Γενικά

13 May, 2022 Ώρα 10:28

Σημαντικό για την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου το Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας του ΚΟΑ

Thumbnail

Το μήνυμα συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας του ΚΟΑ έχει μεγάλη σημασία για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο συνέδριο παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Μανώλης Κουλουμάς ο οποίος με τις επαφές που είχε μας μετέφερε ένα πολύ θετικό μήνυμα για το motorsport και την σύνδεση Κύπρου Ελλάδας στον άθλημα μας.

Close

Το 2ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας με θέμα «Ανάπτυξη, βιωσιμότητα και καινοτομία υπηρεσιών Αθλητικού Τουρισμού στην Κύπρο», διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία και διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Το Συνέδριο που διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2022 αποτελεί φυσική συνέχεια του 1ου Συνεδρίου στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και έχει ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο και τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Close

 

 

Καθοριστικές στην επιτυχία του Συνεδρίου ήταν οι παρεμβάσεις και παρουσιάσεις καταξιωμένων στελεχών από Ελλάδα και Κύπρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group Άκης Τσόλης παρουσίασε το πλάνο «Ενεργός Αθλητικός Τουρισμός Beyond Vacation», ενώ ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της My Adventure OE Βασίλης Τζουμάκας ανέλυσε το πρόγραμμα «Zagori Mountain Running: Ορεινό Τρέξιμο και Τουρισμός».

Ακολούθως οι παρεμβάσεις των ομιλητών της Στρογγυλής Τράπεζας, την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Τουρισμού ΚΟΑ και μέλος Δ.Σ. του ΚΟΑ Χρίστος Νεοφύτου, ανέδειξαν την ανάγκη για ανάπτυξη και προώθηση της Κύπρου ως προορισμού αθλητικού τουρισμού. Συμμετείχαν στην Στρογγυλή Τράπεζα ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Επίτιμος Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων & Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Λευκωσίας σε θέματα Τουρισμού Άκης Κελεπέσιης, η Τουριστικός Λειτουργός Α’ του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου Νικολέττα Παφίτου και ο Race Director at S.A.S Sports Σωτήρης Μαύρος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον χορηγό του Συνεδρίου Αθλητικού Τουρισμού & Βιομηχανίας που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, τους χορηγούς επικοινωνίας (ΡΙΚ & ALPHA Κύπρου) και τους υποστηρικτές (ΕΑΚ Κύπρου & BEACTIVE). Το Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα του ΠΑΣΥΞΕ, του ΣΤΕΚ και της ACTA.

20 May, 2022 Ώρα 11:55

O CYDRA επιστρέφει ανανεωμένος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Dragster!

Thumbnail

Οι προεργασίες για το φετινό πρωτάθλημα Dragster έχουν ξεκινήσει. Με βάση την απόφαση της Κυπριακής ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου στην πίστα Achna Speedway.

Close

To σωματείο CYDRA (Cyprus Drag Racing Association) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για ένα σωστό πρωτάθλημα μετά από χρόνια, μιας και όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για εξεύρεση διαδρομής μήκους 1000 μέτρων απέτυχαν. Για το 2022, η απόφαση είναι να ξεκινήσει πρωτάθλημα εντός της πίστας και παράλληλα να μιλά με τις Αρχές με στόχο την διοργάνωση αγώνα 400ων μέτρων σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα αφού ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία. Το πρωτάθλημα λοιπόν του 2022 θα αποτελείται από 4 αγώνες, από τους οποίους οι τρεις θα διεξαχθούν στην πίστα της Άχνας σε μήκος 200 μέτρων όπως τα διεθνή πρότυπα και ο ένας σε χώρο που είναι υπό συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδίας και πολλών φορέων. Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια για αγώνα 400 μέτρων θα στεφθεί με επιτυχία παρά τις τεράστιες απαιτήσεις που ζητούν οι διαχειριστές του χώρου από την Ομοσπονδία για την παραχώρηση του χώρου.

Τον περασμένο μήνα έγινε η Γενική Συνέλευση όπου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες τις Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή έγιναν και οι εκλογές τους Σωματείου με τον Χάρη Φαλά να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιστροφής του επίσημου πρωταθλήματος Dragster στο νησί μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μανώλης Κουλουμάς, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία αυτοκινήτου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για το αγαπημένο μας άθλημα. Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για όλους είναι πως η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου για την διοργάνωση αγώνα 400 μέτρων είναι κοινή για όλους τους εμπλεκόμενους. Για να ξεκινήσει όμως πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε 4 αγώνες και να αρχίσει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Close

 

 

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Χάρη Φαλά, μας εξήγησε την σημαντικότητα της επιστροφής του Πρωταθλήματος Dragster με σημαντικότερο σημείο την ασφάλεια των οδηγών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν μια οργανωμένη αλλά και ασφαλισμένη διοργάνωση για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

"Φίλοι της ταχύτητας και συγκεκριμένα του Drag Racing τρέχουν στους δρόμους είτε στα κατεχόμενα είτε καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα του μηχανοκίνητου για να χορτάσουν αυτό που αγαπούν. Σήμερα εμείς έχουμε σκοπό να τους φέρουμε όλους πίσω, μέσα από ένα πραγματικό παγκύπριο πρωτάθλημα, με ασφάλεια" ήταν κάποια από τα λόγια του.

Τις τελευταίες μέρες ο CYDRA βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας των τελικών κανονισμών του πρωταθλήματος τους οποίους θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα αφού εγκριθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία αυτοκινήτου. Εκείνο που διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών κανονισμών Χριστόδουλος Σούγλης, είναι πως οι κανονισμοί έχουν πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των οδηγών και την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμμετοχών τόσο σε πολιτικά όσο και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 5 Ιουνίου με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Achna Speedway σε διαδρομή 200 μέτρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ο CYDRA ενημερώνει τους οδηγούς, όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη, ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε εγγραφή στο σωματείο, ανανέωση ή έκδοση δελτίων υγείας και έκδοση αγωνιστικής άδειας από την Ομοσπονδία (για τα αγωνιστικά οχήματα).

Close

Για εγγραφή στο σωματείο CYDRA αλλά και για άλλες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο αγώνα και τις άδειες που απαιτούνται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χάρη στο τηλέφωνο 99675910 ή με τον Αυγουστή στο τηλέφωνο 96425910.