Rally

13 Sep, 2021 Ώρα 10:16

EKO Ράλι Ακρόπολις: O Kalle Rovanpera στο ψηλότερο σκαλί

Thumbnail

Οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο WRC και την πρώτη στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με τον Φινλανδό να γίνεται ο νεότερος σε ηλικία οδηγός που κερδίζει τον εθνικό αγώνα της Ελλάδας. Η νίκη τους ήταν πεντακάθαρη καθώς και στις τρεις μέρες του αγώνα ήταν οι ταχύτεροι και οι πιο σταθεροί και δίκαια επικράτησαν του ανταγωνισμού. Μάλιστα πήραν και τους βαθμούς της Power Stage. 

Close

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) που κέρδισαν μια ειδική από τις τρεις σημερινές και στην τρίτη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC). 

Ένα ακόμη Hyundai βρέθηκε στην 4η θέση με τους Dani Sordo-Candido Carrera εμπρός από τους Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford FIesta WRC).

Close

Ακολούθησαν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC) που κατάφεραν μόλις στην τελευταία ειδική του αγώνα με περάσουν εμπρός από τους Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford Fiesta WRC), ενώ στην 8η θέση βρέθηκαν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC).

Πίσω τους τερμάτισαν οι νικητές της κατηγορίας WRC2 οι Andreas Mikkelsen-Elliott Edmondson (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo), που κέρδισαν τελικά την “εσωτερική” μάχη της κατηγορίας από τους ομόσταυλούς τους Marco Bulacia-Marcelo Der Ohannessian (Toksport, Skoda Fabia Rally2 evo).

Close

Στο WRC 3, νικητές αναδείχθηκαν οι Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (Skoda Fabia Evo) αφού αποκλείστηκαν οι Γάλλοι Yohan Rossel-Alexandre Coria (Citroen C3 Rally2) καθώς στον τελικό τεχνικό έλεγχο το βάρος του μπροστινού υποπλαισίου του Citroen C3 μετρήθηκε στα 12950 γρ. – το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος με ανοχή είναι 12857,25 γρ.

 

 

Ένα μεγάλο μπράβο στα δικά μας παιδιά που έκαναν αξιόλογες προσπάθειες στον αγώνα της Ελλάδας. Οι Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου βρέθηκαν στην 18 θέση της γενικής κατάταξης. Οι Πέτρος Παντελή - Πάμπος Λαός στην 25η και Λούης Παπαγεωργίου - Βασίλειος Κουγιάς στην 42η. O Αλέξανδρος Τσουλόφτας λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος με το αυτοκίνητο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

 

17 Sep, 2021 Ώρα 15:55

Το Ράλλυ Κύπρος επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας

Thumbnail

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει στην Πλατεία Ελευθερίας με την οποία είχε συνδεθεί άρρηκτα, ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’90, καθώς από εκεί, στην καρδιά της πρωτεύουσας, δινόταν η εκκίνηση, ενώ εκεί φιλοξενείτο και η τελετή τερματισμού. 

Close

Η εκκίνηση του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος θα δοθεί την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην ανακαινισμένη Πλατεία Ελευθερίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του ιστορικού, παλαιού κτηρίου του Δημαρχείου Λευκωσίας, μπροστά στους μαρμάρινους κίονες ιωνικού ρυθμού. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα διέλθουν από τη βόρεια πλευρά της Πλατείας Ελευθερίας και διασχίζοντας την οδό Κωστάκη Παντελίδη θα φτάσουν την Πλατεία Σολωμού, παίρνοντας πορεία για το Service Park στην Αγλαντζιά. 

Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 η τελετή του τερματισμού και θα γίνει η στέψη των νικητών. 

Close

«Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε το Ράλλυ Κύπρος»

«Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος στη Λευκωσία. Είναι σημαντικό για εμάς που η σπουδαιότερη διεθνής αθλητική διοργάνωση που φιλοξενεί η Κύπρος επιστρέφει φέτος στην καρδιά της ανανεωμένης πρωτεύουσας» δηλώνει ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και προσθέτει: «ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τους διαγωνιζόμενους με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα στο εμβληματικό κτήριο που επί δεκαετίες φιλοξενούσε το Δημαρχείο Λευκωσίας στον προμαχώνα που δεσπόζει της ανακαινισμένης σήμερα Πλατείας Ελευθερίας – σημείο αναφοράς για τη Λευκωσία και ολόκληρη την Κύπρο».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιωρκάτζης σημειώνει: «φιλοξενώντας το Ράλλυ Κύπρος, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι το ιστορικό κέντρο της πόλης μας αλλάζει. Γίνεται όμορφο, προσβάσιμο, λειτουργικό προσελκύοντας και μεγάλες διοργανώσεις –αθλητικές και όχι μόνο».

Close

 

 

«Χαρούμενοι που επιστρέφουμε»

Η Αλυτάρχης του 49ου διεθνούς Ράλλυ Κύπρος κυρία Νάγια Κοντοπούλου αναφέρει σχετικά: «είναι και για εμάς μεγάλη χαρά που ο αγώνας επιστρέφει στην καρδιά της Λευκωσίας, εκεί απ’ όπου εδραιώθηκε. Πιστεύουμε ότι το Ράλλυ Κύπρος θα συμβάλει στην ανάδειξη της νέας εικόνας του κέντρου της πρωτεύουσας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, τόσο το Δήμο Λευκωσίας και προσωπικά τον κ. Γιωρκάτζη όσο και το Δήμο Αγλαντζιάς και το Δήμαρχο Ανδρέα Κωνσταντίνου». 

Το 49ο Ράλλυ Κύπρος διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου και είναι ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλυ και 4ος & 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ. 

Τη φετινή διοργάνωση χορηγούν η Cablenet, τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Honda, η ANCO Catering Equipment, η Prodata και το νερό Φαρμακάς, ενώ υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.