Rally

30 Oct, 2020 Ώρα 14:59

Δύο πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Psaltis Autoparts στο βάθρο του Ράλι Κύπρος

Thumbnail

Στο φετινό Ράλι Κύπρος γράφτηκε ακόμα μια πετυχημένη σελίδα για τα πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και ENEOS Motor Oil. Το Ράλι Κύπρος 2020 ήταν ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και ο τέταρτος και πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS είναι ο κύριος χορηγός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020.

Close

 

 

Μεγάλος νικητής ο Καταρινός πρωταθλητής Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Matthew Baumel στο τιμόνι ενός VW Polo ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Κύπρος για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Οι Παναγιώτη Γιάγκου και Παναγιώτη Κυριάκου με Hyundai i20 R5, μια συμμετοχή που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts, κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου παίρνοντας συνάμα και μια σημαντική πρωτοπορία στη μάχη για το φετινό τίτλο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Παράλληλα, πήραν και το έπαθλο «Λώρης Έλληνας» που δόθηκε στο πρώτο κυπριακό πλήρωμα, προς τιμή του πρώτου νικητή του Ράλι Κύπρος το 1970. Την τρίτη θέση κατέλαβε ακόμα ένα πλήρωμα που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts / Exide. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους και Κώστα Παύλου με το Mitsubishi Lancer Evo IX που, παρά το άσχημο ξεκίνημα την πρώτη μέρα, κατάφεραν στη συνέχεια να οδηγήσουν γρήγορα και να βρεθούν στο βάθρο. Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης αλλά – το σημαντικότερο – στην πρώτη θέση μεταξύ των πληρωμάτων με αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς τερμάτισαν οι Χρυσόστομος Παντελή και Θωμάς Θεοφάνους με το Ford Fiesta 1.6. Θέση που τους τοποθετεί και στην πρωτοπορία της δικίνητης κατηγορίας για το κυπριακό πρωτάθλημα.

Close

 

 

Στον αγώνα πήραν εκκίνηση 21 πληρώματα, 13 εκ των οποίων ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα. Αξιοποιώντας τον κανονισμό Rally2, πέντε από όσους εγκατέλειψαν, επέστρεψαν την Κυριακή για να τερματίσουν τελικά 16 αυτοκίνητα.

 

 

Με την ευκαιρία αυτή η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά συγχαίρει όλους τους διαγωνιζομένους και ιδιαίτερα τα πληρώματα που διακρίθηκαν στον Εθνικό μας αγώνα.

Επόμενος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil θα είναι το Ράλι Γύρος της Κύπρου που θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου με έδρα τη Λευκωσία.

18 Nov, 2020 Ώρα 11:45

Στην κόψη του ξυραφιού το πρωτάθλημα ράλι by Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου να ανεβαίνουν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου ο έκτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil 2020. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Τα 21 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή είχαν να αντιμετωπίσουν δέκα ειδικές διαδρομές (πέντε επαναλαμβανόμενες), τρείς το Σάββατο και δύο την Κυριακή.

Close

 

 

Το πλήρωμα του Volkswagen Polo GTI R5 ήταν ασυναγώνιστο στις έξι ειδικές διαδρομές του Σαββάτου αποκτώντας ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Την Κυριακή έριξαν ρυθμούς εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη διαφορά που έκτισαν από την πρώτη μέρα και με σωστή διαχείριση κατάφεραν να φτάσουν στην νίκη. Κέρδισαν επίσης και μια από τις τέσσερις ειδικές της μέρας. Με αυτό τον τρόπο επισφράγισαν τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους η οποία τους διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και σε απόσταση αναπνοής από τους πρωτοπόρους.

 

Close

 

Οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου με το Citroen DS3 R5 κατάφεραν μετά από δυνατές μάχες με τους Γιάγκου-Κυριάκου να ολοκληρώσουν τον αγώνα στη δεύτερη θέση γενικής, ενώ οι Γιάγκου-Κυριάκου με Hyundai i20 R5 συμβιβάστηκαν τελικά με την τρίτη θέση. Ένα αποτέλεσμα που τους κρατά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Χριστοδούλου και Ξενοφώντος με το Subaru Impreza Sti έκαναν ένα εξαιρετικό αγώνα και κατάφεραν να τερματίσουν στην τέταρτη θέση οι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2. Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκαν ο Παφίτης/ Βασιλείου με Mitsubishi Lancer Evo 9 και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Πετρίδης/Ανδρονίκου με Mitsubishi Lancer EVO9.

 

 

Μεγάλοι νικητές στη δικίνητη κατηγορία αναδείχθηκαν οι Χρυσόστομος Παντελή και Θωμάς Θεοφάνους με Ford Fiesta. Το πλήρωμα αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση το Σάββατο και την Κυριακή χωρίς να πάρουν περιττά ρίσκα έλεγξαν το ρυθμό πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Τανούσης-Χριστοδούλου με Toyota Yaris οι οποίοι κέρδισαν παράλληλα και την δεύτερη θέση στην κατηγορία RC4. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την πρώτη μέρα και επέστρεψαν την Κυριακή υπό το καθεστώς Rally 2. Στις δύο τελευταίες θέσεις τερμάτισε το μικτό πλήρωμα των Κώστα Μιχαηλίδη/Λευτέρη Λαού με Subaru Impreza Sti και το αρχάριο πλήρωμα των Νίκου και Στέφανου Μάρκου με Suzuki Vitara.

 

 

Από τα 21 πληρώματα που πήραν εκκίνηση κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τα 12. Επόμενος σταθμός για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι το Ράλι Αφροδίτης που είναι  προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12-13 Δεκεμβρίου.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.