Rally

07 Oct, 2019 Ώρα 14:06

WRC Μεγάλης Βρετανίας: Ο Tanak τα πήρε όλα

Thumbnail

Επίδειξη δύναμης από τον Ott Tanak που έφυγε από τη Βρενανία με τους βαθμούς της νίκης αλλά και τους έξτρα βαθμούς της Power Stage. 

Close

Όπως έχει και σε άλλους αγλωνες δεν έκανε “οικονομία” στην τελευταία ειδική και ρίσκαρε, επιτέθηκε και έκανε τον ταχύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. 

Εχοντας χτίσει ένα σαφές προβάδισμα από τη χθεσινή ημέρα ξεκίνησε σήμερα κερδίζοντας την πρώτη ειδική, ενώ στην επόμενη έκανε τον τρίτο χρόνο πίσω από τον Evans και τον Neuville. 

Close

Με την 20η ειδική να ακυρώνεται οι οδηγοί κράτησαν τις θέσεις τους στην προτελευταία ειδική και πήγαιναν για την τελευταία του αγώνα και τους έξτρα βαθμούς που αυτή δίνει. 

Ο Ogier μάλιστα δήλωσε ότι θα τα δώσει όλα στην Power Stage για τους 5 έξτρα βαθμούς πράγμα που έκανε, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο, έως ότου ο Εσθονός μπει σε αυτήν και για 0,4’’ κάνει αυτός τον πρώτο χρόνο. 

Close

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισε ο Neuville, με τον Ogier να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. 

Πολύ καλή εμφάνιση για τον Meeke που τερμάτισε 4ος, αλλά και για τον Evans που τελικά ήταν αυτός που επικράτησε στη μάχη για την πέμπτη θέση απέναντι στον Mikkelsen. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Tidemand, Breen, Rovanpera και Peter Solberg στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στο WRC. 

 

Πηγή: Drive.gr

Tags
18 Feb, 2020 Ώρα 13:50

Εύκολη Επικράτηση Για Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου στο East Safari Rally

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι, αγώνας ο οποίος άνοιξε την αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι ΨΑΛΤΗΣ/ENEOS της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, εκτός από γρηγορότερος της χρονιάς, αποδείχτηκε και πολύ σκληρός αφού από τα 23 αυτοκίνητα που ανέβηκαν στην ράμπα της εκκίνησης το Σάββατο μόλις 10 κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν το απόγευμα της Κυριακής. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το φετινό Ράλι Ανατολικό Σαφάρι είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από το πλήρωμα των Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου που κατάφεραν να επικρατήσουν στις 11 από τις 12 ειδικές του αγώνα, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη. 

Close

 

 

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριάκου με Hyundai i20 R5. Το δίδυμο έδωσε ωραίο χρώμα στον αγώνα αφού βρέθηκε σε μια σκληρή μάχη με τους περσινούς πρωταθλητές Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου για τη δεύτερη θέση. Και τα δύο πληρώματα πρόσφεραν ταυτόχρονα θέαμα πολύ ψηλών προδιαγραφών. Οι Γιάγκου-Κυριάκου κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να υπερκαλύψουν την εις βάρος του διαφορά που είχαν από το Σάββατο ολοκληρώνοντας τελικά στη δεύτερη θέση, με τους Παντελή/Χριστοδούλου με  Mitsubishi Lancer EVO10 να συμβιβάζονται με την τρίτη. 

 

Close

 

Τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσαν οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού με Mitsubishi Lancer EVO Χ. Στο επόμενο σκαλοπάτι βρίσκουμε τους Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή με το νέο απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer EVO10 R4. Σταθερό αγώνα μακριά από προβλήματα είχαν οι Ρούσου-Χριστοφή με Mitsubishi Lancer EVO Χ οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετό καιρό να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού τερματίζοντας έκτοι. Στην κατηγορία RCS2, τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Έλληνα-Μιχαήλ με Mitsubishi Lancer EVO6 οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 8η θέση γενικής.

 

 

Δυνατές μάχες έγιναν και στη δικίνητη κατηγορία όπου τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου με Honda Civic οι οποίοι παράλληλα τερμάτισαν έβδομοι γενικής. Οι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας και πρώτοι στην κατηγορία RC4, ενώ στην ίδια κατηγορία οι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

 

 

 

Άτυχο φάνηκε το πλήρωμα των Χατζηματθαίου-Θεοφάνους οι οποίοι προηγούνταν όμως αποχώρησαν στη δέκατη ειδική μετά από μηχανικό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Ποσείδιας-Κωνσταντίνου, Κακουράτος-Γεωργίου, Τιμοθέου-Χρυσοστόμου, Χατζηματθαίου-Θεοφάνους, Παντελή-Νικολαΐδης, Φιλίππου-Δημητρίου και Τάππος-Ιωάννου. Ο επόμενος αγώνας για του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος το Ράλι Αφροδίτης που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Μαρτίου.

Χορηγός του αγώνα όπως και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

RESULTS.PDF702.08 KB