Γενικά

24 Oct, 2017 Ώρα 13:58

Ανάβαση Πλατρών by EKO – Υπερθέαμα στην δημοφιλή διαδρομή!

Thumbnail

Φοβερός ήταν ο αγώνας Ανάβασης Πλατρών by EKO που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο διπλός αγώνας έφερε χιλιάδες κόσμο στα βουνά οι οποίοι απόλαυσαν θέαμα από 30 και πλέον αυτοκίνητα και για πρώτη φορά, πέρασμα από αγωνιστικά καρτ!

Close

 

Close

 

Το αγωνιστικό μέρος είχε ένα πρωταγωνιστή: Τον τ/κ οδηγό Deniz Denner με συνοδηγό τον Topcu Omer και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo 6 ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και τους δύο αγώνες με τον απόλυτο χρόνο της μέρας, 1,09.324. Το αυτοκίνητο του έστριβε σαν τρένο και οι γραμμές του Deniz ήταν υπέροχες.

Close

 

 

 

Δεύτερος στη γενική κατάταξη ήταν ο Μιχάλης Σοφοκλέους με το Mitsubishi Lancer Evo 3 και καλύτερο χρόνο 1,10.869.

 

 

Τρίτος σε απόλυτο χρόνο ήταν ο περσινός νικητής, Δημήτρης Λάμπρου ο οποίος είχε καλύτερο χρόνο και στους δύο αγώνες 1,11.416, ωστόσο αντιμετώπισε προβλήματα με την πρόσφυση του αυτοκινήτου.

Τέταρτος στον πρώτο αγώνα ήταν ο Φαίδωνας Ιάσωνος με το Nissan Silvia που έπαιξε πολύ με τις πιέσεις των ελαστικών ενώ στον δεύτερο αγώνα ο Γιώργος Γεωργίου με το Cross Kart ήταν αυτός στην τέταρτη θέση.

 

 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα εδώ.

Έχουμε λάθος στην γενική κατάταξη στους χρόνους του πρώτου αγώνα, με τον Σοφοκλέους να είναι στην Τρίτη Θέση με 1.12.379 ενώ κανονικέ έπρεπε να είναι στην δεύτερη!! Ελπίζουμε να το δει καποιος και να το διορθωσει!

Καλή επανεμφάνιση έκανε ο Νικόλας Ευγενίου με τη νέα του ομάδα, HP Motorsport, αφού είχε μια πέμπτη θέση γενικής και μια έβδομη.

Άτυχος της μέρας ο Αβράμης Αβραάμ ο οποίος στην ευθεία μέσα στο χωριό είχε μια έξοδο τελειώνοντας τη αγωνιστική του δράση της μέρας. Ωστόσο πριν χτυπήσει είχε κάνει πολύ καλό χρόνο, 1.17,976. Ο Αβράμης θα είναι παρών στον τελευταίο αγώνα στις 26 Νοεμβρίου.

 

Καλή εμφάνιση έκανε ο Χρίστος Πολυκάρπου ο οποίος αν και δεν έτρεξε με το δικό του αυτοκίνητο, με χρόνο 1.19,603 κατάφερε να κερδίσει τον Στέλιο Κυθρεώτη της HP Motorsport ENEOS ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του και στην τελευταία διαδρομή είχε και μια μικρή έξοδο, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει πολύ καλό χρόνο. Με το 1.20,420 βέβαια πήρε την πρωτιά στην κατηγορία του. Εξετάζονται ωστόσο οι λόγοι της εξόδου του, μιας και ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε την έξοδο και ο Αβράμης Αβραάμ, αλλά και νωρίτερα, ευτυχώς χωρίς να ακουμπήσει πουθενά, ο Χάρης Περίκκος.

Οι Σταύρος Αντωνίου και Αντώνης Χρίστου δεν κατάφεραν να δείξουν τις δυνατότητες του δυνατού Mitsubishi Colt EVO αφού αντιμετώπισαν πρόβλημα που δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί επί τόπου.

Ο Νεκτάριος Γεωργίου με το εντυπωσιακό του Honda, κέρδισε την RCE2 στον δεύτερο αγώνα ενώ στον πρώτο ήταν πίσω από τον Αβράμη Αβραάμ.

Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα περάσματα ήταν συνεχή με κάποιες διακοπές από τις εξόδους των αυτοκινήτων όμως όλα κύλισαν στα πλαίσια του προγράμματος.

 

 

Αξίζει να κακίσουμε τη δημοσίευση θεμάτων από εφημερίδα, η οποία μετά από μια έξοδο και ένα τραυματισμό ο οποίος δεν ήταν σοβαρός διέδωσε άμεσα με χαρακτηρισμούς όπως «παρά λίγο τραγωδία» και «συγκλονιστικό» ότι ούτε λίγο ούτε πολύ έγινε κάτι το τραγικό στον αγώνα. Αυτό το γεγονός εκνεύρισε τους οδηγούς οι οποίοι ρισκάρουν τη ζωή τους και ζουν με τον κίνδυνο δυστυχήματος (έτσι είναι αυτό το άθλημα) να βλέπουν χωρίς λόγο να βγαίνουν δημοσιεύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το άθλημα.

Σαφώς, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι επικίνδυνο άθλημα. Σαφώς μπορεί να τύχει κάποιο ατύχημα, αν η διοργάνωση δεν λάβει τα σωστά μέτρα και αν οι θεατές δεν στέκονται σε ασφαλή σημεία. Δεν υπήρχε όμως λόγος εκείνη τη στιγμή να διαδοθεί ότι έγινε κάτι το συγκλονιστικό στις Πλάτρες…

 

Παράλληλα να πούμε ότι ο αγώνας μας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του αδικοχαμένο Μάριο Νικολάου που έφυγε νωρίς σε οδικό δυστύχημα τη περασμένη εβδομάδα. Αιωνία του η μνήμη.

 

Πολύ περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε απο το γκρουπ μας Πρωτάθλημα Αναβάσεων Κύπρου - Hillclimb Cyprus όπου οι φίλοι του αθλήματος ανεβάζουν καθημερινά φρέσκο υλικό και τους ευχαριστούμε!!!

 

Ευχαριστίες στον Κοινοτάρχη Πλατρών κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο για τη συνεργασία και την βοήθεια προς τη διοργάνωση. Οι πλατρίτες αγκάλιασαν την Ανάβαση και τους ευχαριστούμε.

Το Car.com.cy σαν promoter και χορηγός επικοινωνίας των αγώνων Αναβάσεων by EKO ευχαριστεί επίσης όλους τους οδηγούς, θεατές και βέβαια τους χορηγούς και υποστηρικτές των αγώνων.

Βασικός χορηγός του πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η ΕΚΟ και η ΕΚΟ Racing 98

Χορηγοί είναι η εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά και το Boyz Stuff Show

Υποστηρικτές είναι η Online πλατφόρμα Deliveryman.com.cy και ο Phileas Guides.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Car.com.cy

12 Apr, 2024 Ώρα 14:43

Στη Βαλένθια ξεκινάει η χρονιά για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

Με στόχο να κάνει μία καλή αρχή στη νέα χρονιά του NASCAR Whelen Euro Series, στην οποία θα συμμετάσχει στην ανώτατη κατηγορία, την EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη Βαλένθια, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν. Είναι η πέμπτη χρονιά που βρίσκει τον Τζιωρτζή στο NASCAR όπου έκανε ντεμπούτο το 2020 ενώ ο Κύπριος οδηγός έχει εγκριθεί και για αγώνες σε οβάλ πίστες στις ΗΠΑ.

Close

 

 

«Έχω στόχο να κερδίσω στη Βαλένθια, όπως έκανα πέρσι με δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και ένα βάθρο στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει ο Κύπριος οδηγός, ο οποίος συμπληρώνει για τον μακροπρόθεσμο στόχο του στη χρονιά: «Θέλουμε να πετύχουμε τα καλύτερα πλασαρίσματα που μπορούμε και να σκοράρουμε τους πλείστους βαθμούς, καθώς θα βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδίως στον τελικό στο Βέλγιο».

Ο Τζιωρτζής θα επικεντρωθεί στην φετινή σεζόν μόνο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, σε αντίθεση με την περσινή περίοδο κατά την οποία έτρεχε παράλληλα και στην EURO NASCAR 2, στην οποία μέχρι τον τελικό της χρονιάς διεκδικούσε τον τίτλο.

Close

«Είμαι αρκετά θετικός γιατί δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι σήμερα, με το αυτοκίνητο και τις αλλαγές που θα έχει το αυτοκίνητο, με τους νέους κανονισμούς» σημειώνει και προσθέτει: «Είμαστε πανέτοιμοι, βρήκαμε τις ρυθμίσεις, αναλόγως πολύ γρήγορα, κάτι που είναι πολύ θετικό και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

 

Close

 

Γι’ ακόμη μία χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, με το αυτοκίνητο με αριθμό «Νο5».

Το πρόγραμμα

Στη μήκους 4,005χλμ. πίστα της Βαλένθια, Circuit Ricardo Tormo, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είχε καταγράψει επιτυχίες στο παρελθόν. Πέραν από τα περσινά πεπραγμένα του είχε πετύχει την παρθενική νίκη του στη EURO NASCAR 2 το 2022, ενώ έχει άλλες τέσσερις παρουσίες (σ.σ. δυο ως δεύτερος και ισάριθμες ως τρίτος) στο βάθρο το 2021 και το 2020 όταν αγωνιζόταν ως rookie. 

Το Σάββατο (13/04) το πρωί θα γίνουν τα πρώτα προκριματικά της χρονιάς και το απόγευμα θα ακολουθήσει η πρώτη κούρσα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής (14/04).

 

 

Μετά τον αγώνα στη Βαλένθια, θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Vallelunga (Ιταλία), Brands Ηatch (Αγγλία), Raceway Venray (Ολλανδία) και Most (Τσεχία) πριν από τον ημιτελικό σε Oschersleben (Γερμανία) και ακολούθως τον τελικό στη Zolder (Βέλγιο).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.