Rally

16 Oct, 2020 Ώρα 17:30

Δυναμική παρουσία της εταιρείας Psaltis Autoparts στο φετινό Ράλι Κύπρος

Thumbnail

Με μια δυναμική παρουσία σε επίπεδο υποστήριξης τόσο του ίδιου του αγώνα όσο και οδηγών, η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά συμμετέχει ενεργά στον Εθνικό μας αγώνα. 

Το Ράλι Κύπρος 2020, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και ο τέταρτος και πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. 

Close

Ο αγώνας περιλαμβάνει συνολικά έντεκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κατά 97% είναι χωμάτινες. Έξι διαδρομές θα γίνουν το Σάββατο (17/10) και πέντε την Κυριακή (18/10). Η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park στη Λευκωσία χωρίς όμως την παρουσία θεατών.

Οι διαδρομές του Σαββάτου θα διεξαχθούν δυτικά της επαρχίας Λευκωσίας στους πρόποδες του Τροόδους και είναι οι Thomason Machinery Άγιος Επιφάνιος, Sigan Ξυλιάτος και Anco Ασίνου, με δύο περάσματα, πρωί και μεσημέρι. Οι Κυριακάτικες διαδρομές είναι οι Cablenet Λεύκαρα και Smartway Αναλυόντας, που επίσης θα γίνουν δύο φορές.

Close

 

 

H τελευταία διαδρομή του αγώνα, η οποία είναι η Psaltis Autoparts / Eneos Super Special Stage, θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speedway την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00 ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές των νικητών. Ένας χώρος ο οποίος θα είναι ανοικτός για το κοινό από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα με διάφορες δραστηριότητες για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως μοτοσικλέτα, Time Attack και Drift. Παράλληλα, η εταιρεία Psaltis Autoparts / Eneos θα μοιράζει δώρα στους παρευρισκομένους. Πάντα σύμφωνα με τα  μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού που προνοούνται στα σχετικά πρωτόκολλα.

Στη λίστα συμμετοχών του φετινού Ράλι Κύπρος βρίσκονται 24 συνολικά πληρώματα, τρία εκ των οποίων προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Σημαιοφόρος θα είναι ο πολυνίκης του θεσμού Nasser Al Attiyah με την αφρόκρεμα του Κυπριακού μηχανοκίνητου αθλητισμού να τον ακολουθεί με στόχο τη διάκριση. Μαζί τους και τα τέσσερα πληρώματα που υποστηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Γιάγκου / Παναγιώτη Κυριάκου με το Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5, Κώστα Ζήνωνος / Φάνο Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5, τους Πανίκο Πολυκάρπου / Κωνσταντίνο Σιάλο με το Comline Mitsubishi Lancer Evo IX και τους Χρυσόστομο Παντελή / Θωμά Θεοφάνους με το Psaltis Autoparts Ford Fiesta 1.6.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS είναι ο κύριος χορηγός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020 

30 Oct, 2020 Ώρα 14:59

Δύο πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Psaltis Autoparts στο βάθρο του Ράλι Κύπρος

Thumbnail

Στο φετινό Ράλι Κύπρος γράφτηκε ακόμα μια πετυχημένη σελίδα για τα πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και ENEOS Motor Oil. Το Ράλι Κύπρος 2020 ήταν ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και ο τέταρτος και πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS είναι ο κύριος χορηγός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020.

Close

 

 

Μεγάλος νικητής ο Καταρινός πρωταθλητής Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Matthew Baumel στο τιμόνι ενός VW Polo ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Κύπρος για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Οι Παναγιώτη Γιάγκου και Παναγιώτη Κυριάκου με Hyundai i20 R5, μια συμμετοχή που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts, κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου παίρνοντας συνάμα και μια σημαντική πρωτοπορία στη μάχη για το φετινό τίτλο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Παράλληλα, πήραν και το έπαθλο «Λώρης Έλληνας» που δόθηκε στο πρώτο κυπριακό πλήρωμα, προς τιμή του πρώτου νικητή του Ράλι Κύπρος το 1970. Την τρίτη θέση κατέλαβε ακόμα ένα πλήρωμα που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts / Exide. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους και Κώστα Παύλου με το Mitsubishi Lancer Evo IX που, παρά το άσχημο ξεκίνημα την πρώτη μέρα, κατάφεραν στη συνέχεια να οδηγήσουν γρήγορα και να βρεθούν στο βάθρο. Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης αλλά – το σημαντικότερο – στην πρώτη θέση μεταξύ των πληρωμάτων με αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς τερμάτισαν οι Χρυσόστομος Παντελή και Θωμάς Θεοφάνους με το Ford Fiesta 1.6. Θέση που τους τοποθετεί και στην πρωτοπορία της δικίνητης κατηγορίας για το κυπριακό πρωτάθλημα.

Close

 

 

Στον αγώνα πήραν εκκίνηση 21 πληρώματα, 13 εκ των οποίων ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα. Αξιοποιώντας τον κανονισμό Rally2, πέντε από όσους εγκατέλειψαν, επέστρεψαν την Κυριακή για να τερματίσουν τελικά 16 αυτοκίνητα.

 

 

Με την ευκαιρία αυτή η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά συγχαίρει όλους τους διαγωνιζομένους και ιδιαίτερα τα πληρώματα που διακρίθηκαν στον Εθνικό μας αγώνα.

Επόμενος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil θα είναι το Ράλι Γύρος της Κύπρου που θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου με έδρα τη Λευκωσία.