Moto

15 Jan, 2020 Ώρα 09:42

Τέταρτος αγώνας του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Motocross 2019/2020

Thumbnail

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου διεξάγετε στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά ο τέταρτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. 

Close

Στο αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας από την κατηγορία ΜΧ1, ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος στη βαθμολογία Χρίστος Τσαγγαράς θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα ούτως ώστε να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του. Οι 15 και 17 βαθμοί που έχει έναντι του δεύτερου Χρύσανθου Γεωργίου και του τρίτου Μιχάλη Πάμπουκκα του δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, όμως οι δυο αντίπαλοι του έδειξαν πολύ δυνατοί τη φετινή σεζόν και έχουν τα φόντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο Άριστος Γεωργίου έχει το απόλυτο στη σεζόν μέχρι στιγμής (150 βαθμοί) και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη και στην Ποταμιά. Χρίστος Κημήτρη, Γιώργος Βαρνάβα και Γιώργος Παουλλής είναι μερικοί από τους αναβάτες που αναμένεται να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο και γιατί όχι και αυτή τη νίκη.

Close

Στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, η ανοδική πορεία του Αριστόδημου Έλληνα τον επιβραβεύει μέχρι στιγμής με την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Όντας πρωτοπόρος στη βαθμολογία με 147 βαθμούς, θέλει τη νίκη που θα του δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Παντελής Αντωνίου είναι δεύτερος στη βαθμολογία με 135 βαθμούς. Είναι όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα στην κατηγορία ο κυριότερος αντίπαλος του Έλληνα και στην Ποταμιά θα επιδιώξει να επαναλάβει το αποτέλεσμα της πρεμιέρας όπου στην ίδια πίστα ήταν ο νικητής.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία MX3 OVER. Κέρδισε και τους τρείς αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον σταματήσει. Θέση στο βάθρο αναμένετε να διεκδικήσουν οι Γιώργος Σιδερένιος, Σπύρος Ηλία και Άρης Κωνσταντίνου, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι υποτιμούνται και οι υπόλοιποι αναβάτες.

Close

Στην κατηγορία ΜΧ65, τα νεαρά ταλέντα αναμένετε να έχουν τις δικές τους ξεχωριστές μάχες. Χριστόφορος Κάρυος, Χρήστος Κλεόπα, Λούκας Σοφοκλέους, Χρίστος Δημητρίου και Γιώργος Δημητρίου είναι οι νεαροί που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στην κατηγορία.

Τέλος, στην κατηγορία MX OPEN FREE ο Mustafa Sitki Dersev είναι ο πρωτοπόρος με 125 βαθμούς και έχει σαν στόχο να αποσπαστεί περεταίρω στη βαθμολογία. Δυνατοί αντίπαλοι αναμένετε να είναι για ακόμα ένα αγώνα οι Μιχάλης Αριστείδου, Αντρέας Στεφάνου, Mehmet Tan και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Mehmet Altan.

Ο αγώνας της Κυριακής αναμένετε να ξεκινήσει στις 9:30 με τα δοκιμαστικά και ακολούθως θα συνεχιστεί με τα δυο σκέλη όλων των κατηγοριών. Με το πέρας της αγωνιστικής δράσης θα γίνουν οι απονομές των επάθλων στους νικητές των κατηγοριών.  

Tags
21 Jan, 2020 Ώρα 21:32

Ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης νικητής του Rally Dakar

Thumbnail

Οκτώ χρόνια μετά την επιστροφή της επίσημης ομάδας του HRC στο πιο σκληρό ράλι του κόσμου, ο αναβάτης της Honda, Ricky Brabec, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας κυριαρχήσει από την αρχή έως και την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Close

_

 

Close

O πρώτος Αμερικανός που κέρδισε το Dakar

Με τη νίκη αυτή, ο Ricky Brabec (Hesperia, Καλιφόρνια, ΗΠΑ) έγινε ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης που κερδίζει το Dakar Rally. Ο αναβάτης της Honda, ο οποίος στη φετινή εκδοχή του Dakar Rally κατέκτησε τη νίκη σε δύο ειδικές διαδρομές, ουδέποτε έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από την τρίτη ειδική και μετά.

Close

O φετινός αγώνας κάλυψε περίπου 5.000 χιλιόμετρα χρονομετρημένων ειδικών διαδρομών σε μία συνολική διαδρομή 7.800 χιλιομέτρων, όπου, εκτός από τις δύο νίκες του Brabec στις ειδικές 3 και 5, πρέπει να προσθέσει κανείς τόσο εκείνες των José Ignacio Cornejo (ειδικές 4 και 12), Kevin Benavides (ειδική 7) και Joan Barreda (ειδικά 10), όσο και τις πολλές κορυφαίες επιδόσεις στις ενδιάμεσες χρονομετρήσεις, οι οποίες χάρισαν στην ομάδα της Honda τις θέσεις 1 και 2 στις ειδικές 3 και 10.

_

 

 Έξι νίκες στο Dakar

Αυτή ήταν η έκτη επικράτηση της Honda στο Dakar Rally, μετά τις πέντε νίκες της στην Αφρική, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη έλαβε χώρα πριν 31 χρόνια: Οι προηγούμενοι νικητές ήταν, το 1982, 1986 και 1987, ο Cyril Neveu, το 1988 ο Edi Orioli και το 1989 ο Gilles Lalay.

Το 2013, η Honda επέστρεψε στο Dakar Rally ύστερα από 23 χρόνια απουσίας. Κατά τη διάρκεια της οκταετίας αυτής, η ομάδα του HRC βρέθηκε στο βάθρο των νικητών δύο φορές. Και συγκεκριμένα, στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Paulo Gonçalves το 2015 και τρία χρόνια αργότερα (2018), στην ίδια θέση, με τον Kevin Benavides.