Kart

28 Mar, 2024 Ώρα 09:01

Σηκώνεται η αυλαία του ΙΑΜΕ Series Cyprus

Thumbnail

Αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα του IAME Series Cyprus, που αποτελεί φυτώριο οδηγών με τους αγώνες karting που διοργανώνει στον τόπο μας, με την ιταλική φίρμα να έχει γαλουχήσει στο παρελθόν ταλέντα όπως Verstappen, Hamilton και Alonso.     

Close

Με τη συμμετοχή 35 οδηγών σε τέσσερεις κατηγορίες, αριθμός ρεκόρ για ένα πρωτάθλημα που μετρά δύο μόλις χρόνια ζωής στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει μάλιστα είκοσι  ταλέντα από 7 μέχρι 12 ετών, το IAME Series Cyprus σηκώνει αυλαία στις 31 Μαρτίου ως ένα από τα μεγαλύτερα «φυτώρια οδηγών» του τόπου μας.  

Το όραμα των ανθρώπων της IAME στην Κύπρο είναι να καλλιεργηθεί ο υποδειγματικός, υγιής ανταγωνισμός, στοιχεία που θα επιτρέψουν -μέσα από ένα επαγγελματικό αλλά οικογενειακό περιβάλλον- να ξεπροβάλουν οι πιο χαρισματικοί οδηγοί karting της χώρας μας. 

Close

Σε ότι αφορά τεχνολογία, η IAME στην Κύπρο πρωτοπορεί και πάλι, έχοντας εντάξει στο πρωτάθλημα τον μοναδικό υδρόψυκτο κινητήρα στην κατηγορία 60cc Mini: τον X30 Waterswift, ενώ ακολούθως, υπάρχουν ο X30 Junior και ο X30 Senior, ο οποίος φημίζεται για τη δύναμη και την αξιοπιστία του, που τον έχει καθιερώσει από το 2006 μέχρι σήμερα.

 

Close

 

Στην κορυφή βρίσκεται το καμάρι της IAME, ο πρωτοποριακός X30 Supershifter, των 175cc, ο οποίος είναι ο μοναδικός στο είδος του και διαθέτει ακόμη και starter για την διευκόλυνση του οδηγού.   

Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι πως το IAME Series Cyprus, αποτελεί «Mono Brand», που σημαίνει ότι οι οδηγοί της κάθε κατηγορίας αγωνίζονται με τον ίδιο κινητήρα, εφόσον στόχος των ανθρώπων της ΙΑΜΕ είναι να προωθούν ένα πρωτάθλημα με ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Για το 2024 θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, και ξεκινώντας να πούμε πως στη θέση του αλυτάρχη θα είναι ο κύριος Στέλιος Καγιάφας ο οποίος διακρίνεται από την πολύχρονη εμπειρία του στους αγώνες karting. Ο ίδιος βρίσκεται στο χώρο από το 1996 και η συμβολή του θα είναι πολύτιμη έτσι ώστε να διατηρηθεί ο υγιής ανταγωνισμός και ο επαγγελματισμός στους αγώνες. Επίσης, υπεύθυνοι για το scrutineering θα είναι ο κύριος Πανίκος Πολυκάρπου και ο κύριος Μόδεστος Αργυρού.

 

 

Να αναφέρουμε ότι φέτος, τα αποτελέσματα του κάθε αγώνα θα ανεβαίνουν online στο application της mylaps, την ίδια κιόλας μέρα του αγώνα, ενώ εφόσον υπάρχει μεγάλη κατανόηση από τους ιδρυτές του IAME Series Cyprus αναφορικά με το μεγάλο κόστος που επιβαρύνει τον κάθε οδηγό που λαμβάνει μέρος στους αγώνες, οι ίδιοι αποφάσισαν για το 2024, πέρα από την απονομή κυπέλλων στο βάθρο, οι πρώτοι τρεις της κάθε κατηγορίας να παραλαμβάνουν επίσης και ένα χρηματικό voucher (50 ευρώ για τον πρώτο, 30 για τον δεύτερο και 10 για τον τρίτο) έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορούν οι οδηγοί να συντηρούν τους κινητήρες τους με μειωμένο κόστος. 

Επιπρόσθετα, στο τέλος του πρωταθλήματος, ο πρωταθλητής της κάθε κατηγορίας θα λαμβάνει ως βραβείο ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή (αξίας 1200 ευρώ) στο iwf24-iame warrior final, τον τελικό δηλαδή που θα διεξαχθεί μεταξύ 4 και 9 Νοεμβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Κλείνοντας, να πούμε πως το πρωτάθλημα του 2024 ξεκινά στις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει 6 αγώνες, με την ολοκλήρωση του να γίνεται στις 6 Οκτωβρίου. 

 

28 Mar, 2024 Ώρα 08:19

H ΙΑΜΕ ανέδειξε ταλέντα όπως οι Verstappen, Hamilton και Alonso

Thumbnail

Οι πιο πάνω θρύλοι της Formula 1 έκαναν τα πρώτα τους βήματα με κινητήρες karting από την ιταλική IAME, οι οποία βάζει τώρα γερά θεμέλια και στην Κύπρο, χάρη στους Αλέξη και Αντρέα Χριστοδουλίδη, με στόχο την ανάδειξη των ταλέντων του δικού μας τόπου.

Close

Το karting είναι η βάση που οδηγεί στο στερέωμα των αγώνων αυτοκινήτου, τη Formula 1 δηλαδή, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των πιλότων της ξεκίνησε από το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον των αγώνων αυτού του είδους.  

Senna, Schumacher, Alonso, Vettel, Hamilton και Verstappen, για να αναφέρουμε μόνο αυτούς που έγραψαν ιστορία στις πίστες του πλανήτη τα τελευταία 40 χρόνια, δεν θα έφταναν εκεί όπου έφτασαν εάν δεν μάθαιναν την τέχνη τους στο karting.

Close

Το όνομα IAME είναι συνυφασμένο με τους αγώνες karting, έχοντας κατακτήσει 25 παγκόσμιους τίτλους, με ηχηρά ονόματα όπως Alonso, Hamilton και Verstappen να αναδεικνύονται θριαμβευτές με τους κινητήρες της. 

H Italian American Motor Engineering, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, ξεκίνησε την πορεία της στις πίστες το 1968 και σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητήρων kart στον κόσμο, έχοντας κάτω από την ομπρέλα της τα brands Komet, Sirio και Parilla. 

Στην Κύπρο η IAME βρήκε ένα σπιτικό χάρη στους Αντρέα και Αλέξη Χριστοδουλίδη οι οποίοι, οδηγούμενοι από την αγάπη και το πάθος τους για το αγώνισμα (ένα πάθος που ξεκίνησε για τους ίδιους πριν από 20 χρόνια), ιδρύσαν το 2022 το IAME Series Cyprus. 

Close

 

Ο Αντρέας Χριστοδουλίδης, πρεσβευτής της IAME στην Κύπρο, στο εργοστάσιο της ΙΑΜΕ στην Ιταλία, μαζί με τον θρυλικό πιλότο της Formula 1 Fernando Alonso.

 

Το όραμα των ιδρυτών της οικογένειας IAME στην Κύπρο είναι ο υποδειγματικός, υγιής ανταγωνισμός και ο επαγγελματισμός του επιπέδου της Ιταλίας, με στόχο τη γαλούχηση, την ανάπτυξη και προώθηση των ταλέντων του τόπου μας.   

Και μιας και μιλάμε για ανάπτυξη, να πούμε ότι σε διάστημα δύο μόλις ετών το IAME Series Cyprus προσέλκυσε 35 οδηγούς, με δημοφιλέστερες κατηγορίες αυτήν των Rookies και τη Mini, όπου συμμετέχουν 20 συνολικά ταλέντα, από 7 μέχρι 12 ετών. Γεγονός που υπογραμμίζει πως η οικογένεια της IAME στην Κύπρο αποτελεί φυτώριο για τους αγώνες karting στην Κύπρο. 

Σε ότι αφορά τεχνολογία, η IAME στην Κύπρο πρωτοπορεί και πάλι, έχοντας εντάξει στο πρωτάθλημα τον μοναδικό υδρόψυκτο κινητήρα στην κατηγορία 60cc Mini: τον X30 Waterswift. Ακολούθως, υπάρχουν ο X30 Junior και ο X30 Senior, ο οποίος φημίζεται για τη δύναμη και την αξιοπιστία του που τον έχει καθιερώσει από το 2006 μέχρι σήμερα, ενώ στην κορυφή βρίσκεται το καμάρι της IAME, ο πρωτοποριακός X30 Supershifter, των 175cc, ο οποίος είναι ο μοναδικός στο είδος του και διαθέτει ακόμη και starter για την διευκόλυνση του οδηγού.

 

O Αλέξης Χριστοδουλίδης αποτελεί σήμερα τα μάτια, τα αυτιά και τα χέρια της IAME στον τόπο μας και οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη γαλούχηση νέων ταλέντων.

 

Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι πως το IAME Series Cyprus αποτελεί «Mono Brand», που σημαίνει ότι οι οδηγοί της κάθε κατηγορίας αγωνίζονται με τον ίδιο κινητήρα, με τους ανθρώπους της ΙΑΜΕ να προωθούν ένα πρωτάθλημα με ίσες ευκαιρίες για όλους. 

Στην τελική, αυτό που πρέπει να αναδεικνύεται μέσα από ένα πρωτάθλημα, δεν είναι η διαφορετικότητα στην τεχνολογία αλλά το χάρισμα του κάθε οδηγού και αυτό είναι που θέλει να προωθήσει η οικογένεια της IAME στον τόπο μας, με στόχο να αναδείξει τους δικούς της Alonso, Hamilton και Verstappen.

Κλείνοντας, να πούμε πως το πρωτάθλημα του 2024 ξεκινά στις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει 6 αγώνες, με την ολοκλήρωση του να γίνεται στις 6 Οκτωβρίου.