Γενικά

25 Nov, 2022 Ώρα 12:58

Ξυπνά μνήμες από το παρελθόν η ανάβαση Πισσουρίου την ερχόμενη Κυριακή

Thumbnail

Την ερχόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η ανάβαση Πισσουρίου με διοργανωτή την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η ανάβαση Πισσουρίου ξυπνά μνήμες του παρελθόντος όντας από τις συναρπαστικότερες του θεσμού. Η φετινή έκδοση έχει χαρακτηριστεί σαν «All Stars» και συμμετοχή δήλωσαν 25 οδηγοί, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στην μήκους 2,5 χιλιομέτρων διαδρομή. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή και θα συνεχιστεί με τις δυο χρονομετρημένες όπου θα αναδειχτεί και ο νικητής. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο χώρο της εκκίνησης.

Close

Δυνατά ονόματα των αγώνων αναβάσεων επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση δείχνοντας ότι ακόμα υπάρχει η δίψα για πρωταθληματικούς αγώνες.

 

Close

 

Αναμφίβολα ξεχωρίζει η συμμετοχή του τελευταίου πρωταθλητή (2021) Γιάννη Καπετάνιου ο οποίος με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VIII θα τρέξει στην κατηγορία RCE2. Θα έχει να αντιμετωπίσει τον Τουρκοκύπριο Deniz Denner με συνοδηγό τον Omer Topcu και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo VI και τους Χρίστο Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer Evo ΙΙΙ) και Νικόλα Ευγενίου (Subaru Impreza). Στην ίδια κατηγορία θα αγωνιστούν και οι Χάρης Πέρικκος με το Psaltis / ENEOS Mitsubishi Lancer Evo VII, Γιάννης Χριστοφή (Mitsubishi Colt) και Αργύρης Μπέλου (Toyota Corolla GT4).

Close

 

 

Ο Αβραάμ Αβραάμ με το Psaltis Autoparts Nissan Pulsar είναι εκ των φαβορί για τη νίκη στην κατηγορία RCE1 και αντίπαλοι του την Κυριακή θα είναι οι Γιάννος Καδής (Honda Civic), Κυριάκος Κουδούνιας (Renault Clio) και οι Νεκτάριος Γεωργίου/Κυριάκος Γεωργίου (Honda Civic). Στην RCK1 ο Λούκας Χριστοφόρου με TALEX είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στους Γιώργο Γεωργίου και Κύρο Γεωργίου, αμφότεροι με SEMOG BRAVO SPORT, αλλά και τον νεαρό Μιλτιάδη Μιλτιάδους (Speed Car Extreme), ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε αγώνα στην Κύπρο. 

 

 

Οι τελευταίοι διεκδικητές του τίτλου στην κατηγορία RCS2 το 2021 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και πάλι στην ανάβαση Πισσουρίου. Πρόκειται για τον τελευταίο πρωταθλητή Φώτο Φωτιάδη (Mitsubishi Lancer Evo III) που θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τον Δημήτρη Λάμπρου και Άλεξ Αλεξάνδρου με Mitsubishi Lancer Evo VII αλλά και τους Χρίστο Πεγιάζη με Mitsubishi Lancer Evo VIII. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξει επίσης και ο Χρίστος Πολυκάρπου με το θεαματικό Psaltis / ENEOS BMW E36 M3 αλλά και οι Ευτύχιος Τρύφωνος/Νικόλας Ψύλλος με Mitsubishi Lancer Evo VII. 

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν οι Στέλιος Κυθρεώτης (SKF Honda Civic), Μάριος Κωνσταντινίδης (VW GOLF), Γιώργος Πικκής (Ford Escort MK II)  και Ιωάννης Αυγουστή (Suzuki Ingnis). Μόλις ένας οδηγός θα τρέξει στην RC2 και αυτός είναι ο Ρογήρος Λιασίδης με συνοδηγό στο Mitsubishi Lancer Evo IX τον Λούκα Λιασίδη. 

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία ανάλλακτών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS. 

 

05 Dec, 2022 Ώρα 16:58

Στην κατηγορία EURO NASCAR PRO ανεβαίνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Την ανανέωση της συνεργασίας του με την ιταλική κοινοπραξία Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports και τη συμμετοχή του το 2023 στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, την ανώτατη κατηγορία του NASCAR EURO SERIES, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (05/12) σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. 

Close

«Η κατηγορία PRO είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν το NASCAR στις ΗΠΑ, το δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο μετά τη Formula 1» εξήγησε ο Τζιωρτζής και αποκάλυψε ότι τον προσεχή Φεβρουάριο θα μεταβεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριδα ως καλεσμένος των διοργανωτών, όπου στο πλαίσιο του αγώνα DAYTONA 500 θα έχει τις πρώτες επαφές ενόψει πιθανής συμμετοχής του σε αγώνες στις ΗΠΑ από το 2024. 

 

Close

 

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στις ΗΠΑ όμως αυτό περνάει μέσα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό είναι ο στόχος για το 2023 όμως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν εξαρτώνται όλα από τον οδηγό. Πρώτα θέλω να είμαι σταθερός σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε» είπε ο Τζιωρτζής.

Close

Στην αίθουσα προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από τη φετινή προσπάθεια του Τζιωρτζή ενώ στη συνέχεια ο ίδιος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς. 

 

 

«Ξεκινήσαμε με δύο νίκες, όπου τη μια τη χάσαμε στα χαρτιά. Ακολούθησαν τρία βάθρα και μια σίγουρη νίκη στη Ρώμη που χάθηκε επειδή ο κινητήρας είχε άλλη άποψη. Ακόμα δύο βάθρα στην Τσεχία πριν έρθει το ατύχημα που με οδήγησε στο χειρουργείο στο Βέλγιο με αποτέλεσμα ενώ διεκδικούσα το πρωτάθλημα να πέσω πέμπτος. Το ότι μπόρεσα και αγωνίστηκα στην Κροατία και πήρα άλλα δύο βάθρα και μαζί την τρίτη θέση από τον περσινό πρωταθλητή Martin Doubek για εμένα ήταν ένας άθλος.    

Ο Τζιωρτζής ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές που είχε φέτος, την πολιτεία που μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού τον στήριξε για πρώτη φορά και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη φιλοξενία.

 

 

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν εκπρόσωποι των εταιρειών που υποστήριξαν τη φετινή συμμετοχή όπως ALCO Filters, Eneos Motor Oil και Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και Daytona Raceway.