Moto

16 Jun, 2019 Ώρα 20:48

MotoGP2019, Montmelo: Όλα κρίθηκαν στην αρχή!

Thumbnail

Ο Αγώνας της μεγάλης κατηγορίας – σε θερμοκρασίες ασφάλτου πάνω από 50ο C – στην πίστα του Montmelo, κρίθηκε εν πολλοίς στην αρχή. Ένα λάθος του Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ καλά τον Αγώνα, οδήγησε σε πτώση τους Vinales, Rossi και Dovizioso.

Close

Ένα λάθος που άφησε μόνο πρώτο τον Marc Marquez, ο οποίος χωρίς καμμία πίεση και με καθαρή πίστα μπροστά του, απλά μεγάλωνε τη διαφορά του. Ένα λάθος το οποίο δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο του Andrea Dovizioso στη μάχη για τον Τίτλο, ειδικά μιας και ακολουθούν πίστες στις οποίες ο Marc είχε πάρει τη νίκη πέρυσι. Ο Marc Marquez δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Κράτησε έναν ρυθμό στο 1:40 και μεγάλωνε τη διαφορά του, τερματίζοντας 2,5’’ μπροστά από τον δεύτερο. Πίσω του έγινε ωραία μάχη, με τον Fabio Quartararo να παίρνει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία. Ο Γάλλος ήταν εντυπωσιακός, αλλά έχασε πολύ στην αρχή του Αγώνα κι εκεί χάθηκε και η ευκαιρία του να μείνει κοντά στην Honda του Marc.

 

Close

 

Από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό όμως, οι χρόνοι του ήταν εξαιρετικοί. Μάλιστα στον 18ο (από τους 24) γύρο έκανε και το καλύτερό του πέρασμα! Άντεξε μέχρι το τέλος στην καυτή άσφαλτο του Montmelo και παρά το ότι πριν 10 ημέρες είχε κάνει εγχείριση για arm-pump, πήρε το βάθρο.Τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές είχαμε στις τρεις πρώτες θέσεις, με τον Danilo Petrucci να ανεβαίνει για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix στο βάθρο των νικητών. Ο Ιταλός κυνήγησε και ήθελε τη 2η θέση, ωστόσο βρήκε μπροστά του έναν εξαιρετικό Quartararo, που ανέβασε το ρυθμό του όταν έπρεπε για να κάνει διαφορά και να την κρατήσει μέχρι το τέλος. Πάντως ο Petrucci ήταν ικανοποιημένος, μιας και ξέρει ότι και αυτή του η εμφάνιση φέρνει ακόμα πιο κοντά ένα νέο συμβόλαιο με τους κόκκινους για το 2020.

Close

Η τέταρτη διαφορετική μοτοσυκλέτα στις πρώτες θέσεις, ήταν η Suzuki του Alex Rins, ο οποίος αν απέφευγε τα λάθη θα μπορούσε να είχε βρεθεί στο βάθρο. Θέση στην πεντάδα πήρε ο Jack Miller, σε έναν Αγώνα με πολλές πτώσεις και μόλις τους 13 από τους 24 οδηγούς να τερματίζουν.

Tags
25 Jun, 2025 Ώρα 10:19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά του MotoGP™ από την Liberty Media

Thumbnail

Η έγκριση ήταν η τελευταία εκκρεμής προϋπόθεση για τη συμφωνία, επιβεβαιώνοντας ένα νέο κεφάλαιο για το MotoGP™, το πιο συναρπαστικό άθλημα στον κόσμο

Close

Η Liberty Media Corporation έλαβε σήμερα άνευ όρων έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ολοκληρώσει την εξαγορά της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP™, αλλά και του WorldSBK. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται πλέον το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου 2025, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή στο άθλημα.

Το MotoGP ήδη εξελίσσεται για να ξεκλειδώσει το πλήρες δυναμικό του πιο συναρπαστικού αθλήματος στον κόσμο, απολαμβάνοντας ρεκόρ προσέλευσης, νέες πίστες και αυξανόμενο κοινό. Η Liberty Media θα αξιοποιήσει πλέον την τεχνογνωσία της για να ενισχύσει περαιτέρω τη βάση των φιλάθλων του MotoGP και να αναπτύξει το άθλημα παγκόσμια και εμπορικά.

Close

 

 

Ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna από το 1998, θα συνεχίσει να διευθύνει το MotoGP μαζί με την ομάδα διοίκησής του.

«Η σημερινή έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί την τελική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του MotoGP από την Liberty. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινά επίσημα η συνεργασία της Liberty με τον Carmelo και την εξαιρετική του διοικητική ομάδα», δήλωσε ο Derek Chang, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media.

«Το MotoGP είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό εξέχων αθλητικό περιουσιακό στοιχείο, με απίστευτους αγώνες, παθιασμένους φιλάθλους και ισχυρό χρηματοοικονομικό προφίλ. Πιστεύουμε ότι το άθλημα και η μάρκα έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, τις οποίες θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε εμβαθύνοντας τη σχέση με τους βασικούς φιλάθλους και επεκτείνοντάς το σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συναλλαγή. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει το ακόμη πιο φωτεινό μέλλον που περιμένει το MotoGP», δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP.

Close
«Το MotoGP είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα στον κόσμο και ανυπομονούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή του και να επεκτείνουμε την εμβέλειά του σε ακόμη περισσότερους φιλάθλους παγκοσμίως. Η Liberty είναι ο καλύτερος δυνατός συνεργάτης για το άθλημά μας και ολόκληρη την κοινότητα του MotoGP και είμαστε ενθουσιασμένοι στο να δημιουργήσουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους φιλάθλους μας, τους εμπορικούς εταίρους και όλους όσους συμμετέχουν στους αγώνες».

Η Liberty Media θα αποκτήσει το 84% της Dorna Sports, κατόχου των δικαιωμάτων του MotoGP, με τη διοίκηση του MotoGP να διατηρεί το 16% της επιχείρησης.

Η Liberty Media Corporation δραστηριοποιείται και διατηρεί συμφέροντα σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Formula 1 και Quint, του μεριδίου της στην Live Nation, καθώς και άλλων μειοψηφικών επενδύσεων.

Εμείς να σχολιάσουμε ότι όλο το #motogpworldpaddock έχει δει με θετική διάθεση αυτήν την εξαγορά που αναμένεται να προωθήσει ακόμη περισσότερο το συναρπαστικότερο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.