριχτής του θεσμού είναι βέβαια η STS Events.
Καλό καλοκαίρι και καλή προετοιμασία σε όλους!!!
Ευχαριστούμε τους Motor Addict και τον Ákos Richweisz (περισσότερες φωτογραφίες εδώ) για τις φωτογραφίες τους!

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής
Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.
«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες μας για τον τίτλο».
Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί.
Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.
Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα.
Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.
Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.
