Moto

09 Aug, 2022 Ώρα 10:43

Σπουδαία νίκη της Honda στον 8ωρο αγώνα της Suzuka

Thumbnail

Η Honda ήταν η μεγάλη κερδισμένη του θρυλικού 8ωρου αγώνα της Suzuka στην Ιαπωνία. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής Μοτοσικλετών της FIM και αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς, ιδιαίτερα για τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Close

Σπουδαία νίκη στον διάσημο αγώνα της Ιαπωνίας κατάφερε να πετύχει η ομάδα της Honda. Η Team HRC, με αναβάτες τους Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi και Iker Lecuona κυριάρχησε στη διάρκεια του αγώνα έχοντας εξαιρετικό ρυθμό από την αρχή. Παρόλα αυτά δεν έλειψαν τα δράματα καθώς στο τέλος του αγώνα είχαμε ένα μεγάλο ατύχημα για την ομάδα της Yamaha που ουσιαστικά έδωσε ανάσα στην ομάδα της Honda για να φτάσει τελικά στην άνετη νίκη.

 

Close

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki με τους Jonathan Rea, Alex Lowes και Leon Haslam, οι οποίοι είχαν πολλές ατυχίες, αλλά και αρκετά λάθη χάνοντας τελικά τη νίκη. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα Suzuki Yoshimura SERT η οποία αγωνίστηκε με δύο αναβάτες, τους Gregg Black και Kazuki Watanabe καθώς ο Sylvain Guintoli τραυματίστηκε στις δοκιμές. Στη βαθμολογία πρώτη παραμένει η ομάδα της Suzuki, με δεύτερη την ομάδα της Honda FCC TSR και 3η την ομάδα YART της Yamaha.

Close

Αποτελέσματα 8H Suzuka

Στιγμιότυπα από τον αγώνα Suzuka 8H.

 

06 Jun, 2025 Ώρα 10:59

BMU ECRR: Ο Ανδρέας Ιακώβου εκπροσωπεί την Κύπρο στην Ουγγαρία!

Thumbnail

Ο ταλαντούχος Κύπριος αναβάτης Ανδρέας Ιακώβου ετοιμάζεται να γράψει τη δική του ιστορία, καθώς στις 14 και 15 Ιουνίου 2025 θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στον διεθνή αγώνα ταχύτητας του BMU Europe RR Championship στο Pannonia Ring στην Ουγγαρία.

Close

 

 

Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στα πρωταθλήματα Ελλάδας και Κύπρου, ο Ανδρέας κάνει το μεγάλο άλμα στο διεθνές προσκήνιο, αγωνιζόμενος σε μία από τις πιο απαιτητικές πίστες της Κεντρικής Ευρώπης. Στόχος του είναι να αποδείξει πως το κυπριακό πάθος για τις μοτοσυκλέτες δεν γνωρίζει σύνορα.

 

Close

 

Η Κύπρος θα έχει δυναμική και υπερήφανη παρουσία στον αγώνα του εξωτερικού, με έναν αθλητή που μάχεται καθημερινά για να ξεπερνά όρια και να φτάσει στην κορυφή. Ο Ανδρέας Ιακώβου δεν πάει απλώς για συμμετοχή – πάει για διάκριση, πάει για την ιστορία.

 

 

Μέσω του άρθρου μας ο Ανδρέας θέλει να πεί ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς που στέκονται δίπλα του σε αυτή την απαιτητική αλλά όμορφη διαδρομή: FX Career.eu, LEFIMOL, Machallekides Gym, Most Hated Kids, Car Tattoo, Liassides Physio, SP Moto Sport, Seamoss.cy και STS Events. Χωρίς τη δική τους πολύτιμη στήριξη, το ταξίδι αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Είναι όλοι μέρος αυτής της προσπάθειας – μέρος της ιστορίας που γράφεται!

Και εμείς με τη σειρά μας του ευχόμαστε τα καλύτερα!

 

 

Σχετικά με το BMU European Road Racing Championship

Το BMU European Road Racing Championship (BMU ECRR) είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου που διοργανώνει η Balkan Motorcycle Union – μια περιφερειακή ένωση της FIM Europe, μελών των Βαλκανίων (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία, Μολδαβία, Β. Μακεδονία, Κύπρος, Βοσνία‑Ερζεγοβίνη) 

  • Το BMU ECRR πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι ανοιχτό τόσο σε μεμονωμένους αναβάτες όσο και σε εθνικές ομάδες 
  • Περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες μοτοσυκλετών (όπως 125 SP, Moto3, Supersport 300, SuperStock 600/1000, Superbike, Formula 600 & 1000, R7 και ειδικά «Moto‑Classic») σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIM Europe 
  • Προσφέρει πλατφόρμα για ερασιτεχνικούς/ημιεπαγγελματικούς αναβάτες στα Βαλκάνια να ανταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Σχεδιάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIM Europe και λειτουργεί παράλληλα με τοπικά πρωταθλήματα (π.χ. Ελληνικό).